~Φίλιππος~

26 5 2
                                    

"Κλαις;", ήταν τα πρώτα λόγια του κολλητού μου όταν με είδε.

"Πάμε και θα σου πω στον δρόμο", του απάντησα και φόρεσα την κουκούλα μου. Ένα πράγμα που συχαινομαι περισσότερο από το να κλαίω είναι να με βλέπουν να κλαίω.

Πήραμε το λεωφορείο και σε λίγα λεπτά είχαμε φτάσει κέντρο. Στην διαδρομή δεν είχαμε βγάλει κουβέντα.  Ο Αγγελος όσο και να με νευριάζει, ξέρει που πραγματικά δεν πρέπει να μιλήσει και είναι ένα από τα πράγματα που του αναγνωρίζω πιο πολύ.

Κάτσαμε σε μια καφετέρια και παράγγειλαμε δύο καφέδες. Όταν ήρθαν μετά από λίγη ώρα ο Άγγελος με κοίταξε και με ρώτησε. "Η Νεφέλη;"

"Ναι", είπα απλά.

"Ρε έχετε τσακωθεί πολλές φορές δεν θα...", πήγε να πει αλλά τον διέκοψα

"Δεν είναι αυτό"

"Τότε;"

"Ήταν με αυτόν και μιλούσαν. Τι μιλούσαν έτοιμος να την...Δεν μπορώ καν να την βλέπω μαζί του το καταλαβαινεις; Με καταστρέφει να την βλέπω δίπλα του χαρούμενη και μετά να καταστρεφεται και να γυρνάει στην αγκαλιά μου.", είπα και σκουπισα γρήγορα ένα δάκρυ που πήγε να κύλισε.

Ο κολλητός μου με κοίταξε με την γνωστή πονηρή του φάτσα. "Το ήξερα ότι ήσουν ερωτευμένος μαζί της, αλλά τόσο πολύ που να ζηλεύεις τόσο αυτόν τον μαλακα;"

"Τι είναι αυτά που λες; Η Νεφ είναι κολλητή μου δεν γίνεται να είμαι ερωτευμένος μαζί της", φώναξα. Πως γίνεται να πιστεύεται ότι είμαι ερωτευμένος με την κολλητή μου;

"Ρε Φίλιππε απλά παραδεξου το. Δεν είναι κακό"

Σηκώθηκα πάνω και κοπάνησα το χέρι μου στο τραπέζι. "Τέλος η συζήτηση για την Νεφέλη."

Εκείνος σήκωσε τα χέρια, σαν να παραδινοταν και συνεχίσαμε κανονικά την συζήτηση μας χωρίς καμία αναφορά στην Νεφέλη.

Αφού οι ώρες πέρασαν αποφασίσαμε να επιστρέψουμε μήπως και προλάβαινε ο Αντρέας καμιά ώρα.

"Βλέπεις τι θυσίες κάνω; Παίρνω  απουσίες για να συμπαραστεκομαι στα γκομενικα του κολλητού μου"

Εγώ δεν του απάντησα, τον βαρεσα "καταλαθος" λίγο πιο δυνατά από ότι έπρεπε στο σβέρκο και αρχίσαμε να πλακωνοναστε σαν μωρά παιδιά στους δρόμους...

Στο σπίτι

Η ώρα είναι δύο όταν πάτησα στο κατώφλι του σπιτιού μου. Με λίγη τύχη κάνεις δεν θα είχε μάθει ότι είχα κάνει κοπάνα από το σχολείο.

My Bestfriend Where stories live. Discover now