Jak to vůbec začalo?

570 41 3
                                    

Píše se rok 1876 přesněji řečeno 1.6. a ocitáme se v soudní síni pro smrtky kde se koná soud kvůli takovému malému problému.

,,Grelle Sutcliffe předstupte před soud."

,,Zdravím celou soudní síň ."Řekne červenovlásek a pokusí se o chabí úsměv.

,,Nesnažte se žertovat Sutcliffe v tuto chvíli to není vůbec vhodné".Pronese soudce a posadí se.,,Můžeteme mi vysvětlit co je to co právě teď držíte v náruči?"

Grell polkne, otočí se a koukne se na svého manžela Williema který se ho pokusí povzbudit úsměvem.

,,Toto je má dcera Veronica Sutcliff narozená před týdnem."

Přijde blíž k porotě aby jim ukázal malé spící novorozeně které si ve spánku cucá palec.

,,Běžte stou špínou dál ode mně!"Vyjekne jedna porotkyně a uskočí jako kdyby ji něco kouslo.

,,Ale ona není jen obyčejné miminko že ne?"Zeptá se soudce i když odpověď už zná.

,,Ne není."Odpoví Grell a přitiskne si Veronicu ochranitelsky k sobě .

,,Není obyčejná protože jste si ji udělal se špinavím démonem Claudem Faustusem který je díky bohu už mrtev.Je to napůl smrtka a napůl démon, Co myslí porota, že sní máme udělat?"Otočí se na porotu .

,,Ehm.Ehm. porota je pro aby se potomek Grella Sutcliffa a zesnulého Clauda Faustuse který byl objeven až po smrti Clauda před dveřma manželů Grella Sutcliffa a Williama T. Spearse kteří nevěděli o tom že Claude čeká dítě a nikomu nic o tom neřekl až do své smrti byl usmrcen."Vyhrkne ze sebe ta žena která se miminka štítila.

,,To ne."Ozve se William který přiběhne ke Grellovi a vypadá jako že to sním sekne.

,,T-to nemůžete vždyť je to jen malé nebohé dítě ."Dostane ze sebe Grell.

Celou soudní síní se začnou ozívat dohady a nejde je zastavit ani soudci který mlátí kladívkem o stůl tak že je divné že to stůl a kladívko ještě ustáli a nerozbili se.

,,Dost!"Ozve se od vchodu do soudní síně .Všichni se tam otočí a radši ztichnou protože ve dveřích stojí Adrian Crevan takzvaný hrobař který je nejlepší smrtkou za spoustu let a jeho slovo rozhoduje vždy o všem.Pomalu vyrazí síní ve které je teď hrobové ticho, dojde až ke Grellovi a Williamovi .

,,Nazdárek maličká."Pronese k malé Veronice kterou opatrně pohladí aby ji nepoškrábal po tváři svími dlouhími nehty.

,,Adriane co tady děláte? " Zeptá se Adriana překvapeně soudce.

,,Ten randál byl slyšet tak že by vzbudil i mrtvého a hlavně myslíte si že zvěsti o malé holčičce která se narodila jako poloviční démon a zároveň smrtka, taky jako první narozená smrtka ze všech se ke mě nedonesou?"

Zeptá se a na chvíli mu z očí spadnou vlasy a odhalí jeho zelené oči ze kterých má každý rozumný člověk i smrtka respekt.

,,Takže vy byste jí chtěli zabít?"
,,Ano pane."Pronese roztřeseně žena z poroty.

,,Adriane nedovolil jim to prosím."

Ozve se vedle něj Grell kterému po tvářích tečou slzy . William k nim nemá taky moc daleko i když není Veronica jeho právoplatná dcera ale hned jak zjistil že existuje tak se k ní začal chovat jako k vlastní .A ani mu nevadilo že jí má jeho manžel sněkým jiným a že ani on nevěděl že ji Claude čeká protože nikomu nic Claud neřekl a pak natáhl bačkory.

,,Půjč mi jí Grelle."

Opatrně si jí od něj převezme a kouká naní . ,, Tak co stebou maličká?" pomyslí si.Veronica se chytí maličkýma ručkama jeho prstu a otevře oči které jsou zeleno modré .,,Trochu nezvyklá barva očí u smrtky ale roztomilé "řekne si v hlavě.

,,Žádné vraždění mimin nebude."
Pronese Adrian a spustí znova hlasité nepokoje.

V porotě se překřikujou , Grell a William mu děkují a soudce zase mlátí kladívkem ale tentokrát s takovou sílou že ho zlomí.

,,Asi by to vážený pane soudče chtělo nové kladívko."Pronese Adrian, zachechtá se s Veronicou v náruči a ta ho napodobí dětským smíchem.

,,Ale, ale proč Adriane?"Zeptá se soudce.

,,Protože je to jen dítě které si nevybralo že bude poloviční démon ale hlavně tu bude taková malá dohoda."Pronese a otočí se tak aby na něj všichni vyděli.

U pasu mu visí stříbrné medajlonky které se stříbrně blýskají.Jednou rukou po chvíli vytáhne ten správný a usměje se.

,,Co to je?" Zeptá se William.
,,Neboj nic co by jí ublížilo jen jí to trochu upraví osud."

Podrží medajlon před Veronici obličejíkem a ta po něm začne chňapat ručkama.Ten medailon nebyl obyčejný , byl to medajlon osudu který má docela velkou moc.Medajlon začal slabě fialově zářit.

,,Sice je napůl démon a napůl smrtka ale až jí bude 20 a bude mít narozeniny tak se stane plnohodnotnou smrtkou ale do té doby bude mít jak síly smrtky tak malou část síly démona ale bude smrtelná .Když se jakkoli zraní bude se to u ní projevovat jako u člověka.Než dosáhne svích 20 narozenin tak bude studovat na škole pro smrtky jako všichni ostatní."

Přiložil medajlon na její malé čelo a ten zazářil a pak zase pohasl.Soud skončil a smrtky se začali vytrácet domů .

,,Děkuju že jsi jí zachránil."
,,Není zač Grelle."Pronese Adrian a naposledy si pochoval Veronicu a pak jí předal Willovi.

,,Ta vaše Vera je docela roztomilá.Teď už ale musím zpátky domu kvůli té malé potvůrce kterou jsem si pořídil."Usměje se Adrian, odejde od Grella a Willa do západu slunce a jde domů za svou malou dcerkou kterou si udělal s lidskou ženou která už zemřela a tak jí musí vychovávat sám.

,,Vera to je vcelku hezká přezdívka co myslíš Grelle?"

,,Jo to je Wille ,pojďme už ale domů myslím že za dnešek toho máme všichni tři dost."

Pronese a vyrazí i s malou Veronicou domů která si pochrupuje a ani jí nebo její rodiče by nenapadlo co na ně teprve čeká a že soud smrtek nebyl to nejhorší co zažili, že to byl jen začátek.

Dcera ShinigamihoWhere stories live. Discover now