Slenderverse ve Creepypasta neden farklıdır?

3.2K 145 135
                                    

Bakın bu konunun çok karıştırıldığını fark ettim.

Öncelikle Slenderverse nedir? Kabaca Slenderman ve onun evreni diyelim.

Creepypasta nedir? İnternetteki küçük korku hikayeleri. Ama biz oradaki karakterlere de creepypasta karakteri demek yerine creepypasta diyoruz.

Burada hemfikiriz değil mi?

Masky, Kate, Hoodie gibi proxyler Slenderverse evrenine aitken neden Rouge ve Toby gibi proxyler Slenderverse'te değil?

Çünkü onlar creepypasta. Hikayeleri var. Creepypasta korku hikayeleridir. Rouge'un Don't Look Up, Toby'nin Ticci Toby adlı pastası var. Fakat Masky, Hoodie Kate vb.'nin yok.

Peki ya Nurse Ann, Nemesis, Cat Hunter? Cat Hunter ve Nemesis'in hikayesi olup olmadığını bilmiyorum. Eğer var ise creepypastadırlar. Ama eğer Nurse Ann gibi hikayeleri yoksa onlara Creepypasta OC diyebiliriz.

Ayrıca Slenderverse sadece Masky, Hoodie, Kate'ten oluşmuyor. Hatta onların önemli proxyler olarak görüldüğünü bile söyleyemem.

(En son hatırladığıma göre Hoodie ve Kate ölmüş, Masky de proxyliğin en vasıfsız seviyesine düşmüştü.)

Slenderverse Everyman Hybrid, Tribe Twelve, Marble Hornest gibi proxy topluluklarından oluşuyor. Daha birçoğu var ama Slenderverse'i pek iyi bildiğim söylenemez o yüzden bunları yazıyorum. (Umarım yazılışı doğrudur.)

Onlardan daha önemli, yüksek seviyeli proxylerden bazıları ise Observer, HABIT, Cursor, DeadHead vb.

(Slenderverse'i daha iyi öğrenmek isterseniz Youtube'a o toplulukların adını yazıp videolarını seyredebilirsiniz. Ya da Wattpad'de güzel Slenderverse bilgi kitapları var onları okuyabilirsiniz. Best Cp's adlı okuma listemde bazı hoş Slenderverse kitapları var. Oradan da bulabilirsiniz.)

Buraya kadar iyi anlatabildim mi? Tamam devam ediyorum.

Peki Toby'nin neden creepypasta'dan çıkmadığını söylüyorum? Çünkü onun bir pastası var ve hâlâ internette mevcut.

Creepypasta.com'da olmayabilir ama facebook yorumlarındaki "bunu 10 yere yapıştırmazsan bu gece ölürsün." tarzı şeyler bile creepypasta sayılıyor. Yani Toby hâlâ creepypasta/ creepypasta karakteri.

Ayrıca Slenderman creepypasta değildir. Herhangi bir pastası ya da hikayesi yok. Kurgu bir karakter olmasına rağmen ona bir tür şehir efsanesi de diyebiliriz.

(Gerçek olmadığını herkesin bildiğini varsayıyorum. Zaten bunu Slenderman gerçek mi bölümünde anlatmıştım.)

Doğal olarak proxyler de gerçek değil. Sadece paranormal video serileri, Slender oyunları ve başka diğer yerlerden birkaç karakter sadece.

Tüm proxyler kurgudur. Ama bir Toby, Rouge, Cat Hunter, Nurse Ann gibi yazarları belli ve pastaları olan proxylere kurgu proxy diyoruz.

Kate the Chaser, Masky, The Observer gibi pastaları olmayan proxylere ise...

Ne dendiğini bilmiyorum ama herhalde gerçek proxyler falan deriz. (Burası için üzgünüm jdksiwjha)

***

Umarım her şeyi düzgün açıklayabilmişimdir. Bu bölüm daha çok yeni başlayanlar içindi. Ve yeni yazılmış olmasına rağmen eski bölümlerin yanına koyacağım.

Korkunçlu kalın. ♡

Creepypasta (Yazarlar ve Bilinmeyenler)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin