11. dio

1K 46 0
                                    

Čula sam Nika kako se pozdravlja sa svakim od njih. Namjestila sam topli osmijeh dobrodošlice na lice prije nego što su ušli. U sobu je ušlo četvero ljudi. Jedna djevojka i trojica muškaraca. Stajali su na ulazu u dnevnu sobu, te sam odlučila pristojno ustati kako bi ih pozdravila.

-"Negan"- prišla mi je djevojka i pružila ruku. Imala je plavu kratku kosu i smeđe oči. Bila je nešto višlja od mene i definitivno zgodnija. Na sebi je nosila kratku majicu, užasno kratke traperne crne hlače i adidas tenisice.

-"Bea"- prihvatila sam njenu ruku. Bila je užasno topla. Nije bila kao većina djevojaka koje sam poznavala. Nije imala ni trunku šminke na sebi, niti posebnu manikuru. Već mi se dopadala donekle.

-"drago mi je Bea. Upoznaj Damira, Kajla i Denisa."- rekla mi je dok sam se rukovala sa svakim on njih kada im je prozvala imena. Sva trojica su mi se smiješila kao da sam im simpatična. Muški. I dalje sam forsirala onaj svoj osmijeh na licu. Tražila sam Nika, ali se izgubio negdje. Vjerojatno je i dalje stajao ispred kuće, na vratima ili je nestao gore. Odlučila sam malo više porazgovarati sa njima prije nego odu na spavanje. Svi su izgledali izmoreno. Zanima me koliko su plaćeni samo da mene čuvaju.

Kajla su zadužili za kamere. Njega sigurno neću viđati često. Imao je crnu kovrčavu kratku kosu, plave oči koje su se skrivale iza naočala, bio je normalno građen, ne baš previše mišića, dok su druga dvojica izgledala kao da im je teretana drugi dom. Damir i Denis su bili zaduženi čuvati vani; dvorište i ulicu ispred kuće. Imali su svoje puške u torbama koje je Nik donosio iz auta. Nije me pogledao niti jednom. Negan je bila čovjek iznutra. Zadužena je čuvati mene kada nema Edija ili Nika kod kuće, i na večer kad nitko nije kod kuće u slučaju da se netko prikrade. Dečki su radili svakakve šale vezano uz nju, da previše naređuje, da niti ne bi trebala biti ovdje jer je žena i takve gluposti na što im je ona odbrusila da se bolje mlati nego oni, te da će im svake sekunde iščupati te njihove loptice kojima mašu. Rekla sam im svima neka uđu slobodno i da se ugodno smjeste, na što su se oni samo smijali i odgovorili kako su sjedili cijelim putem do tuda. Denis je odlučio otići van pušiti. Meni se već počelo polako spavati.

Dečki su otišli k Denisu na trijem, a Negan je izvadila svoj telefon i otišla u kuhinju za stol tipkati po njemu. Taman kada su se svi razmjestili, Nik je ušao u dnevnu sobu. Htjela sam mu nešto reći no on nije niti pogledao u mene, samo je tražio nekoga pogledom, te u njegov spas ga je zazvala Negan. Krenula je razgovarati s Nikom. Odlučila sam ići uloviti još malo sna. Pozdravila sam Negan, krenula na trijem i viknula dečkima laku noć i otišla sam gore u svoju sobu. Legla sam u krevet, okrenula se prema prozoru i gledala kroz njega te sam zatvorila oči i ubrzo zaspala.

***

Probudio me Nik zazivajući moje ime s vrata. Kada sam sjela na krevet samo je izašao iz sobe. Protegla sam se, protrljala oči, poravnala kosu s prstima te ustala iz kreveta i krenula prema dolje. Edijev veliki crni kofer je stajao u hodniku pred vratima njegove sobe. Izgledalo je kao da se neće vratiti dulje vrijeme. Okrenula sam se prema stepenicama i krenula sam prema dolje. Dnevnu sobu je osvjetljavalo svijetlo iz kuhinje. Kada sam došla u dnevnu sobu ugledala sam Negan koja je slagala palačinke, Nik je ispijao kavu i čitao novine, a Edi jeo. Činilo se kako Nik nije spavao uopće. Negan i Edi su se okrenuli prema meni a Nik nije ni trznuo. Izgleda da se još uvijek ljuti.

-„Hej"- pozdravila sam ih. Negan se nasmiješila te okrenula natrag prema tavi i palačinkama. Gledala sam u Nika i nadala se da će me barem pogledati na kratko, no nije.

-„Jutro"- pozdravio je Edi s osmjehom.

Sjela sam pokraj Nika, namjerno čisto da vidim njegovu reakciju, ali nije ga bilo briga. Edi me ponudio palačinkama, ali sam odmahnula glavom.

Izabrana-ZAVRŠENAWhere stories live. Discover now