Pennywise

244 14 1
                                    

Příběh Pennywise z filmu z roku 1990

Ve státě Maine v USA se jednoho večera nad pralesem přiřítila z vesmíru hořící věc a dopadla do míst kde mělo stát město Derry. TO (Pennywise) je věc plná zla z celého vesmíru, která se dokáže převtělit do podoby, jež se nejvíce bojíme, a protože hlavními hrdiny filmu byly děti, převtělilo se TO (Pennywise) do hrůzostrašného klauna.

To se probouzí každých 27 let. Ačkoli dospělí lidé v existenci TO nevěří, právě každých 27 let se ve městě odehraje nějaké velké neštěstí, při kterém zmizí i desítky lidí. TO se krmí lidmi, které pozře buď rovnou a nebo je odtáhne do své jeskyně, kde je paralyzuje a zakuklí. Zároveň se i živí strachem. Proto nejraději zabíjí děti. Sám sebe pasuje jako požírače duší a dětí.
Jednoho dne TO udělá osudovou chybu - zabije brášku Billa - Georgiho. Pod záminkou, že mu vrátí ztracenou lodičku, naláká Georgieho ke kanálu a následně ho zabije a pozře. TO si libuje v zoufalství a strachu a proto vyděsí i Billa. Jenomže netuší, že Bill se rozhodne svého bratra pomstít. Díky silnému přátelství je TO oslabené. Všemožně se snaží každého jednotlivě vyděsit, aby od svých plánů upustili.

V kanále TO pečlivě sleduje děti, které se ho vydaly zabít. Zároveň s nimi se do kanálu vplížila i parta Henryho. TO nejdříve zabije a pozře Patrika, následně přímo před Henrym i Krkala, ovšem Henryho samotného nechá být. Posilněn se vydá na cestu zabít i Ztroskotance.

TO se snaží vniknout do magického kruhu dětí a nakonec se mu podaří odhalit slabý článek - Stana. Odtáhne ho stranou a chce přede všemi ukázat, jak ho zabije. Ovšem malý Edie vytáhne svůj inhalátor, který posilněn jeho vírou, má na TO drastické účinky. TO se začne roztékat a navíc je zasažen do hlavy jednou ze stříbrných kulek. Rozhodne se pro ústup a odpadní rourou se prorve pryč. Sehraje svou smrt a na třicet let usne.

Po třiceti letech znovu zabíjí. Naschvál provokuje Mika, který zůstal v Derry na stráži. Poté, co Mike svolá všechny přátele zpět, znovu začne Ztroskotance děsit. Billovi se zjeví na hřbitově. Benovi na ladech opět ve formě shnilého kostlivce. Beverly překvapí jako karikatura jejího otce v dívčině bývalém domově. Richie se s ním setká v knihovně - TO mu jako dárek pošle balónky naplněné krví. Na Edieho si počká v lékárně. Na moment ovládne lékárníkovo tělo. Pouze slabého Stana se mu nepřímo podaří odklidit z cesty. Stan si ze strachu z návratu vezme raději život.

Protože má TO ze síly Ztroskotanců strach, rozhodne se pomoct člověku, kterého jako jediného nechal na živu. Henry je uzamčen v blázinci. TO mu předá jeho starý nůž, zabije hlídače a pomůže mu k útěku. Díky tomu Henry těžce zraní Mika.

TO chce oslabit i Billa, proto unese jeho přítelkyni Audru. Bohužel to Billa ještě víc posílí. V jeskyni se je naposledy pokusí vyděsit, ale neúspěšně.

V závěrečné bitvě ještě stihne zabít Edieho, který opět zachránil svým sprejem přátele.

A během dnešního a zítřejšího dne očekávejte kapitoly:
Obyvatelé města Derry
Obchody a podniky města Derry

Také někdy později očekávejte

History Of DerryKde žijí příběhy. Začni objevovat