Κεφάλαιο 19

1.6K 122 9
                                    

«Τι ενοχλήσεις έχετε;»

«Τον εμετό κάποια πρωινά τώρα, νιώθω πολύ κουρασμένη, θέλω να κοιμάμαι τις περισσότερες ώρες της μέρας κι έχω ευαισθητοποιηθεί. Κλαίω με το παραμικρό».

«Ο γυναικολόγος σας έχει δει;», ευτυχώς που ο Άρης με περιμένει απέξω και δεν είναι εδώ ν' ακούσει την ερώτηση του γιατρού. Θέλω να βάλω τα κλάματα και τα γέλια μαζί από τα νεύρα μου.

«Δε υπάρχει λόγος να με δει ο γυναικολόγος γιατρέ, αν και πληροφοριακά έχω κλείσει ραντεβού για έλεγχο τις επόμενες μέρες».

«Ίσως θα πρέπει να το επισπεύσετε».

«Δεν νομίζω, έχω κανονικά περίοδο», δεν χρειάζεται να του το πω πως δεν μπορώ να κυοφορήσω. «Λίγο πιο ελαττωμένη, αλλά κανονικά».

«Δεν με πείθετε. Θα σας κάνω μια εξέταση και αφού αποκλείσουμε το ενδεχόμενο της εγκυμοσύνης, τότε θα προχωρήσουμε σε άλλες εξετάσεις, οκ;»

«Όπως νομίζετε», συμφωνώ.

Μέσα μου ξέρω πως είναι άδικος κόπος, παρόλα αυτά δεν θέλω να του πω το πρόβλημά μου χύμα. Δεν είναι ο γιατρός μου και δεν τον εμπιστεύομαι.

«Στο σύζυγό μου έξω δεν θέλω να πείτε κάτι. Αν είμαι έγκυος θέλω να του κάνω έκπληξη», λέω ψέματα, αλλά δεν θέλω να μπλεχτεί σ' αυτή την άσκοπη ιστορία ο Άρης.

Μου παίρνει αίμα και μου λέει να περιμένω για λίγη ώρα μέχρι να βρουν τα αποτελέσματα, τουλάχιστον της εγχωριακής.

«Τι έγινε;», ρωτάει ο Άρης ανήσυχος μόλις βγαίνω από το δωμάτιο.

«Τίποτα μου πήραν αίμα και θα δούμε. Ίσως είναι ίωση, ίσως μου λείπει κάποια βιταμίνη θα δούμε. Μπορείς να φύγεις αν θέλεις. Μ' έφερες, εγώ θα περιμένω τα αποτελέσματα».

«Πάμε να πιούμε ένα καφέ μέχρι να μας ενημερώσουν», απαντάει.

Προφανώς δεν μ' άκουσε. Αρχίζει να περπατάει ενώ εγώ μένω ακίνητη στη θέση μου.

«Σου είπα μπορείς να φύγεις!»

«Μελίνα προχώρα, δεν σ' αφήνω πάρ' το απόφαση!»

«Μη παίρνεις και όρκο!», του πετάω ειρωνικά. Δεν ξέρω γιατί, πάντως έχω πολλά νεύρα αυτή τη στιγμή. Με πιάνει από το χέρι και με οδηγεί στην έξοδο. Πάμε στη καφετέρια του νοσοκομείου και μόλις μπαίνω μέσα, η μυρωδιά μου φέρνει ανακατωσούρα ξανά.

Κάποιοι μας αναγνωρίζουν και μας πλησιάζουν για φωτογραφίες. Για ακόμα μια φορά με λούζει κρύος ιδρώτας.

Πίσω από τις κάμερες... (book 2)Where stories live. Discover now