16. dio

875 45 2
                                    

Svaki sat ista priča. Tračevi, ovo ono. Samo zato što misle da sam totalno glupa i da ne znam jezik niti ništa. Kolike svinje neki ljudi mogu biti. Pristojna škola. Veoma. Nitko se ne bi niti došao predstaviti i pitati čuj tko ti je ovaj i ostalo. Samo pričaju međusobno umjesto da me dođu ravno pitati što ih zanima. Pa da, glupačo kada si dopustila da te Edi predstavi.

Edi se družio s tim svojim prijateljem Samom cijeli dan. Poslije svakog sata Nik me vodio do sljedeće učionice. Još se nisam navikla na sve to. Svaki sat sam sjedila sama jer me Edi samo tako odkantao i sjedio sa svojim prijateljem Samom. I sada mi je falilo društvo. Prije početka zadnjeg sata Edi je došao do mene.

-"ovaj, Sam i ja idemo poslije u pub. Ideš s nama?"- upitao me. Odmahnula sam glavom samo i rekla:

-"ma ne. Idem kući odmoriti se rađe. Tek mi je prvi dan. Evo drugi put. Obećajem. Samo vi uživajte dečki."- odvratila sam. Bila sam malo ljubomorna jer Edi ima nekoga, a ja sam kao zadnja ovca sama.

Nasmijao se te krenuo na svoje mjesto kod Sama. Nisam ja za van baš ionako. Ja sam više kao ono solo tip. Promatram sve iz tame. Čitam ljude kao otvorene knjige. Najbolji prijatelj su mi moje misli. Osim toga bojim se da svoje prijateljice ne zamijenim, jer znam da one mene nikad ne bi. Jedva čekam da ovu godinu završim, pa faks i onda konačno počinje moj život. Valjda. Ili će završiti prije nego i završim ovo sve. Ahhh...

Nekako je završio i taj zadnji sat ekonomije. Vukao se kao nenormalan. Nije me uopće zanimao. Profesorica je bila užasno dosadna, i stalno se derala na ove idiote koji nikako da zašute. Čim je zazvonilo, spremila sam brzo svoje stvari i izgubila se van. Nik i ja smo se u tišini dovezli do kuće. Bio je nekako napet. Htjela sam ga pitati da li sutra mogu s Edijem i Samom u pub, ali nisam.

-"ovaj, idem ja gore u sobu se presvući pa dođem da jedemo skupa, može?"- rekla sam mu na ulazu u kuću. Na to je on samo kimnuo potvrdno glavom te sam potrčala prema gore.

Na brzinu sam se presvukla u trenirku i neku dosadnu narančastu majicu kratkih rukava koja mi je bila pomalo prevelika. Uzela sam laptop u ruke i krenula prema dolje. Krenula sam u kuhinju no nije ga bilo tamo. A ni Vedrana. Čula sam glasove na trijemu vani te sam otišla van. On, Vedran i Kajl su sjedili vani i već žvakali pizzu.

-"a mene ne bi čekali grofovi ne?"- rekla sam kao da se ljutim na njih te sjela pored Kajla i uzela jedan komad.

-"ja se kladim da Bea ovo neće moći pojesti."- rekao je Kajl na što je Vedran nadodao

-"prihvaćam okladu"- rekao je te mi dodao još dva komada.

-"Dečki, pojedem više nego vas troje skupa"- na to su se počeli smijati. Pojela sam ta tri komada kao iz šale na što su me svo troje samo začuđeno gledali. Svi smo si uzeli još po komad te je došao Edi sa Samom.

-"heeeeeeeejjjj a meni ništa!"- zaderao se tužno kada je ugledao prazan, masni karton, na što su sva trojica uperila prstom u mene te viknuli u isti glas:

-"Bea je najviše pojela!!!"

-"nisam kladili su se!"- pokušala sam se izvući na što su Kajl i Vedran počeli vikati glasno tako da me Edi ne čuje:

-"alallalallalallalallallalala"- dok me Nik zgrabio sa stolice, vukao za sobom i bacio u bazen.

-"DEBILU JEDAN SVA SAM MOKRA DO GAĆA!!!"- izderala sam se dok sam izronila na površinu, toliko glasno da me cijela ulica vjerojatno čula. na to su svi počeli krepavati od smijeha. Izašla sam van te sam primila Nika i htjela sam ja njega odvući u bazen no bio je jači i samo se smijao:

Izabrana-ZAVRŠENAWhere stories live. Discover now