SUS...!/12.BÖLÜM

2.4K 97 1
                                    

Mezarda ki kim...?

İki saattir küvetteyim elim kolum kalkmıyor. Üstüm başım toprak oldu. Aklım ise çok karışık o yüzden küvet iyi geldi ama şimdi de çıkmaya dermanım yok...Çağrı bana karısı için yurt dışına sevgilisiyle kaçtı demişti. Bahçede bir mezar var. İçinden bir fular çıktı. Biraz daha derinliklere doğru kazdıkça kadın ayakkabısı ile bir çanta çıkınca daha fazla kazmaya cesaret edemedim. Bir insana ait kemikler ya da kafatası falan bulsam korkudan ölürdüm herhalde. Gördüklerim bile korkmama yetmişti. Küreği bir tarafa attım. Hatta tam vaz geçiyordum ki, eğer kazmaya şimdi devam etmeyip yarım bırakırsam gerçeği asla öğrenemeyecektim bunu da biliyordum. Bu yüzden küreği tekrar elime alıp devam ettim.

Gözlerime inanamıyordum. Burada resmen bir ceset vardı. İnsan evinin bahçesine neden birini gömer ki? Karısını öldürmüş buraya gömmüş olabilir mi? Böyle bir şey olabilir mi? Aklım almıyor. Peki bu gerçekse bundan sonra ben nasıl davranmalıyım...? Ona nasıl güveneceğim? Birini öldürebilen biriyle ben nasıl devam ederim? Allah'ım ben nereye düştüm? Beynim durmak üzere. Ama yine de her şeyi öğrenip emin olmalıyım. Acaba o depoda başka bir şeyler bulabilir miyim? Bunu anlamanın bir tek yolu var. O depoya girip tek tek kutulara bakmalı. Hepsinin ağzını da bantlamış. Ama olsun. İyi ki Tarçın var. O olmazsa bu deponun içine girmeye cesaret edemezdim. Nasıl da bana güç veriyor.

İşte, ilk kutuyu açtım. Elbiseler, gecelikler, çantalar, ayakkabılar bir kadına ait birçok şey var. Albüm benim en çok işime yarayacak şey bu. Burada okul mezuniyet resimleri var. Kep atma töreni. Üstünde bizim okulun amblemi var demek ki o da bizim okulun öğrencisiymiş. İşte tarih. Aynı dönem mezun olmuşuz. Acaba Çağrı'nın şu takıldığı sıska kız mı bu? Ama ne kadar değişik çıkmış resimlerde. Burada da okulun tiyatro sahnesi demek ki tiyatro ile ilgilenmiş.

Bunlar da nikah resimleri. Çağrı ile Ece davetiye. Demek ki adı Ece imiş. Davetiye de annesiyle babasının isimleri yazıyor. Kızımız Ece Yaşar * annesi Nermin * babası Yunus Yaşar. Kına gecesi Miran Kulüp de yapılmış. Evde yapılsaydı ev adreslerini öğrenmiş olacaktım. Acaba Oraya gitsem bir şeyler bulabilir miyim? İnternetten de telefonu bulmam lazım. İşte oldu.

Alo! Hanım efendi iyi günler! Benim adım Mine Soylu. Yakında düğünüm var. Sizin orada kına gecesi yapmak istiyorum. Bu konuda bilgi almak istiyordum. Yarın gelsem görüşebilir miyiz? Tamam yarın saat onda görüşmek üzere...

SUS...!Where stories live. Discover now