9. Kapitola

26 2 0
                                    

Po zbytek noci Jessica, Garrett a Alice opět bloudili Hide parkem. Na snídani si zašli do nějakého bufetu, na který narazili.

„Navrhuji zajít za tou paní Bellovou, a pak odpoledne až za tím archeologem." Začala Alice. „Napadlo mě, že u paní Bellové bychom mohli drahokam tajně vyměnit za napodobebinu..." Dodala. „To by možná šlo." Souhlasil po chvíli zamyšleně Garrett. „A u toho archeologa to pak nechte na mě. Něco mě napadlo... Ale teď půjdeme k Elizabeth Bellové. Kde že bydlí?" Dodal. „Ve vile na okraji Londýna." Zavzpomínala Jessica. „Víc nám v muzeu ta paní neřekla." Dodala s povzdechem.

Alice ihned vytáhla svůj telefon z kapsy mikiny a začala v něm cosi hledat. „Tady je to." Pronesla po chvíli vítězně. Jedinou vilou na okraji Londýna je vila Bellových a tady má i jistá Elizabeth Bellová pozvánku pro veřejnost... Kdokoliv se může jít podívat na modrý drahokam živlu vody na adresu Bond Street 156B." Četla Alice najité informace z mobilu.

„Výborně. Seženu taxík." Souhlasila Jessica. A tak se všichni tři dopravili do vily paní Elizabeth Bellové. Vila to byla opravdu velkolepá. S upravenou zahradou a s přepychovým, dřevěným nábytkem uvnitř. „Dobrý den, paní Bellová. Mohli bychom se podívat na modrý drahokam, prosím?" Pozdravila Jessica mladou ženu. Na sobě měla drahý tyrkysový kostýmek a lodičky. Vlasy barvy lískového ořechu svázané do složitého, ale elegantně působícího drdolu.

„Ale jistě že! Půjdete všichni tři?" Usmála se na trojici paní Bellová mile. „Ano." Přitakala Alice. Každý platil 180 za osobu. Vstup byl drahý, ale závisel na tom jejich život... Elizabeth Bellová je vedla svou vilou. Žila sama. Dovedla je až do místnosti, kde byl modrý drahokam vystaven. Jessica, Alice i Garrett předstírali obrovské nadšení a zájem. Alice se pak začala zajímat i o portréty vyvěšené na zdech, jak si v taxíku naplánovali. Tím odvedli pozornost Elizabeth Bellové od drahokamu a na řadu přišla Jessica.

Falešný modrý drahokam – na vlas stejný, jako ten pravý – opatřili v jednom hračkářství po cestě k vile. Jessica falešný drahokam teď nepozorovaně vytáhla s kapsy a vyměnila ho za pravý drahokam. Poté se přidala k Alici. „Jsme opravdu moc nadšeni, že jsme mohli drahokam vidět." Začala Jessica a usmála se na paní Bellovou. Přerušila ji a Alici v živém rozhovoru o jednom s portrétů.

„Už ale budeme muset jít. Postupně pátráme po všech drahokamech. Chtěli bychom je totiž vidět všechny." Dodala Alice. Rozloučili se s Elizabeth Bellovou a odpoledne taxíkem odjeli na adresu Road Street 121B, kdežil archeolog Jim Barker, jak opět zjistila Alice díky svému telefonu. Cestou v taxíku Garrett holkám vysvětlil svůj plán.

Za archeologem šel Garrett sám. Napřed ale na kus papíru napsal nějaký vzkaz... Jessica s Alicí čekali venku na rohu ulice. Garrett zazvonil u dveří a pan Barker ho po chvilce vpustil dovnitř. „Přeji dobré odpoledne, pane Barkere. Jmenuji se Garrett a jdu kvůli zelenému drahokamu, který jste si vypůjčil pro výzkum." Začal Garrett mile a zdvořile. Jim Barker byl postarší, plešatý pán v šedém obleku.

„Kvůli tomu drahokamu?" Divil se pan Barker. „Ano. Muzeum ho chce vrátit o něco dříve, jelikož má mít přibližně za..." Garrett se podíval na hodinky na své levé ruce. „... za 3 hodiny vzácnou návštěvu, o které se bohužel víc nemůžu zmínit. Ale tady mám potvrzující vzkaz." Dodal Garrett a podal panu Barkerovi vzkaz, který sepsal před chvílí kousek od jeho domu...

Jim Barker si vzkaz pozorně pročetl. „Dobře. V tom případě vám drahokam vrátím dřív, než bylo dohodnuto. Stejně jsem svůj výzkum před chvílí ukončil..." Souhlasil ochotně pan Barker. Garrett využil znalostí a praxe s otcova muzea. Sepsal přesvědčivý vzkaz a ten orazítkoval znakem muzea – které nosil stále u sebe – a napodobil velice věrně otcův podpis. Jim Barker nepojal sebemenší podezření a drahokam bez námitek Garrettovi vydal.

Jen co Garrett vyšel ven z domu, holky se k němu přidali a společně pospíchali pryč... Již mají tři drahokamy. Poslední se nachází v domě, kde kdysi žil šlechtic Kikr Alcott Wieldstromský...

Démon 😈👻Where stories live. Discover now