1.Kapitola

97 2 0
                                    

Londýn, 2018

Před domem v Baker Street 228B zastavil černý taxík. Vystoupila z něho mladá dívka v černých riflích, teniskách a tričku. Dlouhé, černé vlasy sahající do půl zad měla stažené zelenou gumičkou do culíku. Vládlo teplé a slunečné odpoledne.

Přes jedno rameno si přehodila zelený batoh a vydala se domů. V obličeji měla zamyšlený výraz a své tmavé, černé oči upírala nepřítomně do země.

Jen co vyšla schody a vešla do obyváku, spatřila mámu, jak si v křesle čte noviny a popíjí při tom čaj. „Ahoj, Jessico. Tak mi ukaž vysvědčení." Vyzvala ji máma s úsměvem a noviny odložila na malý stolek ke svému šálku s čajem. Matka Jessici byla vysoká a černovlasá žena s milým, ale zároveň přísným výrazem ve tváři. Jessica vytáhla z batohu vysvědčení. „Ukaž ho i tátovi, až přijde s práce. Já si dneska půjdu dřív lehnout..." Řekla Jessica vyčerpaně a šla do svého pokoje. Právě začaly letní prázdniny. Jessica se podívala na skříň, která stála naproti postele. Na skříni visela fotka s ní a s jejími dvěma přáteli. Všichni tři studovali na Holloway Secondary School.

Na fotce vedle Jessici stála bruneta s kudrnatými vlasy dlouhými nad ramena. Ráda nosila černé rifle, červené tílko a kožené boty na tlustém a nízkém podpatku. Alice Williamsová... Chodila s Jess do třídy. Její matka Sarah Williamsová pracovala jako manažerka a její otec Sam Williams také.

Vedle Alice stál kluk s černými, lehce kučeravými vlasy a temně černýma očima. Rád chodil jen v černém nebo zeleném. Zde na fotce měl zrovna černé botasky a kalhoty a zelené tričko s krátkým rukávem. Garrett Fletcher... Je mu již 20 let a letos maturoval. Jessicu a Alici to čeká příští rok... Garrettova máma – Molly Fletcherová – pracuje jako průvodkyně a jeho táta – Adam Fletcher – vytvořil u nich v domě malé muzeum a sám ho řídí.

Jessica zase spíše pocházela s učitelské rodiny. Její máma – Erin Holmesová – učí na 1. stupni základní školy. A její táta – James Holmes – učí na univerzitě. Proto dnes přijde domů později...

Jess si sedla za stůl vedle své postele – ve které ležela peřina a polštář s motivem Avengers – a vytáhla si z šuplíku svůj deník. Jen co nastoupila na základce do 6. třídy, začala si psát deník. Pomáhalo jí to utřídit si v hlavě myšlenky, lépe se zamyslet nad nějakým problémem... nebo se jen tak vypsat ze špatné nálady...

Jessica začínala být celkem nervózní z blížící se maturity... Jí i Alici už bylo devatenáct. S Garrettem a Alicí se Jessica znala již od školky... Je až neuvěřitelné, jak rychle to uteklo...

Jess si nakonec vzala knihu s příběhy Sherlocka Holmese a lehla si do postele. Zítra se uvidí s Garrettem a Alicí...

Démon 😈👻Where stories live. Discover now