60 10 7
                                    

Hyunsoo buzlu americano'ları masaya koydu.

"Eskiden çok içerdik.. Okula gitmeden.."

Jungkook başını sallayıp içeceği eline aldı..

"Oyuna alışabildin mi?"

Bir yudum içtikten sonra Hyunsoo'ya döndü..

"Oyunu henüz anlamadım.. Garip birşey.. bu akşam ilk oyunumu oynayacağım. Bir oyuncu var.. beni destekleyeceğini falan söylüyor ama ona da pek güvenemiyorum.."

Hyunsoo dudak büzdü..

"Anladım.. Biliyormusun?.... Busan'daki dükkan sahibi Hyung'a oyunun şifresini söyledim.. ama maalesef giriş yapamadı.. Herkese değişik sorular geliyormuş.. biz çok şanslıydık."

Jungkook bakışlarını kapalı bilgisayara çevirip gülümsedi..

"Babamı gördün mü?"

Hyunsoo ani gelen soru ile afalladı.. dudaklarını kemirip parmakları ile oynamaya başladı.. Arkadaşının gözlerine bakmak istemiyordu nedense... Kim bilir ne kadar yanlız.. ve üzgündü.. Sessizce fısıldadı..

" Sizin eve doğru yürürken gördüm.. bir dükkanın önündeydi.."

Jungkook başını salladı.. ve kahve bardağını yeniden eline aldı..

"Yaşamasına üzüldüm.."

***

"Utanmıyormusun BA-BA! Sana böyle seslenmek bile istemiyorum.. Herkes gibi çalışıp alnının teriyle para kazanmak varken sen boş yere yerlerde sürünüp dileniyorsun..  Insanlar o siyah bardağa neden para atıyor biliyormusun?.. Çünkü senin evde bir oğlunun olduğunu biliyorlar..  bana acıdıkları için sana o paraları veriyorlar.. Belki adam oğlunu okutuyor ve büyütüyordur diyorlar.. Belki hastadır.. çalışamıyordur diyorlar..  ama sen o para ile kumar oynayıp.. içki alıyorsun.. Sen beş para etmez bir insanmışsım meğer BABAA! Annemin neden çekip gittiğ-"

Cümlesinin sonunu getiremeden yumruğu yemişti... ama hissettiği acı bundan çok daha fazlasıydı.. Konuşmaya devam etti..

"Biliyormusun... okulu bıraktım.. kitap alacak param yok.. bir su alacak param bile yok..  Bugün mahalledearamaya başladım.. Her gittiğim yerde üzerime kapıları kapattılar.. 'Baban önce borçlarını ödesin' diyip bana aşağlayıcı birşekilde baktılar.. Ben şimdi nasıl dışarıya çıkacağım..??"

***

Jungkook bilgisayarı açtı.. Hyunsoo maalesef saatlerce annesinden uzak kalamadığı için.. yanından ayrılmıştı.. 'MomoBae' aktif değildi.. Oyuna başlamadan onu beklemek zorundaydı.. Grup sohbetine girip mesaj attı..

JKHS12: "Hey MomoBae! Oradamısın?"

Bir süreliğine cevap gelmeyince sohbetten çıkıp oyun ayarlarında göz gezdirdi.

"Yeni oyuncular ilk oyunlarını oynamak için 'kol bandlarını' almak zorundalar. Kol bandınızı almak için.. istek yollayın!"

Jungkook uzunca offladı..

"Ne değişik oyunmuş ya!"

Sonrasında istek tuşuna basıp bekledi..

Stay Or PlayWhere stories live. Discover now