Κεφαλαιο 16

14.2K 1.1K 26
                                    

Άνοιξα τα ματια μου και ένιωσα τα δάκρυα να κυλούν στα ματια μου . Έκλαιγα στον ύπνο μου . Άρχισα να σκέφτομαι τι ειχε γίνει και άρχισα να κλαίω παλι με λυγμούς . Η Κατερίνα με πήρε αγκαλιά .
" σώπα αγάπη μου , ηρεμήσε σε παρακαλώ . Θα δούμε τι έγινε ! Θα βαλω το Πέτρο να του μιλήσει "
Σηκώθηκα απότομα .
" μην τολμησεις . Για μενα πέθανε . Δεν θέλω να ξανακουσω το όνομα του . Ήξερε τι έκανε . Όσο και να ειχε πιει , ήξερε τι έκανε . " συνέχισα να κλαίω .
" δεν ημουν καμία που γνώρισε εχθές ρε Κατερίνα . Τι ημουν γι αυτόν δηλαδή ; Ενα λάθος ; "
" δε ξέρω τι να σου πω ρε Αλίκη . Δε παει το μυαλο μου πουθενα "
Δεν θα τον άφηνα να μου καταστρέψει αλλο τη ζωη . Ολα αυτα τα χρονια τον περίμενα . Δεν έκανα τιποτα με κανέναν άλλον γιατι τον περίμενα . Αλλα τελικα δεν άξιζε . Τελείωσε . Όσο και να πονούσα θα τον έβγαζα απο τη ζωη μου . Σηκώθηκα απο το κρεβάτι , έβαλα τα παπούτσια μου και γύρισα προς την Κατερίνα .
" μπορείς να με πας σπίτι ; "
" ναι θα έρθω μαζι σου "
" όχι θέλω να μείνω μονη μου , μην ανησυχείς ειμαι καλα . Δε μπορει να μου κανει αλλο κακο . Απλά θέλω να μείνω μονη "
" όπως θέλεις , αλλα αν χρειαστείς κατι θα με πάρεις τηλέφωνο "
Οταν μπήκα μέσα στο σπίτι το πρώτο πράγμα που έκανα ηταν να κανω μπάνιο . Ήθελα να διώξω τη μυρωδιά του απο πανω μου . Πέταξα το φορεμα και τα εσώρουχα που φορούσα στα σκουπίδια . Δεν ήθελα να κρατήσω τιποτα που να μου θύμιζε εκείνη τη βραδιά . Αφού τελείωσα με το μπάνιο ξαπλωσα στο κρεβάτι . Δεν ειχα πλέον δάκρυα . Θυμός ηταν πλέον αυτο που ενιωθα . Θυμό για αυτόν που μου συμπεριφέρθηκε έτσι και για μενα που τον άφησα. Δεν κατάλαβα ποτε με πήρε ο ύπνος .
Ξυπνησα απο τον ήχο του κινητού μου .
" Αλίκη σε δέκα λεπτα ειμαι εκει . Φέρνω φαγητο " ήξερα οτι η Κατερίνα δεν θα με άφηνε μονη . Πάντα οταν γινόταν κατι με άφηνε λιγο να ηρεμήσω και μετα πάντα ερχόταν .
Δέκα λεπτα μετα ήρθε με δυο κουτιά πίτσες και παγωτό .
" δε νομιζες οτι θα σε άφηνα έτσι ε;"
" ημουν σίγουρη πως όχι , έλα περνά μέσα "
Καθησαμε στο καναπε και τρώγαμε σιωπηλά .
" πως εισαι Αλίκη "
" αν σου πω καλα ψέματα θα ειναι . Αλλα ηταν ενα καλο μάθημα . Αφιέρωσα τη ζωη μου περιμένοντας έναν άνθρωπο που δεν άξιζε . Λύθηκαν ολα τα δεσμά . Τελείωσε για μενα Κατερίνα . Του έδωσα τον εαυτο μου και αυτός δεν ειχε καν τα κότσια να με αντιμετωπίσει το επόμενο πρωι . Άξιζαν περισσότερα απο ενα μήνυμα σε χαρτι . "
" συμφωνώ μαζι σου . Είπα στον Πέτρο τι έγινε . Του ζήτησα να μην ανακατευτει . Ειναι πολυ θυμωμένος μαζι του . Αλλα ειπε κατι που δεν κατάλαβα . Μου ειπε οτι δε μπορούσε να πιστέψει οτι θα έκανε κατι τέτοιο ειδικά σε σένα . "
" οτι και να εννοούσε δε με νοιάζει . Και δε θέλω να μιλαω αλλο γι αυτόν. Θα ειμαι καλύτερα αλλα θέλει χρόνο . Έτσι δε λένε ; Οτι ο χρόνος γιατρεύει τα πάντα ;"
" ναι έτσι λένε . Και να ξέρεις οτι χρειαστείς ειμαι εδω . "
" το ξέρω Κατερίνα "
Είχαν περάσει δυο εβδομάδες απο εκείνο το βράδυ . Δεν ειχα βγει απο το σπίτι καθόλου . Η Κατερίνα ερχόταν και με έβλεπε κάθε μέρα . Προσπαθούσε να μου φτιάξει τη διάθεση αλλα δεν ειχα όρεξη για τιποτα . Μετα απο τόσες μέρες ειχα συμφωνήσει να βγούμε το βράδυ για ενα ποτο . Δεν μπορούσα αλλο μα κρύβομαι .
Ειχε ερθει να με πάρει η Κατερίνα με τον Πέτρο . Είχαν κανονίσει να βρεθούμε με την υπόλοιπη παρέα . Η Κατερίνα με διαβεβαίωσε οτι δεν θα ηταν ο άλλος μαζι μας . Δεν του είχαν πει τιποτα .
Οταν φτάσαμε στο μαγαζι ειχε ήδη πολυ κόσμο .
" πάμε μέσα κορίτσια , οι υπόλοιποι ειναι ήδη εδω . "
Ηταν όλη η παρέα ανάμεσα τους και ο Γιάννης . Οταν με είδε μου χαμογέλασε και ήρθε κοντα μου .
" καλησπέρα Αλίκη τι κανεις ;"
" γεια σου Γιάννη , καλα ειμαι εσυ ;"
" καλα και γω . Κοιτά θέλω να σου ζητήσω συγνώμη για την τελευταία φορα που βρεθήκαμε . Ειχα πιει λιγο παραπανω και συγνώμη αν σε ειχα φέρει σε δύσκολη θέση "
Μιλούσε για εκείνο το βράδυ . Δεν ήθελα να δώσω συνέχεια και να ξανα θυμηθώ εκείνο το βράδυ .
" μην ανησυχείς , ολοι είχαμε πιει εκείνο το βράδυ . "
Ειχα αρχίσει να χαλαρώνω μετα απο κάποια ώρα . Τελικα καλα έκανα και βγήκα . Το χρειαζομουν . Ο Γιάννης ηταν πολυ ευγενικός απέναντι μου . Μιλούσαμε και γελούσαμε όλη την ώρα .
" Κατερίνα παω λιγο τουαλέτα "
" θέλεις να έρθω μαζι σου ;"
" όχι δε χρειάζεται "
Καθώς επέστρεφα έπεσα πανω σε κάποιον . Σήκωσα τα ματια και αντίκρυσα το μονο άτομο που δεν ήθελα να δω .
" Αλίκη ..."
Τι δουλεια ειχε αυτός εδω ; Έκανα ενα βήμα προς τα πίσω . Δεν ήθελα να του μιλήσω . Με άρπαξε απο το χέρι και με τράβηξε πανω του .

@ πως σας φάνηκε ; Μην ξεχνάτε να ψηφίζετε και να σχολιάζετε @

Η επιμονη σουWhere stories live. Discover now