5.

929 29 0
                                    

,,Za čo si sa ospravedlňovala tomu chalanovi?" opýta sa ma Adrien akonáhle naštartuje auto.

Presne takúto otázku som čakala. Zrejme poznám svojho nadmerne zvedavého brata veľmi dobre. Alebo by som to mohla nazvať prehnane ochranárskeho staršieho brata.

,,Keď som bežala za tebou cez polovicu letiska, som do neho nabrala," odpoviem mu a zahľadím sa na cestu pred sebou.

Aj napriek tomu, že sme vyrážali skoro ráno, teraz už je niečo popoludní a slnko je vysoko na obzore. Ďakovala som, že som si napokon dala šortky a nie rifle, keďže teplota rapídne stúpla. Teraz sme mali pred sebou hodinovú cestu až k nášmu predošlému domovu, čo bolo prijateľnejšie ako tých niekoľko hodín vysoko nad zemou.

,,To by mohol byť začiatok veľkej lásky," žmurkne na mňa so smiechom Adrien.

Očividne sme mali obaja úplne iné predstavy o romantike a možno preto som sa snažila pochopiť, kde na takéto čosi prišiel. Je síce pravda, že sa láska rodí na zvláštnych miestach, ale brat mojej novej kamarátky, ktorého som skoro zhodila pri pokuse dostať sa k svojmu bratovi?

,,Tak, zmeňme tému," povie po chvíli mlčania, ktoré som zamýšľala zamýšľanim nad tým, čo povedal.

Čo mi pamäť slúži, Adrien nikdy nebol tichý človek, popravde, takto dlho ticho asi nikdy nebol, pokiaľ mi pamäť dobre slúži. Vždy to bol on, ktorý dokázal prerušiť aj to najtrápnejšie ticho.

,,A o čom takom by si sa chcel rozprávať?" opýtam sa bez najmenšieho záujmu.

Bola by som omnoho radšej, keby aj naďalej mlčal, no to by bol jeho osobný rekord a navyše je strašne otravný, takže by mi potom nedal pokoj.

,,Takže napríklad, čo je s tvojou sestrou?" povie a v zrkadle sa pozerá na Nairu ticho sediacu za nami.

Svoj mobil má výnimočne schovaný v šortkách a prezerá si okolie. Určite jej neunikol ani najmenší detail krajiny, ktorú dôverne pozná.

,,Je to aj tvoja sestra," podotknem s úsmevom, aby som sa vyhla odpovedí a otočím sa na Nairu.

Nemusím byť veľmi rozumná na to, aby som prišla k záveru, že hľadá svoju najväčšiu lásku, ktorá mi už pekne lezie na nervy.

Síce je veľmi nepravdepodobné, že by ho videla prechádzať sa po kraji diaľnici, no myslím, že na takéto niečo ona nemyslela. Nechcela nič nechávať na náhodu.

,,Absolútne nechápem tomu, čo robí," dodá Adrien nespúšťajúc zrak z Nairi, ktorá sa na nás tiež pozrie.

V jej očiach sa skrýva vzrušenie, ktoré však nie je také výrazné ako nechápavosť. Nemá moc v láske, keď ju niekto pozoruje tak ako ja a Adrien.

,,Okamžite sa začni venovať ceste pred sebou, inak nabúrame!" zavrčí na Adriena a potom nám nevenuje ďalšiu zbytočnú pozornosť.

Opäť sa len hľadí von z okna a dúfa, že ho tam stretne. Kebyže tam skutočne je, zabávala by som sa ešte dlhú dobu na tom, ako by jej Adrien nebol ochotný zastaviť auto, aby sa s ním stretla.

,,Mimochodom, hľadá svoju najväčšiu lásku," šepnem Adrienovi, keď sa obaja otočíme a tým pokračujeme v našom rozhovore.

Keďže sme sa s ním dlho nevideli, je celkom logické, že nemá ani tušenie o koho sa jedná. Závidela som mu to, on o ňom nemusel neustále počúvať ako ja každý deň.

,,Ona sa prihlásila na zoznamku?" opýta sa prekvapene a určite dúfa, že by jej to nikto z rodiny nedovolil.

Úprimne by ma zaujímalo, kde sa nachádza jeho myseľ, keď mu napadne práve toto. Akoby on v jej veku slobodne chodil na zoznamy, keď mu ani nenapadlo, že by sa mohlo jednať o jej idola.

Crazy |S.M.| ✔Where stories live. Discover now