Mukaddes torunları ile ilgileniyor 👵🏻

741 22 2
                                    

Ada kara ; bugün sabah mutlu uyanmıştım çünkü kayınvalidem Mukaddes hanım geliyor .ve Doğumdan sonra hep benim yanımda olmuştu , beni hiç yalnız bırakmadı . Ev işlerini bana yaptırmazdı ta Doğumdan sonra , "Ada bırak kızım " vb. Derdi . Mukaddes hanımı ilk tanışmamız da birbirimizden nefret değil ama birbirimizi sevmiyorduk şimdi ise Mukaddes hanım yeni doğan oğlum Selim'le ilgileniyor ve beni , kızımı seviyor artık . Mukaddes hanım diye hitap ediyorum fakat ben annesiz büyüdüm ve bu durum beni üzüyordu Mukaddes hanıma "anne" demek isterdim ama "anne" Kelimesi beni hayal kırıklığı , suçlu , karamsarlık, hissettiriyordu  ve Mukaddes hanıma "anne" diyemiyorum ama demek isterdim çünkü o benim cennet kapımın anahtarımın biricik annesi ve yaşama sebeplerimin babaannesi ❤️ belki Mukaddes anne gibi daha iyi birini bulamazdım Enes çok şanslı , çok değerli bir aileye sahip . Enes'e hep tembih ederdim " anne ve babanı sakın üzme onlar senin kıymetin ,değerlilerin onlar hep senin yanında oldular oluyorda" derdim , Enesi çok seviyorum , ben herkesi çok seviyorum görümcem Cansu , ezgi , Mete , Orhan , babam , Mukaddes hanım , fehmi baba, aşçı Gülay , çocuklarım Melisa ve selim , halam Açelya  , malikhanenin şöförü Mustafa ❤️
Hepsi benim ailem ve sayılır 🍀
( Hemen bunları düşünmekten konuşmaktan dalmışken kapının zilinin çalınmasını duydum ve kapıyı doğru gidip açtım karşımda ;

Ada ; Mukaddes hanım !

Mukaddes; merhaba tatlım . Bugün sana gelip torunlarımla ilgilenmek ve sana yardım etmek için buraya geldim . Beni içeri almayacak mısın ?

Ada ; estağfiruke Mukaddes hanım neler diyorsunuz tabiiki içeri alacağım sizi .

Mukaddes ; (kapıdan geçip salona giderek ağlayan Selim'i görüp hemen yanına gidip kucağına alır )  ;  Aman da Aman benim minnoş oğluşum ağlıyor mu umuş , oh mis kokulum benim . Ağlama Eee , Eee , Eee , pışş ,pışş ,pışş (sallayarak kucağında )

Ada ; Mukaddes hanım Ne içersiniz ? Kahve ,çay , portakal suyu ?...

Mukaddes ; ben birşey İstemiyorum Ada tatlım . Sen Selim'i emziriyormusun ? En son Ne zaman emzirdin torunumu !?

Ada ; sabah ?

Mukaddes ; saat kaçta ?!

Ada ; 9:50 da ?

Mukaddes ; Aferin Ada tatlım ! Sen bu öğlen saatine kadar Selim'i emzirmedin mi hiç ! Bravo yani ! Sen bu şekilde mi büyüteceksin torunumu ! Çocuk aç Ada çocuk ! Ağlıyor bak ?

Ada ; ya ama Mukaddes hanım ben böyle şey oldum yani ...?

Mukaddes ; Ne oldun ?

Ada ; panik oluyorum Mukaddes hanım , kafam karışıyor , ne yapacağımı bilemiyorum , okula gitmesi için Melisa'yı uyandırmak onu doyurmak , Selim'in bezini değiştirmek ... yani ben ne yapacağım , akşam yemeği , ev işleri ..

Mukaddes ; tamam Ada tatlım , ben sana her zaman yardımcı olurum oldum da . Yardım istersen benden iste çünkü ben senin annenim tıpkı öz annen gibi ❤️.
Benden korkma ve çekinme de tamam mı tatlım . Bak selim uyudu ama uyandığında hemen emzir onu yoksa torunum aç kalır ❤️. Bende Selim'i yatırıp geliyorum sen 2 tane çay yap ben geliyorum .

Ada ; teşekkür ederim mukaddes anne   ❤️ herşey için , bana Hep yanımda  olup beni hep desteklediğiniz için size çok teşekkür ederim. İyiki varsınız. Tamam hemen çay yapıyorum hemen ☺️

....... 1,50 saat sonra ..........
( Melisa , Enes , Ada ve annesinin yanında ilken )

Mukaddes; Benim prensesim okulda neler yapmış acaba . Neler öğrendin melisam okulda neler yaptın . Birşeyler öğrenebildin mi ?

Melisa ; evet babaanne öğretmenim bize matematik öğretti ve hatta kurabiye yaptık , evcilik oynadık hep beraber . Çok eğlendik  ❤️

Mukaddes ; oh yarasın benim prensesime , seni çok seviyorum bunu sakın unutma Tamam mı prensesim . Sen benim ilk göz ağrımsın . Sen benim torunumsun ama öz olmasa da ?

Melisa ; bende seni çok seviyorum babaanne . Nasıl anlamadım babaanne öz de ne ?
Ben senin torunun değil miyim ?

Mukaddes ; canım sen bunları boşver öz konusunu  , büyüdüğünde öğreneceksin zaten tamam mı prenses Melisa :)

Melisa ; ama babaanne ben çok merak ettim şimdi . Ben senin torunun değilmiyim ?
Öz demek gerçek demek ama sen öz olmasa da dedin ?

Mukaddes ; sen şu öz kelimesini de nereden öğrendin bakıyım :)

Melisa ; öğretmenim öğretti , bizim öğretmenimiz bize farklı farklı kelimeler öğretir , hatta bilmece bile . Öz demek gerçek demek .

Mukaddes ; ah Melisa ah seninle ben neler yapacağım neler :) seni gıdıklasam mı acaba !  (Melisa'yı gıdıklamaya başlar)

Melisa ; Yaa babannne yapma , gıdıklanıyorum :)

Mukaddes ; tamam tamam :)

Enes ; oh Ne güzel babannne - torun keyfi .

Mukaddes; oğluşum benim nasıl geçti bugün , şirket durumları nasıl ?

Enes ; güzel geçti anne yani problem falan sıkıntı yok , iyi gidiyor şirket , güzel işler yaptık babamla .  Bu arada Ada nerede odasında değil ?

Mukaddes ; hı ada mı ? Ada mutfakta değil mi ?

Enes ; ben bi adaya bakıp geliyorum , fakat mutfakta güzel kokular geliyor 👃🏻:)

Mukaddes ; git bak bakalım Ada nerede , selim uyuyor , ben Melisa ile ilgilenirim oğluşum ❤️.

Enes ; tamam anne .

Yazarın ağzından ; Ada mutfakta yemek yapıyordur , Enes ve mukaddesin sevdiği yemekleri yapmıştır ; yeşil fasulye yemeği , patates çorbası , patates kızartmalar , köfteler , salata ...
5 dk sonra Enes adayı mutfakta bulup hemen konuşmaya başlar ;

Enes ; aşkım neredesin sen salonda seni göremedim bi mutfağa bakayım dedim . Ohh mis gibi kokular geliyor yemeklerden mi acaba ?

Ada ; yemeklerden değilde başka nereden gelecek o koku aşkım ❤️

Enes ; mesela senin o boynunda çilek kokan bir kokun mesela . Hep çilek kokuyorsun neden ? Senin kokun bana huzur veriyor ❤️

Ada ; yaaa Enes ❤️ çilek gibi kokumun sırrını  söylemeyeceğim saklı kalsın bende :)

Enes ; tamam tamam .  Sofra Ne zaman hazır olur aşkım .

Ada ; Enes ben daha sofra bile kuramadım . Keşke biri bana yardım etse :(

Enes ; ya ben sana yardım etmez miyim . Seni çok seviyorum ❤️ ben kurarım sofrayı sofra örtüsü nerede ? Göremedim ?

Ada ; o gördüğün dolap çekmecesinin altında hayatım . İşte orada !

Enes ; tamam ben hemen sofrayı kuruyorum hep beraber ailece yemek yiyoruz !

Ada ; teşekkür ederim aşkım ❤️

Yazarın dilinden ; Enes hemen sofrayı kurmuşken kapı zili çalınca fehmi bey de gelip ardından Enes'in kız kardeşi Cansu da gelir ve Mukaddes ve Enes Ada ile hep beraber
aile yemeğini yerler herkes adaya " ellerine sağlık "der uyurlar gecenin vaktinde 🌙

Afiyet olsun Kara ailesi  🥣

Bebeğimin babası sensin !Där berättelser lever. Upptäck nu