Κεφάλαιο 26 - Πάμε για ένα ποτό;

3.3K 372 9
                                    

Τα φώτα έσβησαν και άναψανοι προβολείς που σημάδευαν την πίστα . Η Ίριδα και ο Κυριάκος μπήκαν στην πίστα από δύο διαφορετικά σημεία  και άρχισαν να κινούνται με αργά βήματα ο ένας προς τον άλλο ενώ ο κόσμος τους παρακολουθούσε και στην αίθουσα επικρατούσε απόλυτη ησυχία. Φορούσαν και οι δύο μάσκα. Μόλις έφτασαν ο ένας μπροστά στον άλλο, άρχισε να παίζει η μουσική.

Ο χορός τους έκανε τους πάντες μέσα στην αίθουσα να τους θαυμάσουν.


Ο Γιάννης κοίταζε την Ίριδα μαγεμένος. Δεν το πίστευε όταν μόλις έφτασε έμαθε οτι η ομάδα του Κυριάκου θα έκανε την παράσταση. Η πρεσβεία πάντα οργάνωνε πολύ πετυχημένες εκδηλώσεις. Όμως δεν περίμενε οτι θα έβλεπε και την Ίριδα εκεί. Βέβαια ανακουφίστηκε όταν σκέφτηκε οτι η δικαιολογία της ήταν αληθινή, όταν απέρριπτε τις προτάσεις του για να βγουν. Σίγουρα οι πρόβες,για ένα τόσο σημαντικό γεγονός, θα της πήραν πολύ χρόνο .


Ο Πέτρος κοίταξε την χορεύτρια. Κάτι επάνω της τον τραβούσε. Δεν ήθελε να πάρει τα μάτια του από πάνω της. Οι κινήσεις της ήταν αρμονικές και το κορμί της ελαστικό. Η αναστάτωσή που του προκάλεσε η χορεύτρια, του θύμισε την αναστάτωση που αισθανόταν κάθε φορά που έβλεπε την Ίριδα να χορεύει στην αρχή της σχέσης τους.

Ο πρώτος χορός τελείωσε και οι δύο χορευτές έφυγαν από την πίστα για να πάρουν την θέση τους άλλοι χορευτές από την ομάδα. Η αίθουσα που θα άλλαζε η Ίριδα ήταν άδεια αφού οι υπόλοιπες χορεύτριες είχαν βγει στην πίστα. Πήρε το δεύτερο σετ ρούχων που θα φορούσε και πήγε πίσω από το παραβάν για να αλλάξει.

Όταν χτύπησε η πόρτα, υπέθεσε οτι μπορεί να ήταν η κοπέλα που ήταν υπεύθυνη για τα κουστούμια τους και φώναξε : " Πέρασε."

Η πόρτα άνοιξε και έκλεισε και ακούστηκαν βήματα.

"Τάνια, μπορείς να έρθεις να μου κλείσεις το φερμουάρ; Μου φαίνεται οτι έχει κολλήσει."

Τα βήματα την πλησίασαν και εκείνη γύρισε την πλάτη της και είπε ανυπόμονα: " Βιάσου γιατί τελειώνει το χορευτικό. "

Το φερμουάρ άρχισε να ανεβαίνει: " Ο Κυριάκος είναι έτοιμος;"

"Δεν ξέρω. Δεν τον είδα. Ήρθα κατευθείαν σε σένα." Η βαθιά αντρική φωνή την έκανε να γυρίσει απότομα. Τα γκρι μάτια του Γιάννη έδειχναν πιο σκοτεινά απ'ότι συνήθως.

"Γιάννη! Πως βρέθηκες εδώ;"

"Δεν ξέρω ποιο είναι το πρόγραμμα της εκδήλωσης και ήθελα να σε δω."

Το πρόσωπο στον καθρέφτηΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα