39.

658 39 0
                                    

Bezmyšlienkovite som sa posadila, keď som už päť minút počúvala otravný zvuk vychádzajúci z nejakého prístroja.

,,Upokoj sa." zahriakne ma staršia pani ležiaca na posteli pri okne.

Bolo vidno, že sa na mňa dívala už dlhšie, to na jej telo boli napojené tie otravné prístroje.

Aj keď to znamenalo, že som práve teraz v nemocnici a to sa mi rozhodne nepáčilo. Neznášam nemocnice.

,,Tvoj priateľ ťa má určite veľmi rad, je tu pri tebe odvtedy, čo ťa tu doviezli. Ani na krok sa nepohol, až teraz, keď ho prehovorili, aby išiel na večeru." zasmeje sa paní a zrejme čakala na moju odpoveď.

Zmätene som na ňu pozerala, až potom neskôr mi došlo, že zrejme myslela Shawna.

Ale počkať, čo to hovorila? Že išiel na večeru? To znamená, že už je večer!

Skutočne bolo v izbe šero, dokonca ani žiadne svetlá nesvietili. Teda z chodby to vrhalo slabé svetlo spod dverí.

,,Povedala som im, nech tu nechajú zhasnuté, keď si spala. Máš veru veľmi tvrdý spánok." povie mi a pozrie sa von oknom.

Zamračene sa pozriem na svoju dlaň, okolo ktorej bol omotaný hrubý obväz.

Opäť som klesla do postele a hlavu zaborila do vankúša, keď na mojom mobile pípla správa.

Pozri si prosím ťa toto, síce viem, že ťa to nazaujíma, no aj tak. Neviem komu to mám povedať. -Naira

Takže Naira zase strávila celý deň sledovaním správ. Ani radšej nechcem vedieť o čom, no ako ju poznám, nedala by mi s tým pokoj.

Rozlikla som si teda správu, ktorú mi poslala, čo ma hneď vyhodilo na video.

Dnes sme speváka Shawna Mendesa zastihli pred jeho ubytovňou. V náručí držal dievča, ktorého meno je nám zatiaľ neznáme, no to nie je všetko, médiá a mnohých fanúšikov obdaroval nepeknými nadávkami. Čo sa to so Shawnom deje? Azda.....

Musela som to vypnúť, pretože práve do miestnosti vstúpil Shawn ešte stále s plnými ústami.

,,Už si hore?" opýta sa a začne rýchlejšie prežúvať.

Vyzeral tak trochu ako akýsi škrečok, nad čím som sa musela pousmiať.

,,No, už to tak vyzerá." odpoviem mu s úsmevom.

Bolo vážne milé vidieť, čo pre mňa urobil. Vlastne, čo pre mňa robí za celý ten čas, čo som s ním tu v Európe.

Možno by som si to plne uvedomila už skôr, no bolo pre mňa divné priznať, že idol mojej sestry je pre mňa človek, ktorého mám rada, ale nie tak ako jeho faninky. Ja ho mám rada ako svojho najlepšieho kamaráta.

Škoda, že čoskoro pôjdeme obaja opäť svojou cestou... Preletí mi hlavou, vďaka čomu mierne zosmutniem, no nedám to na sebe poznať.

,,Keď už si hore, môžme ísť späť na ubytovňu." povie mi so širokým úsmevom.

Zadumane prikývnem a pomaly sa postavím, pričom som si všimla, že ma Shawn zachytával. Zrejme si myslel, že sa ani na nohách neudržím.

,,Vieš o tom, čo hovoria média. Pokazil si si kvôli mne povesť." pripomeniem mu, keď na sadneme do auta.

Nechcela som mu to hovoriť, pretože som sa cítila potom ešte viac vinná za to, že kvôli mne vulgárne odbil média. Teraz mu už rozhodne nedajú pokoj a to vlastne len vďaka mne.

,,Sú dôležitejšie veci ako moja povesť." usmeje sa na mňa.

Začala som mať taký pocit, akoby myslel mňa. Akoby myslel, že ja som dôležitejšia než jeho povesť, dokonca aj cez to, že ho sledujú milióny ľudí po celom svete.

Nepáčilo sa mi, že mu na tom až tak nezáležalo, no nejako mi to lichotilo. Veď čoby nie, keď nepriamo povedal, ako veľmi mu na mne záleží.

,,Kde ideme teraz?" opýtam sa len preto, aby medzi nami nebolo ticho.

Irónia, že mi ticho medzi nami doteraz nevadilo, no toto bolo iné ticho. Práve priznal, že ma má rád a ja len nie som schopná mu odpovedať.

Bolo odo mňa zbabelé takto meniť tému, no musela som, hoc som si všimla v Shawnovej tvári náznak sklamania. Zrejme očakával, že poviem niečo iné.

,,Vieš, už pred desiatimi minútami mi začal koncert, no povedal som Mikeovi, že prídem neskôr, vlastne možno ani neprídem." odpovie mi sucho.

Bolo vidno, že to nerobí až tak dobrovoľne. Miluje keď môže chodiť na koncerty, no toto bolo niečo, čo som uňho ešte za ten čas čo ho poznám nevidela.

Uprednostnil mňa pred svojou kariérou, nielen svoju povesť, týmto môže stratiť mnoho fanúšikov, no riskuje to len kvôli mne a to som ho nesmela nechať urobiť.

,,Ja som v skoro úplnom poriadku. Aj tak som na koncerte dlho nebola, tak by ťa bolo fajn vidieť opäť spievať." poviem mu s najväčším úsmevom, aký sa mi podarilo v tej chvíľu predstierať.

Jeho správanie ma mierne znepokojovalo a nepáčilo sa mi, keď som bola zmätená.

,,Nemyslím si, že je to dobrý nápad." poznamená a ďalej sa venuje ceste pred sebou.

,,Na to rovno zabudni, už aj tak meškáš tam si pohni." poviem mu nekompromisne.

Shawn si len povzdychne, no už viac neprotestuje. Síce to nebolo až tak badateľné, no neunikol mi malý úsmev, ktorý trval na jeho tvári možno len pár stotín.

Vďaka tomu som sa aj ja začala tešiť, no moju radosť mierne znížilo zistenie, že akonáhle koncert skončí, odchádzame do Švajčiarska.

,,Chcel by som sa ospravedlniť za moje dnešné hrubé správanie, no jedna moja kamarátka ma potrebovala ako jej kamaráta a niekoho kto jej mohol pomôcť, nie ako celebritu, za ktorou išli média. Ešte raz sa teda ospravedlňujem, ak vás niektorých čo ste tam boli moje správanie urazilo." začne Shawn ešte pred tým, než pôjde spievať prvú pieseň.

A ja som sa vtedy od šťastia skoro znášala. Síce som mu povedala, nech o mne na verejnosti nehovorí, no páčilo sa mi, keď povedal, že som jeho kamarátka, hoc som si posledné týždne myslela, že som skôr záťaž.

Páčilo sa mi, že ma bral približne rovnako ako ja jeho. Ako človeka, ktorého môže mať rád a na ktorého sa môže spoľahnúť a to mi v tejto chvíli k šťastiu úplne stačilo.

Crazy |S.M.| ✔Where stories live. Discover now