The misbehaving Tesseract

773 43 2
                                    

Már csak ketten maradtak együtt, Fury meg Caitlyn. A nő csendben megállt az Igazgatóval szemben, aki egy tapodtat sem mozdult azóta, hogy Hill elment csak fürkésző tekintettel nézte végig a másikat. Kissé kínosnak érezte a Közlegény a légkört, de hamarosan ez is elszállt, amikor Fury megszólalt.

- Közlegény, nagyon esélyesnek tartom, hogy remek ügynök válik magából, ha használja a képességeit. Talán még jobb is lesz, mint az anyja. De hallgasson mindig Coulson-ra vagy rám. Mi tudjuk mi a jó a S.H.I.E.L.D.-nek és magának is. - ezt biztatásnak szánta, mert egyből egyre több önbizalma lett a lánynak.

Ez tényleg Tony hatása volt. Valóban rengeteg olyan tulajdonsága lett az elmúlt pár évben a lánynak, melyek kiköpött Tony Stark jellemzői voltak. Magában kuncogott a férfira gondolva, de kívülről, csak egy elhúzott félmosolyt mutatott az előtte állónak.

- Most pedig - szakította félbe a gondolatmenetét az Igazgató. - Mondjon el mindent arról, amit látott.

Elkezdett besétálni a terembe, ahol már nagyban vizsgálták a kocka viselkedését. Mindenki hevesen próbálta megfejteni a kockát, de még inkább megoldani a helyzetet. Caitlyn követte a befelé haladó férfit miközben belekezdett az összefoglalásba.

- Nem láttam semmit, ami beindíthatta a kocka működését. Senki nem jött be, Selvig is tiszta. - a doktor felé nézett, amíg Fury megállt a Tesseract mellett. - Se hívások, se üzenetek. Barton is megerősítheti. - a fent fészkelő ügynök irányába bökött, aki ebből mindent észrevett, de nem mozdult a helyéről. Fury odahívta a doktort, amíg Caitlyn lehívta Barton-t az adóvevőn.

- Igazgató! - szólalt meg elsőnek Selvig, amikor Barton megérkezett fentről. Ő és Caitlyn a háttérbe húzódtak, amíg a doktor és az Igazgató beszéltek, s hallgatták kettejük eszmecseréjét.

- Mi az, amit biztosan tudunk? - kérdezte Fury.

- Hogy a Tesseract rosszalkodik. - vallotta be a doktor nem tudva mit mondhatna még a kocka viselkedéséről. Ezt humorosnak találta a fiatal nő, így ha hangot nem is adott ki, de a szája mosolyra húzódott.

- Ezt viccnek szánta?

- Nem ez egyáltalán nem vicc, a Tesseract nem csupán aktiválódott, de önállósodott is. - fogalmazta meg leegyszerűsítve Selvig. Tovább sétáltak az Igazgatóval a sorok között, ahol a többi doktor képernyőik előtt ült fejtegetve a hirtelen feltámadt rejtélyt.

- Gondolom próbálta lekapcsolni.

- Sok energiaforrásra van. Megpróbáltuk lekapcsolni, de visszakapcsolta magát. Ha eléri a kritikus szintet...

- Felkészültünk erre, Doktor, - vágott a doktor szavába az Igazgató. - az űrből nyerünk energiát.

- Csakhogy nem fog menni. A számításaim még nem véglegesek. A kocka interferenciát és sugárzást okoz és nem ártalmas, alacsony szintű gamma sugárzást. - a doktor sóhajtott egyet, kimerítve információtárát. Felhúzta a vállát jelezve ezzel, hogy mást nem tudott meg, de még dolgoznak rajta.

- Az ártalmas lehet. - Fury és Selvig végre abba hagyták a másik két ügynök számára érthetetlen fecsegést és az Igazgató Barton felé fordult, amíg a doktor elment ellenőrizni az adatokat egy fehér köpenybe bújtatott szőke hajú, kontyos nőhöz. - Tud valamit mondani a kockáról? Mi indíthatta be? - Barton fellépett a kocka elé és Fury meg Caitlyn követték őt.

- A teremben nem járt senki, amíg figyeltem. A kutatók és Selvig is tiszta. Bármi történt is nem ezen a végén volt. - a sólyomszemű összekulcsolta a kezét a mellkasa előtt és intenzíven kezdte nézni a kék, fénylő eszközt.

The Right Partner - [ Steve Rogers ]Where stories live. Discover now