60. Cormac sem, Cormac tam

4.2K 297 40
                                    

Vdechla jsem jablečnou vůni Dracových vlasů a užívala si pocit jeho nohou, které byly propletené s mými, jako kdybychom se pokoušeli splynout v jednu osobu. Dokázala bych tak ve sluneční den ležet pořád a nechat přitom sluneční paprsky, aby mě hladily po kůži, stejně jako Dracovi prsty, pokud by nás nikdo nevyrušil.

Ale přesně to se stalo.

,,Koho to tu máme," hvízdl zvesela Cormac McLaggan, ,,žeby nejslavnější bradavický pár uprostřed něčeho, na co by neměli prváci okolo raději koukat?"

Žádný div, že Draco rozmrzele zavrčel a hodil po nebelvírském studentovi svou botou, která stejně jako jeho druhá bota, kravata a svetr leželi na nedaleké hromádce. ,,Vypadni si za Grangerovou!"

Cormac se však posadil vedle mě a lehce mě šťouchl do holého kolene. ,,Máš náladu na procházku v Prasinkách?"

Dracův výraz zbrunátněl a mně na okamžik přestalo bít srdce, když jsem spatřila jeho ledový pohled. ,,Je zadaná."

Cormac pozvedl paže v obranném gestu, ale úšklebek mu na rtech stále hrát nepřestával. ,,Klid, Malfoyi," mrkl na mého snoubence a stočil pohled zpět ke mně, ,,jen jsem zaslechl Hermionu, jak si s Potterem povídají o dopisu, ve kterém tě Tichošlápek potřebuje naléhavě vidět."

Uvězněná mezi Cormacem a Dracem jsem byla nucena poslouchat syčení svého zmijozela. ,,Kdo to sakra je?"

,,Sirius," protočila jsem očima nezaujatě. ,,Dlouho jsme se neviděli, nejspíše si bude chtít promluvit."

McLaggan na levé straně se zaculil. ,,Taky bych si s tebou chtěl promluvit."

,,Něco si na ní zkusíš a dám ti mezi nohy takovou pěstí, že se ti vytvoří vagína," zahřímal Draco a já zbledla, stejně jako Cormac, když si mě Draco majetnicky přitáhl na klín.

Po chvíli se Cormacovi do obličeje vrátila barva a on se oslnivě usmál. ,,Nemyslel jsem to dvojsmyslně, Malfoyi."

,,Co potřebuješ?" zeptala jsem se.

,,Grangerová na mě úplně sere," zamumlal Cormac a podrbal se na čele, ,,docela slušně mě to irituje."

,,Konečně ten svůj mozek použila rozumně," ušklíbl se Draco a tentokrát to byl Cormac, kdo někoho sežehl pohledem. ,,Co od nás teda chceš?"

Šok. To bylo to, co zachvátilo mé tělo, jakmile Cormac zmučeně vydechl: ,,Radu."

Draco předstíral že přemýšlí. ,,Nebuď debil."

•••

Trvalo mi dlouho, než jsem Draca přesvědčila o tom, že se mi v Prasinkách s Harrym a Ronem nic nestane. Spíš než o svém bezpečí jsem ho ujišťovala o tom, že ani jeden z nebelvírských chlapců se mě nedotkne víc než jak by to udělal kamarád.

Z jedné části se mi ulevilo, když jsem zjistila, že Siriusově zvědavosti nebudu muset čelit sama. Po očku jsem pozorovala Harryho, který s Ronem vzrušeně probíral poslední famfrpálový zápas této sezóny, který se měl uskutečnit.

Nemohlo mi uniknout jméno studenta, který dnes narušil mou chvíli s Dracem. ,,McLaggan chytá hůř než ty," broukl na zrzka povzbudivě Harry.

Ron se zakabonil. ,,Nelži mi," zavrčel a zavrtal své dlaně hlouběji do svých kapes u mikiny.

,,Nelže ti," přidala jsem se do rozhovoru, ,,ale těžko ti to můžeme vysvětlit, když to nechceš pochopit."

Vrhl po mně nepěkný pohled, ale nic víc neřekl. Místo něho opět promluvil Harry. ,,Nya má pravdu, krom toho je Cormac idiot."

,,To mi povídej," rozesmála jsem se a zašklebila se, už jen při vzpomínce na nebelvírského studenta.

,,Poslední dobou se okolo tebe motá," ušklíbl se Harry, ,,jak to, že ho Malfoy ještě nezabil?"

,,Dneska k tomu neměl daleko," uchechtla jsem se a vstoupila do hospody U Tří košťat, kde jsme měli všichni tři sraz se Siriusem.

Nebylo těžké ho najít. Svůdně se opíral o pult, na jehož druhé straně stála vysmáta madame Rosmerta. ,,To jsi celý ty, Siriusi Blacku!" vykřikla rozesmátě.

Neuniklo mi, když si pocuchal vlasy a laškovně po majitelce hospody mrkl. ,,Před tebou to budu vždy já, drahá Rosmerto."

,,Nejdříve mě napadlo, že bych také chtěla poznat tvé pravé já," pousmála jsem se, když jsem se posadila vedle Siriuse, ,,ale potom jsem si řekla, že radši ani ne."

Zatímco se Rosmerta za pultem znovu rozesmála, Sirius přimhouřil oči a věnoval mi svůj proslulý křivý úsměv. ,,Nevíš o co přicházíš," pousmál se a poté roztáhl své paže. ,,Chyběla jsi mi, Cass mladší."

Vklouzla jsem do Siriusova hřejivého objetí a byla mu tak blízko, že jsem mohla zřetelně slyšet, jak vdechl vůni mých vlasů a poté se zaraženě odtáhl na délku paží. ,,Fuj."

,,Co?" zamrkala jsem.

Zašklebil se. ,,Cítím z tebe Malfoye."

Protočila jsem očima nad jeho poznámkou, zatímco se Harry s Ronem rozesmáli. ,,Polib si."

A tak jsme tam všichni čtyři seděli a vyprávěli si zážitky z posledních měsíců, z nichž byly Siriusovi ty nejvtipnější. Občas se do našeho rozhovoru přimíchal procházející student, který se rozhodl pozdravit někoho z nás, nebo Rosmerta, aby nám přilila do sklenic svůj úžasný máslový ležák.

V tom mi někdo zakryl oči tak rychle, až ve mně hrklo, ale díky nenávistnému škebetání svých společníků jsem poznala, že nově příchozího nemají zrovna v lásce. ,,Co ti trvalo tak dlouho, Cormacu?" optala jsem se nevině, což vedlo k tomu, že i Draco zasyčel.

Při pohledu na jeho rudý obličej mi bylo do smíchu. ,,Děláš si srandu?"

,,Jo," pokrčila jsem ledabyle rameny. ,,Co tu děláš?" optala jsem se a vtiskla mu krátký polibek na rty, po němž mě popadl za zátylek a proměnil polibek ve vášnivé líbání, z něhož se mi začínala rozpouštět každá kost v mém těle.

Dávivý zvuk, který Sirius vydal donutil Draca aby se rozmrzele otočil jeho směrem, zatímco já muže vedle sebe počastovala pobaveným pohledem. ,,Neboj, nejsi jediný, komu se chce při pohledu na tebe zvracet, Siriusi."

Hlasitě si odfrkl. ,,Přestaň do sebe vcucávat jeho obličej, někteří z nás by si s tebou rádi konečně promluvili! Že ano, Harry?" hledal v chlapci s jizvou na čele podporu.

Ten se však s trhnutím probral z jakéhosi transu a zamrkal na svého kmotra. ,,Co?"

,,Neposlouchej ho," poradila jsem Harrymu a tím mu možná zachránila do budoucna život. Poté jsem se obrátila zpět na Siriuse. ,,Je to tak důležité?"

Sirius přikývl a s obezřetným pohledem pohlédl na Draca, když se sklonil k mému uchu a zašeptal: ,,Jde o tvou matku. Chci jí navštívit."

~

Asi jsem se praštila,ale každý den vydávám novou kapitolu😃 tady jsou nějaké vtípky, abych nemačkala tolik vážných kapitol k sobě.

Názory?💕

-Jamie

Hadí krev ✔Kde žijí příběhy. Začni objevovat