Epilog

5.8K 427 106
                                    

... Damnjanovići....

- Uroše, pogledaj se kakav si, kao prase! Ubiću i tebe i Jagoša. Sto puta sam ti rekla da se ne prljaš u radionici. Izađi na travu, igraj se sa loptom ili šta već! -  Jovana je kritikovala svog petogodišnjeg sina koji je sav musav uleteo u kuću dok se ona opuštala gledajući tenis.

- Mene grdiš, a vidi kako je ona prljava! - ljutito pokaza u pravcu televizora na kome je u kadru bila Serena Wilijams. Njegove plave oči treptale su i bile jedina površina koja je bila čista na njemu.

Sanjivi Milan im se pridruži. Iako je rekao da će prestati sa muzikom, nikada nije ispoštovao tu reč. Smanjio je obim posla i išao samo na odabrane tezge gde je mogla da se zaradi veća količina novca, iako ni u čemu nisu oskudevali.

Posao sa veleprodajom im je donosio velike prihode, kao i sigurnost i zadovoljstvo. Od kada su je otvorili pre devet godina Jovana je retko radila.

Svoju cvećarsku karijeru zamenila je svojim primarnim zanimanjem, ekonomijom. To joj je omogućavalo da se posveti porodici koja se i te kako proširila.

U prvoj godini braka rodila je Vasilija, tri godine kasnije Uroša. Ovu skupinu je pre dve godine proširio i Strahinja.

-Šta rade moje omiljene devojke? - ljubi Jovanu, a zatim i njen ogromni stomak.

- Ti si i dalje ubeđen da je devojčica?

- Zar doktor nije rekao da je devojčica?

- Jeste, rekao je, ali pod pritiskom. I ja bih ti rekla da me onako salećeš svaki put. "Doktore, jel devojčica, jel se vidi?" Iako ti svaki put kaže da je u takvom položaju da se ne vidi, valjda si mu se smučio jer ga devet godina pitaš za devojčicu. -

- Nema veze, samo da je dobro. Volim ja moje momke najviše na svetu. - Sa osmehom joj se pridruži.

...

- Šta mi je ovo trebalo, mator konj se napio! - gunđa dok pokušava svojim sinovima da postavi doručak. Njegova želja se ispunila. Dobio je kćerku i proslavio njeno rođenje tako što se ubio od alkohola.

-Gde su bakini momci? - čuje se Milijana koju u stopu prati Sreja.

Ona je napustila svoju političku karijeru kada se rodio Vasilija i od tada svaki momenat uživa u svojim unucima. Sreja se nikada više nije vratio u Australiju. Sva poslovanja prebacio je u Srbiju. Od kada se vratio ponovo srećno živi sa Milijanom.

-Vasilija opet zaboleo stomak u muzičkoj školi. - Ulazi Dragoš vodeći ga za ruku.

- Da li tebe neko tera da ideš u muzičku školu?

-Ne, - odgovara plavušan svom ocu.

- Ako te mi ne teramo, samo mi kaži da li hoćeš ili nećeš? - Milan ga pitam.

- Ne bih, ali ja hoću da idem na vaterpolo.

-Pa gde je tu problem?

- Neću kod ujke, on trenira devojčice. - na ovo se svi nasmeju.

....

Godine prolaze deca rastu. Vasilije je u Barseloneti, najbolji golman u Evropi. Uroš je završio srednju muzičku i upisao akademiju za saksofon u Gracu. Strahinja je slika i prilika svog ujaka. Otvorio je šlep službu i vitla sa onim kamionom po Srbiji.

Princeza je ove godine upisala Biohemiju pošto je završila medicinsku školu kao đak generacije. Trenutno je na turneji saFolklornim ansamblom sa kojim svira violinu koju je završila kod ujne Suze, Dragoševe žene.

Njih dvoje su ponovo u bazenu, okrenuti jedno ka drugom kao na početku svoje veze. Vreme koje je prošlo samo je uticalo da njihova privrženost poraste i da pišu svoju Bajku.

Nisu svi imali toliko sreće da nađu svoju drugu polovinu, niti ako su je pronašli da je sačuvaju. Jagoš je primer toga. Posle ljubavi koju je pronašao, a koju je, nažalost, bolest odnela na neko drugo, nadajmo se lepše mesto, luta bez cilja odbijajući bilo čiju pomoć.

Njegov ceo svet je Strahinja i ova divna srećna porodica.

Kraj

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Mar 07, 2023 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Lepa Kata (1.deo serijala)Where stories live. Discover now