4.

4 0 0
                                    

Zobudila som sa na buchnutie dverí. Meggie mi skočila na brucho a začala mi lízať tvár.

,,Dobre Meggie. Stačí!'' Presne jeď som to povedala, tak zliezla a utekala do kuchyne. Pomaly som sa vytrepala z postele a vošla do kúpelne.

Včera ako sme sa vrátili z babskej jazdy, zase sme sa rozišli a pobrali samy domov. Keď ma mamina uvidela, bola dosť nahnevaná. Vraj, že sa musím najprv opýtať predtým, ako spravím niečo takéto. Musí pochopiť, že už nie som malá a nemusím sa jej pýtať na každú volovinu.  Ocino len nad tým pokrútrútilavou a ďalej to neriešil.

Ešte poriadne nezobudená som vliezla do sprchy. Pustila som vodu, no len čo sa dotkla mojej pokožky som zvískla a hneď otočila kohútik zo studenej na teplú vodu. Uvolnene som vydýchla a nechala som sa unášať príjemným prúdom teplej vody.

Vyšla som von až keď sa ozvalo moje brucho. Nejedla som už dosť dlho. Uterák som si obtočila okolo tela a pobrala sa do izby. Pozrela som sa z okna, aby som ako tak vedela ako teplo je. Vyzeralo to na pekný deň. Obliekla som si trojštvrťové čierne legíny a fialové tielko. Vlasy som si zopla do drdolu a s úmyslom dať si niečo dobré, sa vybrala do kuchyne.

Tam na mňa už vyskočila Meggie. Poškrabkala som ju a dala jej žrať. Na sedačke  sa rozvaloval Ben.

,,Kde sú rodičia?'' Spýtala som sa. ,,Asi ešte spia.'' Povedal úplne nezaujato a ďalej sa venoval telke. Ja som len pokrčila ramenami a otvorila chladničku. To čo tam bolo ma dosť prekvapilo. Nebolo tam totiž nič. Dokonca ani pokazený jogurt.

,,Ben ty si všetko zjedol?!'' Úplne zúfala som sa naňho otočila. Nič sme nemali. Vôbec nič. On sa len usmial a vyplazil mi jazyk. Nezostávalo mi nič iné, ako ísť do obchodu.

Vybehla som hore do izby a namiesto legín som si dala bledo modré džínsy. Trochu som si upravila vlasy a naniesla nejaký ten makeup.

Napila som sa aspoň vody a vzala so sebou aj Meggie.

Vyšli sme na tichú a pokojnú ulicu. Slnko pekelne žiarilo. Meggie bola celá nadšená, že je vonku a tak stále poskakovala a šantila sa. Bola pri tom hrozne zlatá.

Konečne sme prišli k obchodu. Bolo fakt neskutočné teplo. Keď som išla priviazať Meggie, zastavila ma jedna chalanská partia. Hneď som vedela, že je zle.

Nový životWhere stories live. Discover now