What she's been through

500 34 2
                                    

Caitlyn úgy érezte esélye sincs a férfinál, akinek ennyire tehetséges és menő első szerelme volt. Nem tehetett róla, de mégis akaratlanul lejátszódtak a lehetséges viták, ha össze jönne neki ez a kapcsolat. Már látta maga előtt, hogy a Kapitány azzal zárná le a vitáikat, hogy Peggy nem így csinálta volna, Peggy soha nem gondolkodna így és így tovább. Tehetetlenül elmélyedt ezekben a negatív képzelgésekben és egyre mélyebbre süllyed a szomorúságában.

Coulson észre is vette a hirtelen hangulatváltást, majd a lehangoltságot, amikor öt, néma perc múlva se szólalt meg a mellette álló, így biztatásul a vállára tette a kezét és simogatni kezdte, ami tudta, hogy lenyugtatta a lányt. Ő csak a tengert tudta figyelni.

- Nem kell semmitől ennyire letargikusnak lenned. Túl hamar vonsz le következtetéseket. - félbeszakította a nő gondolatait, mintha olvasott volna azokban, majd kíváncsira vette a figurát és értetlenkedve megfogalmazta azt, ami nem hagyta békén az ő elméjét. - Miért kérdeztél Amerika Kapitányról?

- Csak felakarok készülni egy második világháborús katonával való találkozásra. - Caitlyn mély levegőt vette, hogy így is leplezhesse a hazugságát, melyben meg kell hagyni remek kiképzést kapott magától az Igazgatótól, de a mentora mindig át látott rajta. Kihúzta magát, ezzel leesett róla az ügynök keze, de továbbra is őt figyelte. Ahelyett, hogy elindult volna egy másik irányba és kikerülte volna a további faggatásokat ott maradt semmittevésében.

Coulson látta rajta, hogy megint hazugságot próbál alkalmazni a téma lezárására és az állapotáról folyó beszélgetés elterelésére, így ciccegett egyet, de a hangja és a viselkedése továbbra is gondoskodó maradt.

- Tudom, hogy nem ez a valódi okod. - miután megfogalmazta a kétségeit egyikük sem szólalt meg újra és érezve a keletkező kényelmetlenséget a lány körül nem is erőltette tovább a faggatózást csak a tekintetét járatta a lányon. Ha elakarja mondani neki, megteszi, ha nem előbb utóbb úgyis kiderül.

Egy ideig a fiatalabb érezte magán a felettese tekintetét, de nem fordult felé, csak amikor már lyukat égetett a fejébe a pillantása. Rögtön meg is bánta, hogy odanézett, mert olyan szemekkel vizslatta a lányt, amik bármilyen szovjet kémet megtörnének egy kihallgatás alatt. Bár Caitlyn nem volt orosz mégis megrogyott a titkos fegyver hatása alatt és beszélni kezdett.

- Amióta megláttam kilépni a boksz klubból egyre jobban foglalkoztat a Kapitány. Ez biztosan a véremben van. - próbálta feldobni a hangulatot a megtört ügynök és ejteni a témát az utolsó mondatával, hogy a tárgy Coulson rajongására helyeződjön. Ahogy meglátta a férfi reakcióját tudta, hogy nem sikerült, inkább csak rávette őt, hogy még kíváncsibb legyen a témában.

- És csakúgy foglalkoztat? - mintha nem is a hideg, kimért Coulson állt volna a Közlegénnyel szemben, hanem egy fangirl, aki egy új rajongót von be a kedvenc sorozatába, filmjébe vagy esetleg könyvébe. Esetükben a rajongótábor Amerika Kapitány köré épült, akinek a vezetőjének vallotta magát a S.H.I.E.L.D.-es férfi.

- Ahj, Phil, hagyd abba! - a lány arca egyből bíborvörössé vált a cukkolástól, melyből eleget kapott már a szervezet egy másik női tagjától, de hogy még a mentora is beszálljon az már rég túl ment minden határon.

Olyan cinkos vigyort mutatott felé, amit még sohasem látott egész közös munkájuk alatt. Caitlyn a kezét keresztbe tette maga előtt, majd próbált rá se nézni a férfire, de annak olyan erős volt az arckifejezése, hogy sehogy sem tudta kikerülni az arcát. Miután a szemével találkozott a lányé nem tudott szabadulni tőle, de nem is mert félre pillantani.

- Jól van, jól van, elég lesz! Úgyse fogom kimondani! - durcásan lebiggyesztette az ajkát és elfordulva tiltakozott a válaszadásra. A szemében már látszódtak a keletkező könnyek, mert annyira nem akarta elmondani, hogy fél az általa megkedvelt férfi visszautasításától, hogy már az állapotára ment rá.

The Right Partner - [ Steve Rogers ]Tempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang