The Conjuring/ Korku Seansı

343 6 0
                                    


''The Conjuring'' Türkçeye çevrilmiş ismi ile ''Korku Seansı'' filmi kayıtlarla desteklenmiş olup, tamamıyla gerçek olaylara dayanmaktadır.

Roger, Carolyn Perron ve beş kızları (Nancy, Christine, Cindy, ve April) 1971 yılının Aralık ayında Harrisvillede'ki Arnold mülküne taşındıklarında kendilerini neyin beklediği konusunda habersizlerdi.

Perron'ların yeni evleri 1736'da inşa edilmiş olup iki yüz dönüm araziden oluşuyordu. 14 odaylıydı ve Yedi kişilik bir aile için oldukça uygun görünüyordu. Bunun yanında artık sessiz ve sakin bir hayatın onları beklediğini düşünüyorlardı. Ama taşındıkları evin lanetli olduğunu öğrenmeleri uzun sürmeyecekti. Kayıtlara göre 19.yüzyılda Perron ailesinin evinde Bathsheba Sherman adında bir cadı yaşamış, daha sonra bu cadı kendini asarak intihar etmiş ve bu toprakları lanetlenmişdi.

Arnold mülkünde birden fazla ruh bulunuyordu. Kızlar kısa bir süre sonra taşındıkları evin çevresinde ruhları fark etmeye başlamıştı, ancak çoğunlukla zararsızdı. Öfkeli olan az sayıda ruh vardı.

Carolyn, ev geçmişini araştırdı ve sekiz nesil boyunca burada yaşayan ailelere aynı şey olduğunu öğrendi ve birçoğunun gizemli ya da korkunç koşullar altında öldüğünü keşfetti. Çocukların birçoğu yakındaki bir gölde boğulmuştu, biri öldürüldü ve birçoğu çatı katına asıldı. Fakat Filmde tasvir edilen ruh olan Bathsheba hepsinden daha kötüsüydü.

Andrea'ya göre eti çürümüş gibi kokuyordu ve Babası bodruma girip "arkasında soğuk, kokuşmuş bir varlık" hissettiğini iddia ediyordu. Çoğu zaman pis kiremitli mahzenden uzak duruyorlardı, ancak ısıtma ekipmanı genellikle gizemli bir şekilde başarısız oluyordu

1800'lü yılların ortalarında Perron mülkünde yaşayan Batsheba Sherman adında gerçek bir insanın olduğu ortaya çıktı. Harrisville şehir merkezindeki yakındaki bir Baptist mezarlığına gömüldü.

ED WARREN

"İblis faaliyetinin üç aşaması:

İstila...

Fısıltılar, ayak sesleri, başka bir varlığı hissetme ve ardından ikinci aşamaya geçiş,

Baskı...

Kurban bir dış güç tarafından hedef alınır...

Bu güç onun iradesini paramparça ederek üçüncü ve son aşamaya gelmesine neden olur...

Ele geçirme."

Korkunç ve bir o kadar da garip olaylar, filmi çekerken de devam etmişti. filmin başrol oyuncusu Vera Farmiga olmuş. Farmiga "Senaryoyu araya zaman koyarak okudum çünkü çok yoğun hisler yaratıyordu: Dehşet, korku, şok. Evde okumak istemedim. Kendi açımdan en güvenli şeyin onu başka bir yerde ve gündüz okumak olduğunu tahmin ettim." diyor. Ancak bununla da kalmıyor ve "Dizüstü bilgisayarımı açtığımda ekranda boydan boya uzanan beş tırmık izi vardı. Bunun açıklamasını bilmiyorum. Bildiğim şey, bilgisayarımı düşürmediğim ve çocuklarımın da onun üzerine basmış olmadıkları... bunun üzerine dizüstümü kapattım, kenara koydum ve sonra aklım başımdan gitti."  

KORKU DİYARI /YAŞANMIŞ KORKU HİKAYELERİΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα