***

6.5K 239 3
                                    



Elle je izašla iz vozila i pronašla se ispred ogromne škole. Prvi dan duge godine. Pogledala je u svog vozača kojeg joj je dao Williamov otac, Jerry, i uzdahnula."Moram da idem, zar ne?"

"Jedino ako želite da već prvi dan budete poznati kao buntovnica.", vozač se osmjehnuo i pokrenuo vozilo."Doći ću po Vas u pola četiri."

Klimnula je i on je otišao. 

Polako se zaputila ka ulazu u školu, osjećajući tuđe poglede na sebi. Bila je vidno nervozna, i samo je htjela da se sakrije negdje gdje je niko neće pronaći. 

Vrata sekretarice škole su bila otvorena, te je iskoristila priliku i ušla."Dobro jutro.."

"Samo trenutak.", punija žena srednjih godina je digla ruku, dok joj slušalica bila u drugoj ruci, prislonjena na uho."Da...Da...Uredu, čim to obavim, obavijestit ću vas. Da.."

Dok je ona razgovarala sa nepoznatom osobom preko telefona, Elle je iskoristila priliku da razgleda oko sebe. Stotine fotografija na velikoj ploči. Fotografije odbojkaša, nogometaša, košarkaša. Njihove pobjede i nastupi. Toliko toga se dešavalo u ovoj školi, da je jedna Elle postala nervoznija no što je bila.

"Uredu.", glas ju je prekinuo u razmišljanju i pogledala je u ženu."Ja sam Cassie, sekretarica i duša ove škole. Ti mora da si Elleanor Greenway."

"Elle.", Elle je klimnula i pružila joj svoje papire."Možete me zvati Elle."

"Kako ti kažeš...Ti mene možeš zvati gospođica Cassie.", Cassie se nasmijala, što je nasmijalo i Elle."Ovako...Ovo ti je spisak predmeta, zatim raspored predavanja. Ovo je lista vannastavnih aktivnosti, moj ti je savjet da se učlaniš u najmanje dvije, zbog prijava za koledž."

"Uredu, hvala Vam.", Elle je uzela papire i pogledala u Cassie."Ja..."

"Izgledaš dobro, ne brini. Sigurna sam da ćeš ih očarati. Prvo predavanje ti počinje za pet minuta, drugi sprat, učionica 3B.", Cassie ju je prekinula i nastavila sa svojim obavezama.

Elle je klimnula i izašla iz kancelarije. Učenici su prolazili pored nje. Svi su jurili, kao da im je škola bila najbitnija stvar na svijetu. Polako je pružila korak i otišla na drugi sprat, te se naglo zaustavila pred učionicom.

Bila je sama. Bez svojih prijatelja koji su je uvijek podržavali. Bez onih koji su spremni da joj pomognu kad god joj zatreba. Pogledala je na sat; još dvije minute.

"Hoćeš ući, ili ne?", čula je glas iza sebe i okrenula se.

"Da...Ispričavam se."

"Nema potrebe. Svima je prvi dan gadna stvar.", djevojka se nasmijala i pogledala ju pravo u oči."Ja sam Dorothy, predsjednica i urednica školskih novina Daily in School. Ti mora da si Elleanor. Cassie je neprestano govorila o tebi."

"Zaista?", Elle je zbunjeno naborala čelo."Nije se činila kao da je govorila o meni. I možeš me zvati Elle."

"Drago mi je. I uđi, ukoliko planiraš da kod profesora stekneš dobar prvi dojam.", Dorothy ju je pogurala i ušle su u učionicu punu učenika. Dorothy se zaustavila ispred stola za profesora i pljesnula rukama."Uredu, društvo, gledajte ovamo! Ovo je Elle, iz Berlina, stoga joj svi poželimo dobrodošlicu!"

Odjednom, svi su povikali u jedan glas:"Willkommen!"

"Danke...Finde dich besser.", stidljivo je klimnula.

"Okej. Mi nismo toliko dobri sa njemačkim.", Dorothy je digla ruke, odmahujući glavom."Cash, miči dupe, pusti djevojku da sjedne ispred mene."

"Nema potrebe...", Elle je krenula ka njemu, i odjednom se našla centimetar udaljena od njega.

Dragulj < Završena >Where stories live. Discover now