39. Fénix

6K 402 49
                                    

Trénink vykouzlení patrona probíhal skvěle. Mnohým se povedlo ho vyčarovat, proto po Komnatě poskakoval zajíc, pobíhal pes s koněm, vzduchem plavala vydra a Seamusova liška za ní s hravostí poskakovala.

,,Neviděl jsi Cho?" zeptala jsem se Harryho, zatímco sledoval Nevilla při pokusu o vyčarování svého patrona.

,,Šla hledat Mariettu Edgecombeovou, však víš, tu blondýnku z její koleje. Je to její kamarádka a přesvědčila ji, aby se přidala do Brumbálovi armády," řekl Harry.

,,Už je to nejméně půl hodiny," přidal se do našeho rozhovoru Dean Thomas. Po Vánocích se on a Seamus přidali do Brumbálovi armády, za což nejspíše mohl článek v novinách, oznamující útěk několika Smrtijedů z Azkabanu, za což Ministerstvo kouzel neobvinilo nikoho jiného, než Siriuse Blacka - podle nich notoricky známého vraha.

,,Půjdu se po ní podívat," oznámila jsem a vydala se k východu, když ně Harry ochranářsky popadl za zápěstí.

,,Půjdu s tebou," řekl.

,,Profesor by neměl opouštět svou hodinu," mrkla jsem na něj a uvolnila své zápěstí ze sevření jeho dlaně. ,,Zvládnu to, nic se mi nestane," dodala jsem pro jeho útěchu a otevřela dveře z Komnaty.

Nemusela jsem hledat dlouho, neboť mi škodolibý smích skupinky zmijozelských studentů posloužil jako skvělý kompas. Našla jsem skupinu Vyšetřovacího sboru, jak zahání Mariettu s Cho do kouta chodby a míří na ně svými hůlkami.

,,Kde máš Pottera, Changová?" zasmál se Goyl. V uších mi dozníval jeho odporný smích.

,,Já nevím!"

,,Ale určitě víš, kde se skrývá ta vaše povedená parta studentů!"

,,Nic vám neřekneme," prohlásila statečně Cho, ačkoli se tiskla ke stěně, vedle své havraspárské kamarádky.

,,Mluv za sebe," zaskřípala zuby Marietta Edgecombeová a přitiskla hlavu ke stěně, když jí Draco namířil špičkou hůlky přímo na hubený krk.

,,Edgecombeová, kde máte sraz?" povytáhl na havraspárku obočí Draco a přitiskl hůlku k jejímu hrdlu.

,,Copak, jsi naštvaný že jsme tě na něj nepozvali, Draco?" ušklíbla jsem se, při ležérním opírání se o zeď, čímž jsem na sebe přitáhla okamžitou pozornost.

,,Jaká to pocta," ušklíbl se blonďák a sundal špičku hůlku z Mariettina hrdla, ,,princezna Temnot nás poctila svou návštěvou," zasalutoval a s jemným úšklebkem mi věnoval posměšnou úklonou. Oslovení které použil - které jsem používala já, když jsme se spolu seznámili - mě utvrdilo v tom, že vše co jsem viděla byla jen jedna z mnoha her, které musel stejně jako já hrát.

,,Co chceš, Snapeová?" obořil se do mě Crabbe, který ztratil odvahu, jakmile jsem vytáhla svou hůlku.

,,Chci toho spousta, například jsem si vždy přála pár centimetrů navíc, abych nebyla tak malá," uchechtla jsem se a lehce kývla hlavou k Cho a její kamarádce. ,,Co od nich chcete?"

,,To tě Potter cpal tolika sladkými řečičkami, že jsi přišla o sluch, drahá?" vyjekl s úšklebkem Draco a přešel ke mně, aby mi mohl položit svou ruku kolem ramen.

Hadí krev ✔Kde žijí příběhy. Začni objevovat