4. Luna

190 8 0
                                    


De volgende dag was ik weer naar school geweest. Toen ik klaar was met school ging ik naar motorrijles en daarna naar huis.

Eenmaal thuis op mijn kamer trok ik schilderkleren aan. Ik liep met wat nieuwe verf naar mijn atelier. Ik werkte aan een abstract schilderij. Er zat veel rood in en zwart, maar ook een beetje goud hier en daar.

Toen ik erachter kwam dat dit schilderij wel heel erg veel op bloed en Cody leek zette ik het aan de kant en pakte mijn schetsblok. Ik zette het raam wijd open en ging op de ruime vensterbank zitten. Mijn moeder was vandaag naar huis gekomen. Ik had haar al even gezien maar niet heel lang. Ik begon met een schets van mijn moeder zittend in de bloementuin die mijn vader had laten aanleggen.

Ik schetste lekker lang door en uiteindelijk was ik heel tevreden met het resultaat. Ik legde mijn schetsboek weg en besloot een serie of film te gaan kijken op mijn kamer. Ik trok een soort lang shirt aan als pyjama en kroop mijn bed in. Ik zette de tv aan en zocht op Netflix naar een leuke film toen ik een zwoesj hoorde en verschrikt opkeek.

Cody stond in het midden van de kamer. Hij had andere kleren aan en hij zag er fris uit. "Wat kom je doen?" Vroeg ik geschrokken. "O niks hoor, gewoon even kijken hoe het gaat." Ik keek hem wantrouwend aan. "Mag ik meekijken?" Hij wacht niet op antwoord maar liep naar het bed en plofte naast me op de dekens.

Ik schoof ongemakkelijk opzij en zette de film aan. Het was een horror film, over een man die zichzelf de schaduw noemde, die allemaal mensen op gruwelijke wijze vermoorde. Ik probeerde me te concentreren op de film maar dat lukte niet.

Ik was me bewust van zijn arm vlak naast die van mij. Ik probeerde heel onopgemerkt mijn arm te verplaatsen zodat ik minder bij hem zou zitten. 

Hij grinnikte. Waarschijnlijk om iets van de film.

Het leek alsof de tijd voorbij kroop als een mini slak. "Gave film Luna!" Ik haalde mijn ogen van het beeldscherm en vroeg me af waar de film over was gegaan.


De volgende dag ging net zo. Hij kwam s'avonds ineens opdagen en vroeg of hij tv mocht kijken. Ik las een boek en zei dat het mocht als hij het geluid maar zacht zette. Toen hij weer naast me kwam zitten voelde ik me meer op mijn gemak dan de dag ervoor. Hij grinnikte weer een paar keer, hij keek iets comedy-achtigs. Toen hij weer weg was besefte ik dat ik vandaag helemaal niet had gedacht aan Cody als een vampier maar gewoon als Cody.

De rest van de week verliep eentonig, Cody kwam s'avonds vaak langs om tv kijken.

Het was vrijdag avond toen er veranderingen plaatsvonden. Hij kwam door mijn raam zoals altijd. Maar toen hij middenin mijn kamer tot stilstand kwam schrok ik me dood. Hij zag lijkbleek en had overal schrammen en wonden. Ik stond op van mijn bed en liep bezorgd naar hem toe.

Ik realiseerde me niet eens dat dit een vampier was die waarschijnlijk al meerdere mensen had vermoord.

"Wat is er gebeurd?" Hij zei niks maar strompelde naar het bed. Ik voorzag wat er ging gebeuren en pakte vliegensvlug een witte dekbedhoes en legde die op het bed. Hij ging voorzichtig liggen en kreunde zacht. Ik rende naar de badkamer, pakte een bakje en vulde die met warm water. Daarna pakte ik meerdere washandjes en liep terug mijn kamer in.

Ik ging voorzichtig naast hem op het bed zitten en zette het kommetje water neer naast het bed op mijn nachtkastje. Ik doopte één van de washandjes erin en begon voorzichtig een lelijke snee op zijn wang schoon te maken.

Hij lag met gesloten ogen en kromp af en toe ineen als het pijn deed. Ik maakte zijn hele gezicht schoon en liep toen weer naar de badkamer.

Daar pakte ik zwaluwstaartjes en zalf tegen infecties.

Ik liep weer terug naar Cody en zag dat hij zijn vest had uitgetrokken. Over zijn hele buik liepen lelijke striemen en overal zaten blauwe plekken. Ik bewonderde zijn gespierde lichaam even voordat ik verder ging. Ik plakte de zwaluwstaartjes op de snee in zijn wang en smeerde de zalf verder op alle open wondjes. Ik nam de overige spullen weer mee terug naar de badkamer en ruimde ze weer op.

Toen ik terug kwam raakte ik voorzichtig zijn borst aan en vroeg hem of hij heel even overeind wilde komen hij ging zitten nog steeds met zijn ogen gesloten en met het nodige gekreun. Ik trok de witte dekbedhoes en de deken weg en gebaarde hem dat hij weer mocht gaan liggen. Ik trok de deken over hem heen en voelde aan zijn voorhoofd. Koud natuurlijk. Ik drukte op de knopjes van mijn elektrische deken en zette hem op de hoogste stand.

Ik hoorde hem gelukzalig zuchten en hij deed zijn ogen langzaam open. Hij keek me dankbaar aan en sloot zijn ogen.

Zoals hij daar zo lag, zo zwak en gebroken leek hij bijna menselijk.

Na een tijd merkte ik dat hij in slaap was gevallen. Ik besloot om op een matje naast mijn bed te slapen. 

De volgende morgen werd ik wakker van zacht geneurie. Hij zat rechtop op het bed en keek naar me. Zijn gezicht was bijna genezen. Hij droeg nog steeds geen vest en ik liet mijn ogen naar beneden glijden. Zijn gladde gespierde buik zag er ook bijna genezen uit. "Hoe komt het dat je zo snel genezen bent?" Ik floepte het eruit voordat ik er erg in had, hij was een vampier natuurlijk geneesde hij snel. "Super genen en bloed enzo." Antwoordde hij nonchalant. Ik keek hem even zuchtend aan en stond op.

Ik voelde hoe zijn ogen me volgden door de kamer. Ik liep naar mijn kast en pakte een setje kleren en ging de badkamer binnen.

Ze werd verliefd op het gevaarlijkste wezen ter wereld...(VOLTOOID)Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum