13. dio

839 41 0
                                    

Nikad nisam očekivala da je isti kao i moj otac. Te iste sekunde kako sam zakoračila u dnevnu sobu, pao je niže od tla u mojim očima. Zastala sam na par sekundi. U meni se stvorio bijes. Stisnula sam šake i htjela ga udariti. Naglo su mi se vrtile slike djetinjstva u glavi. Svaki put kada bi otac došao kuci pijan, tukao mamu, vikao na sve nas, rasturao moje i bratove igračke. Htjela sam se istog trena okrenuti i pobjeći iz kuće, ali ne mogu. Ne smijem. Jer ne znam što će se dogoditi. Sjela sam na fotelju u tišini. Cijela prostorija je zaudarala na alkohol. Gledala sam u njega držeći sav taj bijes u sebi.

-" kakvo ti je to ponašanje? Ne bi ni pozdravila kad dođes. Nema toga kod mene. Izvoliš se ponašati kako treba jer ja nisam dužan ovo sve raditi je li ti jasno?"- rekao je vičući na mene. Umalo da sam započela misliti negativno o sebi i htjela uzeti krivicu, kada sam se sjetila da mi to glupa, pijana budala govori koja očito ne zna bolje, te da ja sve ovo nisam niti tražila. Nisam niti znala za sve te gluposti do jučer. Nitko neće razgovarati tako sa mnom. Nitko me neće natjerati da sebe krivim za nešto za što nisam kriva. Posebno ne neka pijana idiotska budala.

-"nisam te htjela smetati."- slegla sam ramenima i napravila izraz lica kao da mi je žao ali on se počeo smijati kao idiot. Toliko o mom pokušaju da napravim ovo glatkom situacijom i izbjegnem sve probleme. Ovo je još gore nego moj otac. Razbila bi mu glavu nečime da mogu.

-"dobar vic. Gdje si do sad?" – je li se on to pravi budalom?

-"išla sam s Negan do dućana za ponedjeljak, u čemu je problem?"- počela sam povisivati ton i podigla obrvu.

-"poslije dok ste došle, ne pravi se glupa. Nisi niti pitala da li možeš ostati vani. Što da ti se dogodilo nešto? Ja bi bio jebeno kriv. Prestani se ponašati kao jebena klinka!"- izderao se na mene i pukao mi je film.

-"prestani se derati na mene i ponašati se kao da si mi otac. Samo si obična pijana budala. Ja sam jebena osoba, ne glupa slika koju moraš čuvati"- izderala sam se ja na njega na što je nastala tišina na sekundu te je on naglo pojurio prema meni.

Protrnula sam. Trebala sam razmisliti prije, no gotovo je. Dobro znam da s pijanom budalom ne možeš raspravljati. Došao je do mene, čvrsto me uhvatio za ruku toliko da mi je masnica ostala kada ju je pustio i zabio me u zid. Snažno sam udarila stražnjim dijelom glave. Vrtjelo mi se te sam počela padati kližući se niz zid no došao je do mene uhvatio me za vrat i čvrsto stegnuo. Pokušavala sam doći do zraka, maknuti mu ruke, no bez uspješno. Bio je previše jak. Kako sam se opirala počeo je stezati moj vrat još više svom snagom.

Počelo mi se tamniti pred očima. Mučila sam se da udahnem barem mrvicu zraka, čisto da ostanem pri svijesti, no bezuspješno. Gledala sam ga ravno u njegove tamne oči koje su bile pune bijesa, tuge, boli. Bile su toliko tamne da bi prevarile ljude kao da se ništa ne nalazi, samo obična, prazna, bezdušna ljuštura od čovjeka. Molila sam ga očima da me pusti, no nije. Držao me istom snagom, iako su se moje oči polagano počele zatvarati. Gledao je ravno kroz mene i nije reagirao. Više nisam imala snage.

Čula sam Kajla i Negan kako viču na njega da me pusti, no nisam ih uspjela vidjeti. Stajala sam nepomično, moleći se Bogu da me pusti i da sve bude dobro. Kajl ga je počeo odgurivati i vrištati na njega kako će me ubiti, dok je Negan govorila kako mu ja ništa nisam kriva. Pokušavala sam se koncentrirati na njihove vriskove i govorila sam sebi, još samo malo, još samo malo. Kajl nije odustao te ga nakon par sekundi uspio dogurati sa sobom na kauč tako da su obojica svom snagom lupila u njega, te sam ja završila na sredini poda. Trebalo mi je svega par minuta da dođem do zraka.

Kašljala sam kao idiot i borila se za zrak. Suze su se slijevale niz moje obraze same po sebi. Polako sam začula korake u glavi koji su me natjerali da se saberem i počnem micati u nadi da mu izbjegnem. Nik je ustao s kauča i teturao prema meni. Došao je do mene primio me za kosu i potegnuo glavu u iza tako da sam ga gledala ravno u oči. Jedino sam uspjela ispustiti bolni krik. Negan mu je prišla te ga pokušala odmaknuti, no on ju je pogurao u stranu te je ona pala na pod.

Izabrana-ZAVRŠENAWhere stories live. Discover now