3.

991 41 0
                                    

,,Naira, okamžite poď dolu!" zakričím na ňu, keď strávi v kúpeľni na poschodí približne pol hodinu.

Konečne som začala chápať, prečo bývajú rodičia pred odletom taký nervózny, veď nám kvôli nej uletí lietadlo!

Síce by mi nevadilo, kebyže pôjdeme o deň alebo viac neskôr, no lístky už máme kúpené. Navyše, presne takto to bolo vždy, keď sme niekde šli.

,,Už idem!" zakričí mi nadšene a vybehne ku mne do kuchyne, pričom si zoberie jablko.

Nad jej chovaním len pretočím oči a schytím svoj kufor. Keď pozriem na hodiny, uvedomím si, že by sme si mali poriadne švihnúť.

,,Mimochodom, taxi nás už čaká." povie mi sestra, keď prejde okolo mňa až ku vchodovým dverám.

Ona nie je normálna! Veď ešte ani nie je poriadne zbalená, ale taxi už vybaviť stihla. A že prečo jej všetko tak dlho trvá, keď vybavuje veci, ktoré vôbec nie je treba.

,,Letisko je asi pol kilometra odtiaľto!" prehodím rozhorčene rukami.

Naira je strašne lenivé stvorenie. Keby mohla chodí všade len autom. Keby aspoň autobusom, ktorý je lacnejší, ale ona vždy musí objednať vozidlo hodné princeznej. Presne toto je problém jej rozmaznanosti, o ktorom som rodičom často hovorila, ale sotva môžem niečo hovoriť, keď je z nás všetkých najmladšia.

,,Áno, ale meškáme a nechcem ako nejaký somár chodiť pol kilometra s kufrom," povie a na mobile skontroluje hodiny.

Znovu len pretočím očami, pretože nič, čo by som povedala, by jej chovanie neovplyvnilo a spolu nasadneme do taxíka, ktorý už nás poctivo čaká pre domom.

,,Prosím vás, odvezte nás na letisko." nahnem sa dopredu k taxikárovj hneď pri vstupe do auta.

Ešte aj on vyzeral byť prekvapený tým, prečo sme sa radšej nerozhodli ísť pešo. Chvíľu som sa pohrávala s myšlienkou, že mu to poviem, no skôr ako by som sa k tomu dostala sme sa dostali až do nášho cieľa, kde zastavil.

,,Sme tu," oznámi nám, akoby nám nestačil fakt, že zastavil vozidlo pred obrovskú halu.

Len sa poďakujem a podám mu peniaze. Rýchlo vytiahnem z kufra cestovný kufor a v sprievode s Nairou vojdeme do letiskovej haly.

༛༛ ༛ ༛༺༻༛ ༛ ༛༛


Snažím sa nájsť aspoň jednu pohodlnú polohu na sedenie, no sedačky mi to moc neuľahčujú. Mohli by tu kúpiť nejaké pohodlnejšie, no táto chvíľa má aj jednu pozitívnu stránku: ešte tri alebo štyri hodiny a sme na mieste! To neznie až tak pozitívne, unudím sa tu k smrti!

Nai vedľa mňa sedí so slúchadlami v ušiach a potichu si spieva piesne. Nemusím sa ani veľmi namáhať, aby som zistila, že sú od Mendesa.

Nervózne poklepkávam nohou a čakám, kedy konečne lietadlo pristane a budem môcť mať konečne pevnú zem pod nohami. Neznášam lietanie a môj žalúdok by vám to veľmi rád povedal aj sám, no nechala som ho radšej doma.

,,To nemôže byť možné!" skríkne dievča za nami na celé lietadlo.

Úprimne pocit hanby sa dostavil až ku mne, nechcem si predstaviť ako sa cíti, keď sú na ňu otočené všetky hlavy v lietadle. Dokonca aj tí, u ktorých som si myslela, že zaspali. Prave preto som sa k nej neotočila, aby som ju ešte viac nepriviedla do rozpakov.

,,Pardon," povie zahanbene a spolu so svojou kamarátkou si niečo pozerajú na mobile. Zrejme len fotky alebo niečo podobné, keďže tu nefunguje internet.

,,Ako to?" opýta sa potichu, aby sa náhodou nezopakovala tá trápne situácia.

,,Netuším, no Jemina povedala, že možno príde tá jej kamarátka z Montreálu. Dokonca ma s ňou konečne zoznámi," uchechtne sa tá tichšia.

,,To nemyslíš vážne! Ja som sa tak tešila, že tam pôjdeme spolu a ty radšej ideš s Jeminou a tou jej kamoškou von?" opýta sa jej neveriacky tá hlasnejšia.

Bolo zvláštne ich volať podľa tonu hlasu, akým hovorili, no možno ešte čudnejšie bolo počúvať ich konverzáciu. Pravdepodobne by som nemala, no moja zvedavosť začala stúpať, však aké boli predpoklady, že by mala nejaká Jemina Z Toronta nejakú kamarátku, ktorá má o takomto čase prísť z Montrealu?

,,Ashley, môžme ísť aj inokedy. Aj tak na to nemám chuť," odpovie jej na to podráždene.

,,To si naozaj kamoška Aali," povie urazene Ashley.

Kebyže som mohla hádať, typovala by som, že sú to sesternice, ktoré sa neustále vedia hádať o blbostiach, ale napriek tomu sa z nich stali najlepšie kamarátky.

,,Myslím, že tá kamarátka sa volá Tamaya alebo tak nejak, no tento rok zrejme do Toronta nepríde, takže možno napokon pôjdem s tebou" povie jej Aali akoby sa pred ňou snažila nejako obhájiť.

Oficiálne by som naozaj nemala počúvať cudzie rozhovory, no mala som som tušenie, že tento by sa ma skutočne mohol týkať. Však aké boli šance? Určite sa museli rozprávať o nás.

Zhlboka som sa nadýchla a uvažovala nad svojimi možnosťami. Chcela som sa do ich rozhovoru zapojiť, lenže pokiaľ by sa nerozprávali o mne, ale o úplne niekom inom, pravdepodobne by z toho vznikol poriadny trapas, ktorý by bol nepríjemný pre obe strany. Najmä by sa dozvedeli, že som ich celý čas počúvala a to by bolo nekial neprijmné im vysvetľovať.

,,Smiem niečo povedať?" opýtam ochotná prijať následky, keď sa k ním otočím.

Obe sa na mňa prekvapene pozrú a pravdepodobne si v hlave hovoria, že som totálny čudák, ktorý počúva ich rozhovory a vlastne sa im ani nečudujem, len to vytvára ponekiaľ nepríjemnú atmosféru.

,,Nepoznám ťa," povie mi Ashley, na čo tá druhá len prikývne.

Bolo logické, že nebude príliš nadšená, keď sa zapojím do ich rozhovoru, možno som len nečakala také opovrhnutie.

,,Ospravedlňujem sa za to, ale vypočula som si kúsok vášho rozhovoru a zrejme poznáte tú istú Jeminu ako ja," skusim to tentokrát o niečo slušnejšie, aby som trochu odľahčila atmosféru medzi nami.

,,Ešte nikdy v živote som ťa nevidela," zopakuje rovnakú vetu ako pretým, len trochu inak podanú.

S Aali si vymenia pohľady značiace, že nevedia, ako majú reagovať. Postavila dom ich do veľmi nepríjemnej situácie a plánovala som sa z nej nejako dostať, hádam by stačilo sa poriadne predstaviť a dúfať, že som sa nemýlila a skutočne sa rozprávali o mne.

,,To bude tým, sme sa pred troma rokmi odsťahovali z Toronta. Som Tamaya Carson, kamarátka Jeminy," vysvetlím im s čo najväčším úsmevom, aký sa mi podarí vykúzliť.

Netrvalo dlho a ich neveriacke tváre sa len zmenili na prekvapené, no bola to príjemnejšia zmena.

,,Teší ma Tamaya. Toto je Ashley a ja som Aaliyah." povie mi stále v šoku, no napriek tomu s príjemným úsmevom na tvári.

Tiež sa pokúsim o úsmev, no moc sa to nepodobá, keďže môj žalúdok sa po dlhšej dobe znovu začal ozývať. Ako sa tak pozerám, toto bude ešte dlhý let.

Crazy |S.M.| ✔Where stories live. Discover now