2. rész - A kezdet

158 10 3
                                    

Kate kinyitotta a szemeit. A szobában már akkor tombolt a hőség. Rózsaszín ágyneműje egybe olvadt a falával. Felült az ágyon, majd letette lábait a padlóra. Csak bugyi és melltartó volt rajta, ezért előkapta a kedvenc fehér szoknyáját, amin dinnye minták voltak. Egy rózsaszín felsőt is felvett, egy barbie-val a közepén. A székéről felkapta a táskáját, majd kivonult a konyhába, ahol a szülei már várták.

-Jó reggelt kincsem! -köszönt az anyja

-Szia anyu. Mi lesz a reggeli? -letette a táskáját a széke mellé

-A hűtőben találsz még palacsintát tegnapról. -közölte az apja

Kate elballagott a magas hűtőhöz, aminek az ajtajára családi képek voltak elhelyzve mágnes segítségével. Miután kivette a tányért az említett kajával együtt, leült és megkente a palacsintákat nutellával.

-Még mindig nincs meg az ellenőrző füzetem. Tényleg nem tudom hol lehet. Megnéztem a padomban is 1000x. Amikor haza indultam még meg volt, itthon meg már nem.

-Jobban kéne figyelned a cuccaidra. Ma szépen bemész az igazgató bácsihoz és kérsz egy új füzetet. És természetesen bocsánatot kérsz. -mondta az anyja

Miután végzet az étkezéssel, a fürdőszobába ment, ahol rendbe tette kócos haját és megmosta a fogait, majd megpuszilta a szüleit és elindult az iskolába.

Matematika volt az első óra, ezért bement a megfelelő terembe. 3 sorban 6-6 kétszemélyes pad volt. Bal oldalt ablakokon keresztül lehetett nézni az iskolaudvart. Jobb oldalt a falon szorzótábla, számegyenesek és összefüggések lógtak. A terem hátsó részében barna szekrények álltak, amikben már megírt dolgozatok, lapok és matek órához szükséges eszközök voltak. Elől egy nagy fehér tábla, egyik oldalán a tanári asztal, másik oldalt egy vászon, amihez tartozott egy vetítő is. Kate leült a legjobb barátnője mellé.

-Szia April! Te tanultál a dolgozatra?? Mert én nem igazán. -kérdezte zavarodottan Kate

-Nyugi. Én rengeteget készültem. De ha lebukunk... Amúgy meg miért nem növeszted meg a hajad? Szerintem tök jól állna.

-Áhh.... Ne is említsd. Ez az én külsőm, amiből csak egy van. Sok mindent elvehetnek tőlem, de ezt nem. Kipróbáltam a körömlakott amit adtál a múlthéten. Maradok inkább az enyémnél. -röhögött Kate

-Te tudod. - April hátra nézett, majd vissza - Brandon megint téged bámul. -súgta - Szerintem aranyos srác. Adhatnál neki egy esélyt.

-Maradj már! Minden csaj őt akarja a suliban miért pont engem választana?

-Mondjuk a hajadat elnézve-... -gúnyolódott April

Ekkor belépett a tanár. Vékony, szemüveges magas ember volt. A szokásos fehér, kék csíkos ingje volt rajta egy világosbarna rövidnadrággal.

-Jó reggelt, gyerekek!

-Jó reggelt tanár úr! -köszöntök egyszerre

-Nem szeretnék sok időt szánni a dolgozatra. - ekkor mindenki "jajjgatni" kezdett - Max. 20 perc. Kiosztom a lapokat, felírjátok a neveket és már kezdhetitek is. Aki beszélget vagy puskázik, annak szokás szerint 2 egyest adok.

A tanár kiosztotta a lapokat, majd mindenki neki állt. April már a felével kész volt, amikor Kate elolvasta az első feladatot. A tanár csak a telefonját bámulta egész idő alatt, szóval gond nélkül letudta másolni a helyes válaszokat. Pár perccel később összeszedték a dolgozatokat és a tanár az új anyagot kezdte el mondani.

-Jövő hétre kijavítva hozom őket! Most pedig elkezdünk foglalkozni a többjegyű számokkal való osztással....

-Édes istenem ennek sosem lesz vége. Bárcsak soha többé ne kelljen iskolába járnom. Csak ülnék otthon a szobámban és gondolkoznék azon, hogy miért élünk.... - gondolta

A padban ülve kinézett az ablakon az udvarra. Egy lélek sem volt kint. Szinte lehetett hallani ahogy a járda lapok segítségért kiáltanak a hőség miatt.

-És akkor Wish kisasszony, kérem ismételje meg azt amit az imént mondtam. -szólt közbe a tanár

-Ö-öh-m- dadogott

-A fenébe már! Mi a francnak jártok ti iskolába? Ezek miatt nem lesz jövőnk...

-Nah... már megint kezdi....

Szünetben átballagtak a következő terembe, ahol Kate leült Brandon mellé. Nem akarta bevallani, de nagyon szerette a srácot. Imádta a kék szemét, a trikója alól előbukkanó izmos karját, és természetesen a barna haját. 2 évvel volt idősebb Kate-nél. Egyszer osztályt kellett ismételnie, ráadásul később is ment iskolába.

-Hogy sikerült a dolgozat Kate? -kérdezte Brandon

-Jézusom az a cuki hang.. Azt hiszem ki kell menjek majd mosdóba...

-Őszintén ha April nem lett volna mellettem akkor üresen adtam volna vissza a lapot.

-Nehogy úgy járj mint én. Azóta mindig normálisan tanulok. A szüleim nagyon elvernének ha megint osztályt kell ismételnem.

-De hát a veréssel nem oldanának meg semmit. -közölte Kate

-Gyönyörű vagy, Kate.

-Tessék? - úgy tett mint ha nem hallotta volna, közben zavarva próbálta eltakarni kipirult arcát

A terem szinte ugyan úgy nézett ki. Csak a felfüggesztett táblák voltak mások... Kate nem értett meg semmit az órán elhangzottakból, hiszen egyfolytában szagolgatta a fiú illatát és figyelte a trikója alatt megbújó kockás hasát. Az ebédes szünet után félre vonultak, hogy kettesben tudjanak beszélni.

-Figyelj. Tudom, hogy mit érzel irántam. Én is ezt akarom. A korkülönbség ne zavarjon. A szerelemnek nem lehet határt szabni. -mondta Brandon

-É-én nem tudom miről beszélsz. Én nem érzek irántad semmit, Bran. -pirult el Kate

-Ahh. Annyira cuki ez a srác!!

-Hát téged aztán nem könnyű lenyűgőzni. Láttam hogyan bámulsz egész nap. Kérlek, ne hazudj magadnak. Az ha nekem nem mondasz igazat az egy dolog, de magadat ne csapd be.

-Ahjj... -eresztette le a fejét Kate, miközbe keresztbe tette lábait - De hisz minden lány téged akar a suliban... Még April is. És vannak sokkal szebbek is nálam. Sőt szerintem mindenki szebb nálam.

-Nem érdekel. Nekem te kellesz. Én beléd szerettem, édes. És nem vagy csúnya. Te vagy a leggyönyörűbb lány, akivel valaha találkoztam. Persze, nem bánnám ha megnövesztenéd a szép hajad. -súgta a fülébe

Kate nem tudott erre mit reagálni, csak piros arccal hátat fordított és tett pár lépést a kijárat felé, majd megállt, vissza rohant a fiúhoz és megölelte. Még egy puszit is nyomott az arcára, amitől Brandon is elpirult. Ezután Kate elindult haza fele a nagy hőségben...

Szép estét nektek! Délelőtt szerettem volna közzé tenni ezt a részt, de az internet nagyon nem szeretm engem :) .Köszönöm hogy elolvastátok ezt a részt!

3. rész - A valóság, 4. rész - Bezárva : 2018.03-20

Múló idő "BEFEJEZETT"Where stories live. Discover now