4. kapitola - zavřené oči

268 26 2
                                    

Co to udělal.
Nikdy nepřestane litovat svého činu.

Tělo mladé dívky se skácelo k zemi. Mezi jejím ramenem a krkem se prýštila krev. Rey měla zavřené oči, bylo jasné, že takové zranění ponese následky, smrtící následky.

Kylo odhodil meč.
V jeho pohledu se zrcadlil vztek. Podíval se směrem odkud střela přišla.
Finn se zděsil vlastního činu, pustil blaster na zem a zoufale opětoval pohled Renovi.
Kylo se chystal zabít ho, beztak by to udělal, hned po nejlepším pilotovi Odboje. Nebyl by souboj meče, hodlal mu vybít z těla poslední dech.

Bylo tu však něco důležitějšího, důležitějšího než cokoli. Vzal ji do náruče.

Poe se otočil na Finna, jeho pohledem proběhl nechápavý výraz. Namířil blaster proti neozbrojenému Renovi. "Co si myslíš, že děláš? Okamžitě ji polož!" řekl to poněkud s klidem.

Kylo se podíval na Reyinu smrtelnou ránu, z nízkého pohledu zvedl zrak k pilotovi. "Zkus mě zastavit a poznáš takovou bolest, jakou teď prožívá ona" z jeho úst vzešla vážná a nebezpečná slova. Poe přivřel ústa, klesl zbraní níž. "Jestli jí ublížíš.." nedořekl Poe, když ho Kylo přerušil "víc než vy jí ublížit nejde"

To co řekl bylo pro pilota matoucí. Nechtěl mu stát v cestě, Odboj ji nemohl tak narychlo dostat k přístrojům co ji udrží naživu. Proti Renovi nehodlal bojovat dokud byla Rey v jeho rukou. 

Rytíř nesl tělo rychlou chůzí přímo k lodi. V posledním okamžiku mu přistál světelný meč k opasku. Poslední výhružný pohled k modulu, kde Poe sledoval jeho odchod.

Dveře se zavřeli a Tie Silencer vzlétl.

Během pár okamžiků se dostal k velitelské lodi. Rey ležela na zemi na jeho plášti, Kylo se na ni stále ohlížel. Plášť byl pokryt krví. Její tělo se občas krátce hnulo, Rey vrhala výrazy bolesti.

Kylo přistál v hangáru a vztekle křikl...

Je to krátké vím. Pro příběh ale důležité.

Nobody from NowhereWhere stories live. Discover now