22. kapitola

2.3K 186 96
                                    

„Dobré ráno," pozdravil Draco svou matku i jejího stávajícího partnera, když se mu v pondělí ráno podařilo vstát z postele a projít vilou až do jídelny, kde už na něj na stole čekala snídaně. Přesně jak mě v plánu, strávil celý víkend ve Francii ve společnosti své mamá a včera v podvečer se k nim nečekaně přidal i Pierre. Jelikož měl blonďák pocit, že mu změna prostředí prospěla a společně s nedávným rozhovorem s Harrym ulevila jeho duši, rozhodl se mimo Británii zůstat i několik následujících dní. Pouze se každé dopoledne přemístí nebo odletaxuje na ministerstvo kouzel, aby se zúčastnil svých přednášek v rámci pedagogického semináře a po jejich ukončení se vždy vrátí sem, na Azurové pobřeží. Třeba tak získá dostatek sil, aby byl koncem týdne schopný navštívit Harryho v Bradavicích.

„Dobré, zlatíčko. Jak ses vyspal?" usmála se vřele Narcissa a sama si nalila do keramického hrnečku se zdobeným ouškem bylinkový čaj. Poté se obrátila na svého snídajícího partnera a jen posunkem se ho zeptala, zda chce nalít také. Když Francouz mlčky přikývl, s úsměvem přesunula malovanou konvičku nad jeho šálek.

„Dobře, mamá. Spí se mi tu lépe než doma," podotkl šedooký muž, poněkud rozmrzelý ze zmiňované skutečnosti. Posadil se na své místo u stolu, a když své matce kývnutím odsouhlasil, že i on má o čaj zájem, natáhl se pro pečivo z ošatky stojící uprostřed stolu.

„To ten přímořský air," chytře pronesl Pierre, utíraje si prsty do ubrousku.

Cissa s úsměvem přikývla. „Pierre má pravdu. Navíc... Tady seš alespoň s námi, kdežto na panství v Anglii seš úplně sám, pokud si tedy nezveš domů nějakou vzácnou návštěvu," šibalsky na syna mrkla, protože netušila, jak to mezi Dracem a Harrym poslední dobou skřípe.

„A une compagnie dalších lidí je nécessaire," přisadil si druhý muž v místnosti.

„Proto jsem se také rozhodl zůstat tu i tento týden," nezáživně mykl bývalý Zmijozel rameny. „Nejspíš nadešla doba, kdy bych měl trávit čas s rodinou," jemně se pousmál na svou matku, načež pohledem krátce spočinul na jejím francouzském příteli.

Narcissa lehce přimhouřila oči, než nad podezřením, které se jí vloudilo do mysli, pomyslně mávla rukou. „A co Harry? Jak se má? Dlouho tady s tebou nebyl," znovu ji na tváři vykvetl úsměv.

„Má se fajn, nejspíš," prohodil Draco laxním tónem hlasu. „Oba toho teď máme hodně, takže se příliš často nevídáme," dovysvětlil, zamlčuje tak pravé jádro problému.

Žena se nejdříve zmateně zadívala na muže po své levici, než se opět vrátila pohledem k synovi. „Harry chápu, že má hodně práce, ale... Co máš na práci ty?" zeptala se podezřívavě.

„Řekněme, že jsem začal pracovat na své kvalifikaci na pozici učitele," usmál se zlehka blonďák, zatímco se mu v očích usidlovaly pobavené jiskřičky, jak sledoval reakci své matky. „Což bude taky důvod, proč se po snídani vždy vytratím a vrátím se až po obědě."

Narcissa němě otevřela svá ústa v nefalšovaném překvapení, načež si před rty rychle přitiskla dlaň. „U Salazarových vousů! Pierre, slyšel si to co já?" upřela pohled na svého přítele a poté znovu na Draca. „Zlatíčko! Z tebe opravdu bude pan profesor? Já jsem tak šťastná, že ses konečně někde našel! To kvůli Harrymu? Co budeš učit?" ptala se nadšeně naprosto unešená.

„Klid, mamá," povzdechl si blonďák, výmluvně rozhazuje rukou do strany. „V semináři jsem se zaměřil na obranu proti černé magii a věštění z čísel, přičemž jsem si ještě nad rámec vzal lektvary, takže budu mít kvalifikaci na tři předměty," informoval svou matku. „Profesor ze mě bude teprve tehdy, pokud zvládnu závěrečný zkoušky, ale jinak ano, předpokládám, že Harry na tom má svůj podíl," nepatrně se pousmál.

Unloved | Drarry (CZ) ✓Kde žijí příběhy. Začni objevovat