Κεφάλαιο 8 - Η μάσκα

3.7K 379 22
                                    

Το εστιατόριο του ξενοδοχείου ήταν πλημμυρισμένο από κόσμο. Όταν η Λυδία και η Ίριδα μπήκανε μέσα ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου, ο Νίκος,  που βρισκόταν εκεί πήγε αμέσως κοντά τους.

 Η Ίριδα καθώς τον έβλεπε να πλησιάζει είπε πονηρά στην αδερφή της: " Νομίζω οτι ο Νίκος δεν θέλει να είναι απλά φίλος σου. Τα μάτια του άλλα λένε."

Η Λυδία την αγριοκοίταξε και η Ίριδα χαμογέλασε. Αισθάνθηκε πολύ τυχερή που είχε την αδερφή της δίπλα της. Δεν ήξερε  σε τι κατάσταση θα ήταν αλλιώς.

Ο Νίκος τις οδήγησε σε ένα τραπέζι δίπλα στην τζαμαρία που ήταν για περισσότερα άτομα. Μόλις εκείνος έφυγε από κοντά τους γιατί κάποιος από το προσωπικό τον φώναξε η Ίριδα είπε παριστάνοντας οτι κοιτάει τον κατάλογο που βρισκόταν πάνω στο τραπέζι: "Εμένα πάντως μου φαίνεται μια χαρά άντρας και δεν παίρνει τα μάτια του από πάνω σου."

"Ίριδα!!!" είπε προειδοποιητικά η αδερφή της.

"Καλά καλά... δεν μιλάω άλλο."

Είχαν παραγγείλει και περίμεναν τα φαγητά τους συζητώντας για την χορευτική παράσταση που θα έδινε ο Κυριάκος και η ομάδα του εκείνο το βράδυ, όταν στο εστιατόριο εμφανίστηκε ο άντρας του ασανσέρ μαζί με την γυναίκα που συνεχίζε να κρέμεται πάνω του.

Ο μετρ έτρεξε να τον εξυπηρετήσει. Η Λυδία που τον είδε είπε κοιτάζοντας πάνω από τον ώμο της αδερφής της: " Κάποιος σημαντικός πρέπει να είναι αυτός ο τύπος. "

Η Ίριδα σήκωσε τα μάτια της τη στιγμή που εκείνος περνούσε δίπλα από το τραπέζι τους και τα μάτια τους διασταυρώθηκαν για λίγο αλλά εκείνη τράβηξε τα δικά της και κοίταξε και πάλι την αδερφή της.

Το ζευγάρι κάθισε στο διπλανό τους τραπέζι και μετά από λίγο ο Νίκος πήγε και χαιρέτησε φιλικά τον άντρα. Αφού μίλησαν για λίγο, εκείνος πήγε και κάθισε στο δικό τους τραπέζι.

Η Λυδία τον ρώτησε : "Ποιος είναι αυτός ο τύπος που μίλησες;"

"Είναι ένας από τους κύριους ομιλητές του συνεδρίου και μεγαλομέτοχος ενός ομίλου εταιριών αλλά ουσιαστικά είναι και αυτός που τις χειρίζεται. Λέγεται Γιάννης Νικολάου."

"Αυτή δίπλα του είναι η γυναίκα του;"

" Όχι. Είχε παντρευτεί κάποια στιγμή αλλά χώρισε. Τώρα είναι μόνος του και όπως καταλαβαίνεις περιζήτητος γαμπρός."

Μετά οι δυό τους άρχισαν να κουβεντιάζουν για κοινούς γνωστούς τους και η Ίριδα βυθίστηκε στις δικές της σκέψεις. Όταν έφτασε το φαγητό τους ο Νίκος έφαγε μαζί τους. Η Ίριδα παρατηρώντας την συμπεριφορά του, επιβεβαίωσε αυτό που υποπτευόταν. Ο Νίκος ήταν ερωτευμένος με την αδερφή της αφού κάθε φορά που την κοίταζε το βλέμμα του ήταν γεμάτο συναισθήματα.

Το πρόσωπο στον καθρέφτηΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα