5. Cody

181 9 0
                                    

Intussen bleef Cody rustig op het bed zitten. Hij dacht na.

Waarom voelde ik me zo raar? Waarom zag ik ertegen op om hier weg te gaan? Ik hoorde hoe Luna de douche aanzette. Ik hoorde hoe het water op haar naakte lichaam viel. Het was een wonderlijk geluid.

Ik hoorde haar ademhaling. Ze ademde rustig en regelmatig. Het was kalmerend. Ik ging achterover liggen en sloot mijn ogen. Ik luisterde naar alle geluiden die ze maakte, hoe ze even kuchte, het soppende geluid dat werd veroorzaakt door haar shampoo.

Het klonk allemaal heel rustgevend.

Ik hoorde hoe ze de douche uit zette en met een handdoek zich begon af te drogen. Ik wachtte geduldig totdat ze klaar zou zijn.

Toen hoorde ik hoe ze het slot van de badkamer deur afhaalde en de kamer binnen stapte.

Ze droeg een zwarte spijkerbroek en een zwart shirt met een diepe v-hals. Ik liet mijn ogen over haar lichaam glijden en ze bleven even hangen bij haar decolleté. Dat zag ze en ze grinnikte.

"Hoe zit dat eigenlijk met jou? Heb je geen vriendin?" Ik keek haar sarcastisch aan. "Nee, dat gaat een beetje moeilijk als je van mensenbloed leeft." Ze kreeg ineens een serieuze uitdrukking op haar gezicht en vroeg met een klein stemmetje, "Waarom ben je hier dan de hele tijd?"

Ik was even overdonderd door haar vraag en de manier waarop ze hem stelde, alsof ze niet wilde dat ik wegging.

Ze keek me nog steeds aan en wachtte duidelijk op antwoord. "Ik weet het niet." Zei ik, naar de waarheid.

Ze keek me lang aan en liep toen naar het bed waar ik nog steeds languit op lag. "Ben je van plan om hier nog langer te blijven? Want ik brand namelijk van nieuwsgierigheid over een paar dingen en als je van plan bent om hier toch nog even te blijven dan wil ik wel graag antwoord." Ze ging naast me zitten en ik begon overeind te komen om haar de ruimte te geven, maar ze stak haar hand uit en duwde me terug op het bed. Haar aanraking was warm en er gleed een tinteling over mijn borst. "Vraag maar raak." Antwoordde ik. Ze stond op en liep naar de badkamer en kwam terug met de EHBO spullen.

Ze ging weer naast me zitten en terwijl ze mijn wondjes begon te controleren vroeg ze: "Hoe vaak moet je bloed drinken?" "Niet echt vaak één keer in de drie of vier dagen. Het wisselt, het hangt ervan af hoeveel je doet. Als je heel weinig doet kun je er ook wel een paar weken zonder.

Het is net als met jullie, als je veel sport moet je iets eten om weer meer energie te krijgen." Luna wachtte even en zei toen: "Bij wie heb je de afgelopen dagen dan gedronken?"

"De laatste keer dat was van jou. Ik was gister in de stad want ik had dorst en ik wilde dat jou niet aandoen maar toen kwam ik een stel vampier-jagers tegen en het liep uit op een gevecht. Daarna ben ik zo snel mogelijk hiernaartoe gekomen, ik wist niet waar ik anders heen moest."

Ze streek met haar vingers zachtjes over mijn buik, volgens mij zonder dat ze het in de gaten had. Het voelde fijn, haar vingers waren zacht. Ze volgden langzaam de patronen van mijn buikspieren terwijl ze nadacht.

"Heb je nu dorst?" Ze leek me bewust niet aan te kijken alsof ze bang was.

"Ja." Zei ik. "Maar ik weet dat jij het niet wilt dus ik doe het niet hoor." Ze keek me aan. Haar groene ogen straalden dank en iets anders wat ik niet kon plaatsen uit.

"Oké volgende vraag, hoe oud ben je?"

"Achttien" Ik antwoordde zo neutraal mogelijk. "En hoelang ben je al Achttien?" "Al een hele tijd, zeg maar ongeveer tweehonderdvijftig jaar." Ik keek gespannen naar hoe ze zou reageren. Ze keek expres naar mijn buik maar toch zag ik haar verstijven.

De rest van de dag verliep ongeveer hetzelfde af en toe stelde ze me vragen, over of ik geïnfecteerd of geboren was, ik vertelde dat ik geïnfecteerd was door mijn eigen broer die het niet aankon om alleen zo te leven. Ze vroeg waar hij nu was. Ik vertelde haar dat we op een gegeven moment onze eigen wegen waren gegaan en dat ik hem al een hele tijd niet meer had gezien.

De dag vorderde snel. In het begin van de middag ging Luna aan haar bureau huiswerk maken en ze gaf mij de opdracht om een douche te nemen.

Ik ging haar badkamer in en keek eens goed rond. Overal crèmes en make-up en spiegeltjes. Een typische meisjes badkamer. Ik zag een kast en trok die open, stapels met witte, schone, opgevouwen handdoeken. Ik pakte er een en legde die naast de douche.

Ik stapte onder de douche en zette hem aan. De warme stralen waren heerlijk. Ik moest weer denken aan toen ik hoorde hoe de stralen op Luna's lichaam vielen. Ik beeldde me in hoe het zou zijn als zei hier was. Naakt. Ik voelde hoe ik opgewonden raakte van het idee om samen met haar onder de douche te staan.

Ik probeerde dat idee van me af te zetten, maar dat lukte niet. Ik besloot snel een einde te maken aan het douchen en de beschamende gedachten. Waarom dacht ik hier überhaupt aan?

Ik sprong onder de douche uit. Ik pakte de handdoek en droogde me snel af. Daarna deed ik de handdoek om mijn middel en liep naar de kamer van Luna. Toen ze hoorde dat ik haar kamer binnen kwam keek ze om en haar ogen flitsen van mijn gezicht naar beneden en toen beschaamd weer terug, ik zag hoe ze een beetje begon te blozen. "Mijn kleren liggen nog buiten. Ik zal me wel even gaan omkleden." Ik maakte aanstalten om uit het raam te springen toen ze zei: "Waarom neem je die niet mee naar hier, ik bedoel je spullen enzo." Ze keek naar haar boeken en aan haar houding zag ik dat ze gespannen was, alsof ze dit eigenlijk niet durfde te vragen.

"Ja, oké, het is niet heel veel hoor." Antwoordde ik zo normaal mogelijk om haar gerust te stellen.

Ik sprong naar beneden en pakte snel mijn tas. Daar trok ik een onderbroek, een broek en een eenvoudig shirt uit. Snel kleedde ik me aan en sprong weer naar boven met mijn tas. Ik schrok omdat Luna voor het raam stond en ik viel bijna weer naar beneden, maar ik pakte de rand van het kozijn en hield mezelf vast. Ze keek me aan en pakte mijn tas. Ze draaide zich om en liep heupwiegend naar de andere kant van de kamer. Daar zette de dat tas neer op een stoel en toen liep ze de kamer uit.

Die avond wilde ik naar buiten gaan om te jagen.

Ik stapte uit de badkamer en zag Luna in het raam zitten. Ze keek naar buiten. Haar roodbruine haar waaide voor haar gezicht waardoor ze mij niet zag. Ik liep naar het raam en zag waarnaar ze keek. De zon was rood, de wolken roze en oranje. De zon verdween langzaam achter de horizon. Het was prachtig. Ze draaide langzaam haar hoofd. Ze keek naar me terwijl de zon in haar diepgroene ogen weerkaatste. Ze was beeldschoon.

Ineens waaide er een harde windvlaag tegen het huis aan die haar bijna naar binnen blies. Daarna viel ze bijna uit het kozijn en ik pakte haar vast. Ze richte haar ogen weer omhoog en legde haar hand op mijn gezicht. De warmte was heerlijk. En toen opeens haalde ze de hand weg en zette ze zich af. Ze sprong.

Ze werd verliefd op het gevaarlijkste wezen ter wereld...(VOLTOOID)حيث تعيش القصص. اكتشف الآن