***

5K 208 0
                                    



Elle se probudila u trenutku kad je Logan nešto ispustio u kupatilu. Čula je psovke, i onda se uspravila.

Vani je bio mrak.

"Logan?", tiho je izustila, potom ga ugledala kako izlazi iz kupatila.

Na sebi je imao samo donji dio piđame, dok su mu prsa i stomak bili potpuno goli. Trljao je ručnikom kosu, i koračao naprijed, trudeći se da bude što tiši.

Digao je pogled i ugledao ju kako gleda prema njemu.

Zamucala je."Ko...Koliko je sati? Moji bi mogli doći?"

"Neće, ne brini.", rekao je i otišao u sobu.

Navukao je bijelu majicu kratkih rukava, i pronašao nešto za nju, s obzirom da je još uvijek bila u hlačama i majici od danas.

"Izvoli. Možeš se istuširati ako želiš, ali nemam ženske odjeće, ali s obzirom da si metar i žilet, ovo će ti biti dovoljno.", pružio joj je crnu košulju dugih rukava.

Polako je ustala i uzela košulju, potom ga pogledala u oči."Hvala ti.."

Klimnuo je i prošao pored nje. Nije bio spreman da je gleda u oči, jer bi oči pokazale svu istinu koju oboje vrlo vješto kriju.

Pustila je vodu da teče preko njenog mršavog tijela. Već dugo nije samo tako stajala dok topli mlazovi vode udaraju po svakom centimetru njenog tijela.

Ipak, umjesto da bude opuštena i smirena, ona je razmišljala o Loganu.

Šta mi se dešava? Zašto ga ne mogu izbaciti iz glave? Pa, pobogu, on je ženskaroš. Ko će znati koliko djevojaka je prošlo kroz njegov krevet, onaj u kojem sam ja danas ležala? Ili, koliko djevojaka se tuširalo upravo u ovoj kabini, u ovom kupatilu, u kojem sam ja sad? I ja, budala, opet razmišljam o njemu, kao da je svetac. Povrijedit će te, Elle. Znaš da hoće, a svejedno srljaš tamo gdje ne smiješ.

Obrisala je tijelo mekim ručnikom, i navukla unutrašnji veš, koji je na njenu sreću bio potpuno čist, odjeven tek to jutro. Zatim je obukla njegovu košulju, koja joj je padala preko stražnjice, ali je otkrivala njene butine.

Pogledala se u ogledalo i osmjehnula. Košulja je imala njegov miris. Miris u kojem je ona toliko uživala da je htjela svaki dan da bude okružena njime.

Totalno si zaljubljena.

Otvorila je vrata i izašla iz kupatila. Mokra kosa joj je padala preko košulje, dok se polako kretala ka dnevnom boravku. Znala je da mu neće biti lako sjediti pored djevojke koja je polugola, ali nije imala izbora.

Odjednom, pored njega je ugledala deku. Deku kojom on nije bio pokriven.

"Bio si upravu. Gotovo da me svu pokrije.", izustila je, a on se okrenuo ka njoj.

Ostao je zatečen. Ostavljen bez teksta.

Nekoliko sekundi kasnije, pročistio je grlo i rekao:"Deka je za tebe. Kako bi ti bilo toplije..."

"Hvala..", uzela je deku i sjela na kauč. Odmah se pokrila, jer je još uvijek imala manju groznicu.

"Tako. Jesi li gladna?", upitao je, ne gledajući u nju.

"Ne. Pojela sam tvoj obrok.", odgovorila je i pogledala prema TV-u.

Oboje su bili vidno nervozni. Privlačnost između njih je bila očigledna, iako su se oboje trudili da je sakriju.

Roditelji su znali da se to neće sakriti, zbog čega su vrlo rado organizovali večeru dok su njihova djeca zajedno, ne znajući da, bez obzira koliko oni htjeli da se Logan i Elle pronađu, upravo njih dvoje nisu to željeli.

Oboje iz sličnog razloga. On nije želio da je povrijedi, ona nije željela da završi povrijeđena. Njegov dosadašnji način života im je bio prepreka.

Logan je došao sebi i digao glavu, shvativši da je ona naslonjena na njegovu ruku. Pogledao je na sat, jedva da je jedan. Oboje su se komirali, nesvjesni njihove blizine.

Uzdahnuo je i uključio TV, s obzirom da nije mogao da gleda u prazno. To bi samo dovodilo do razmišljanja o njoj.

A ona je bila budna. Nije ni zaspala. Sve vrijeme je ležala u njegovoj blizini, boreći se protiv same sebe, i svoje volje da ga poljubi.

"Hej! Pa djevojko, nije te bilo danima!", Dorothy je povisila ton kad se Elle napokon pojavila u školi."Mislila sam da si, ili mrtva, ili se odselila."

"Zašto mrtva?", Elle ju je umorno pogledala.

"Nisi se javljala na telefon.", Dorothy je mahnula telefonom pred njenim očima, i uspravila se."Okej, nisi valjda toliko bila bolesna?"

"Još uvijek jesam. Ne znam kako sam se digla iz kreveta.", Elle je odgovorila, hodajući prema kabinetu hemije.

Naravno da zna kako se digla. Samo jednu noć je provela kod Logana, i to nije spavala ni sekundu. Naredni dan se vratila kući, gdje je raspravila o onome što osjeća.

"Hej, djevojčice.", Cash ju je pogledao, onako brižno kako to rade osobe koje vole.

Osmotrila ga je, potom klimnula."Hej."

Otkako je osjetila Loganove ruke oko sebe, makar to bilo dok je spašava, promijenila je stav prema svima. Mnogo više razmišlja, ali sve njene misli se svode upravo na Logana.

Pokušava da dokuči da li zaista osjeća nešto prema njemu, da li je privremeno i da li će da boli jednom kad je odbije.

Ali išla je redom. Nije mogla da požuruje ono što osjeća. Ili barem što misli da osjeća.

~~

Spustila je ruksak na krevet i prišla prozoru. Kiša je postajala snijeg, iako novembar nije ni počeo kako treba.

"Noć vještica!", Aurora je ušla u Ellinu sobu, noseći vještičiji šešir na glavi."Hej...Jesi li dobro? Ne moramo ići na tu zabavu ako ne želiš."

"Ne. Uredu je. Ići ćemo.", Elle je klimnula i pogledala u svoj kostim.

I ne može se nazvati kostimom. Samo će nositi običnu haljinu i masku preko lica. Nista jezivo. Ništa u stilu Noći vještica.

Ali to je ionako radila kako bi udovoljila ostalima. Zabave u elitnom društvu su bile nešto što se ne propušta, i svi su trebali biti tamo.

Ako ništa, to mi je šansa da ponovo vidim Logana., gledala je u onu sivu haljinu, potpuno izgubljena.

Nije ga vidjela otkako je otišla iz njegovog stana. On kao da se povukao, iako su se tome svi nadali nakon što njegovi odu na putovanje. Ali to će se desiti tek za dvije sedmice.

Uzalud je pokušavala da smiri srce dok je razmišljala o njemu. Uzalud je pokušavala da drži ruke mirno niz tijelo. Njene misli i riječi su možda krile njena osjećanja, ali njeno tijelo, ne. Njeno tijelo je odavalo svaku njenu misao, svaku njenu želju vezanu za Logana.

Oko šest sati, navukla je haljinu na sebe i klimnula. Vani je bilo hladno, ali zato ima kaput. Istina, njene noge će biti gole, ali brzo će ući u tople prostorije hotela, i moći će da se opusti u ko zna čijem društvu.

Sve dok ne ugleda Logana. Ako se uopće pojavi.

Dragulj < Završena >Where stories live. Discover now