8. Kapitola

32 2 0
                                    

Jessica, Garrett a Alice ihned odjeli taxíkem do muzea na Fleet Street 224B. Návštěvníci tohoto muzea si mohli prohlédnout tento měsíc výstavu zaměřenou na vývoj zbraní od pravěku až po současnost. Muzeum bylo možná tak pětkrát větší než muzeum pana Fletchera.

Jessica s Alicí zamířily k prodejně vstupenek, zatím co Garretta zaujal nějaký inzerát vyvěšený na nástěnce mezi dalšími plakáty... Vstupenky prodávala paní ve středních letech. Na sobě měla maskáčové šaty a černý para náramek. Šaty se skvěle hodily k jejím zeleným očím a zrzavým, kudrnatým vlasům.

„Dobré dopoledne." Pozdravily Jessica s Alicí zdvořile. „Dobré dopoledne. Chtěli byste do muzea?" Zeptala se ta paní mile a přátelsky. Na šatech měla připnutou cedulku se svým jménem: Rebecca. „Ne. Jen jsme se chtěli zeptat na čtyři velice vzácné drahokamy. Každý z nich má jinou barvu a každý z nich představuje jeden živel. A zjistili jsme, že by tyto vzácné drahokamy měly být uloženy zde, v tomto muzeu." Vysvětlila Jessica klidně.

„Bohužel tu máme vystavený trvale pouze jeden z nich. Moc dobře vím, o čem mluvíte. Ty drahokamy se staly naší nejvzácnější expozicí a máme pro ně vyhrazenou i zvláštní, samostatnou místnost." Začala paní Rebecca vyprávět. „Ale bohužel, jak už jsem zmínila, zde máme vystaven už jen jeden z nich. Zelený drahokam si vypůjčil archeolog Jim Barker pro nějaký výzkum. Zítra odpoledne by ho měl už vrátit. A modrý drahokam si koupila jedna bohatá dáma, která žije ve vile na okraji Londýna. Jmenuje se Elizabeth Bellová a prý za menší poplatek nechá své návštěvníky si ten drahokam prohlédnout. A červený drahokam si koupil jeden pán... Myslím, že to byl pan Blacke a žije na Regent Street. Jestli byste si ten drahokam chtěli prohlédnout, tak nevím, jestli vám to dovolí. Ale třeba ho přesvědčíte." Dodala paní Rebecca.

„Moc vám děkujeme!" Usmála se na ni Alice. „A my bychom na tu prohlídku nakonec i šli." Dodala. „Dobrá. Chcete dva lístky?" Zeptala se paní a začala lístky hledat ve skříňce. „Ne, tři prosím." Opravila ji Jessica.

Jakmile holky koupily lístky, šli za Garrettem, který už k nim měl také namířeno. Rychle mu převyprávěli vše, co jim paní Rebecca o drahokamech řekla. „A já vím přesně vše o tom panu Blackovi." Podal jim Garrett inzerát. „Prosím ty, kteří vědí cokoliv o šlechtici jménem Kikr Alcott Wieldstromský, aby se dostavili na adresu Regent Street 166B. Je to velice důležité. Kdo mi bude ochoten poskytnout potřebné informace o tomto šlechtici, daruji mu za odměnu jeden ze vzácných drahokamů. Je červený a představuje živel oheň. Jeho pravost si můžete ověřit kdekoliv v mé přítomnosti před nebo po předání informací. Pan Blacke." Četla Alice inzerát nahlas.

„Zajímavý inzerát. Asi je to HODNĚ důležité, když za ty informace o Kikrovi nabízí jako odměnu ten drahokam." Okomentovala to Jessica. „Až moc důležité." Dodal Garrett. „Teď si projdeme muzeum a... Nezbývá nám, než ten drahokam tady v muzeu... ukrást." Ztišila Alice hlas, co nejvíc to šlo. „A jak získáme ty další dva drahokamy?" Zamyslela se tiše Jessica. „Nejdřív obstaráme tenhle, a pak promyslíme ty ostatní." Rozhodl Garrett.

Všichni tři si pozorně prošli celé muzeum. A obzvlášť pak místnost s křišťálovým drahokamem, který představoval živel vzduch. V místnosti se nacházely čtyři kamery a drahokam byl ještě navíc zajištěn alarmem. Ukrást ho nebude vůbec snadné...

Jakmile si dostatečně prohlédli muzeum, šli k Alici domů se nachystat. Jessica si půjčila od Alice černé rifle, triko a černou mikinu s kapucí. Alice si oblékla něco podobného. Garrettovi pak půjčila černé oblečení jejího táty. Při hledání oblečení vymysleli plán, jak drahokam získat, aniž by spustili poplach.

Večer v osm hodin se muzeum zavřelo. A o půl deváté se Jessica, Garrett a Alice vydali do akce. Alice se ventilací protáhla dovnitř do muzea. Vystavené exponáty v šeru působily děsivě. Alice si dávala pozor na kamery a dostala se k další ventilaci. Jen co vlezla do ventilace, mezi vystavenými meči se mihl jakýsi tajemný stín... Protáhla se do místnosti, kam veřejnost a návštěvníci muzea měli zakázáno vstoupit. Z ničeho nic pocítila chlad. Rozhlédla se kolem sebe po počítačích a nástěnkách... Nikde nic. Musí si pospíšit, než ten démon přijde!

Alice vypla kamery rozmístěné po celém muzeu a také alarmy. Pak hned napsala SMS Jessice i Garrettovi, že jsou na řadě. Garrett zkušeně vyháčkoval zámek zadního vchodu do muzea a spolu s Jess vešel dovnitř. Společně se dostali do místnosti vyhrazené pouze pro ten křišťálový drahokam. „Je divné, že se ještě neukázal Kikr." Hlesla tiše Jessica. „Třeba se dnes neukáže." Špitl nadějně Garrett. Jessica opatrně popadla drahokam a schovala si ho k sobě, když v tom oba zaslechli dívčí křik. „Alice!" Vyhrkli oba naráz a hnali se ven z místnosti. V muzeu vládlo šero, ticho a chlad... A v tom se zase ozval křik Alice a Jessica s Garrettem se rozeběhli do místnosti s vystavenými zbraněmi 19. století. Odsud se křik ozýval...

Už se blížili ke vchodu do té místnosti, když z ní vyběhla vyděšená a bledá Alice. „Je tady!" Vykřikla a hnala se dál pryč. Jessica s Garrettem jí ihned následovali, ale zadní vchod se jim zabouchl před nosem! „Ventilace!" Vyhrkla Alice a vedla své přátele do místnosti, kde předtím vypnula všechny kamery a alarmy... „Stát." Zastavila je Jessica. Ukázala mlčky do rohu místnosti. Stálo tam temné, černé zjevení s tmavě modrýma, svítícíma očima. „Kikr." Špitla Jessica. Vzápětí stál démon asi metr před nimi a oni zděšeně vykřiklli. „Pryč!" Zavelel Garrett. Alice je dál vedla k ventilaci. Byla dost široká na to, aby tudy mohli postupně prolézt ven...

Nejdřív dovnitř vlezla Jessica, a pak Garrett. „Honem!" Popoháněla je Alice, když v tom vykřikla: „Pomoc!" Garrett rychle zase vylezl ven z ventilace a spatřil Alici, která se na podlaze prala s čímsi neviditelným. Jessica už také byla venku z ventilace, když se Garrett vrhl za Alicí na pomoc. Neviditelná ruka Alici stáhla pryč, z Garrettova dosahu a táhla ji ven ze dveří. „Alice!" Vyhrkla Jessica a hnala se ihned kamarádce na pomoc.

Garrett byl rychlejší a popadl Alici venku na chodbě za ruce. „Pomoc! Prosím! Udělejte něco!" Šílela Alice. Jessica ji uchopila za paži a spolu s Garrettem se o ni přetahovali s nějakou temnou, neviditelnou sílou! Pak to Alici nakonec pustilo a ta stála hned na nohou. Jessica ji objala jednou rukou kolem pasu a vedla ji rychle pryč. Alice vlezla do ventilace. Za ní Jessica, a pak Garrett.

Ventilací se dostaly do zahrady muzea. „Asi jsem špatně odbočila..." Rozhlédla se Alice kolem a při tom se snažila popadnout dech a vzpamatovat se s toho šoku. „To je jedno. Jsme venku!" Mávla Jessica rukou. „Počkejte!" Zadržela je Alice. „Vypnula jsem kamery vevnitř. Ne venku! A támhle jde asi hlídač!" Dodala a ukázala mezi okrasné stromky a keře. Opravdu tam procházel noční hlídač s baterkou v ruce. Právě prošel zahradu a nyní se vracel zpět do muzea...

Jessica, Garrett a Alice se ukryli do stínů za keře apočkali, až noční hlídač vejde do muzea. Pak ze své skrýše opatrně vylezli aodplížili se ke kamennému plotu. Snažili se při tom, aby je nespatřila jedinákamera... Garrett holkám pomohl plot přelézt a pak ho přelezl sám. Společněutíkaly pryč od muzea i s drahokamem...    

Démon 😈👻Where stories live. Discover now