Draci

71 4 2
                                    

Viděla jsem ji. 
Sledovala jsem její vychladlé tělo bezvládně ležící na zemi, její roztáhlá křídla a její vyhaslé oči ve kterých se dříve skrývalo tolik lásky a pochopení. Sesunula jsem se na zem a z očí mi vyhrkly slzy. 

Zakryla jsem si obličej dlaněmi a naplno se rozbrečela. Tak moc jsem ze sebe chtěla dostat ten žal, který si z mého nitra právě prokousával cestu.
Vzpomínala jsem na všechny ty chvíle s ní. Na všechny chvíle které už niky nenastanou. Ztratila jsem ji. Nadobro. A už to nikdy nezměním. 

Vstala jsem a otřela jsem si slzy. Buď silná, opakovala jsem si, buď silná. Pláčem se nikam nedostaneš.

Podívala jsem se na svoji ruku. Znamení mizelo.  Pomalu mizely obě křídla, hlava, dokud z posvátného znamení draka nezůstala jen holá kůže. A ze mne je teď jen obyčejný člověk.

,,Sbohem, Wall."

***

,,To nemůže být pravda,"

Od té doby co se to všichni dozvěděli, neustále jsem poslouchala jen lítostivé vzkazy a vyřízení. Kam jsem vkročila, nebylo jediného omluvného pohledu na moji adresu. 

,,Hm."
,,Co budeš dělat teď? Přišla jsi o draka. Už nejsi kým jsi bývala."
,,Mě je ale jedno kým jsem byla a kým jsem teď!" 

Zlostně jsem praštila svazkem čarodějných knih o stůl. Po tom co jsem přišla o Wall, rozhodla jsem se změnit svůj život. Změnit vše co jsem doposud dělala a chtěla dělat. Už  nikdy nebudu dračím jezdcem - nikdy.

Ross se trochu zarazila a po delší odmlce promluvila : ,,Co chceš ale dělat teď? Ty víš že žádný ,další' drak být nemůže. Leda že..."
Zarazila se a ducha nepřítomně civěla před sebe. ,,Musíš hned se mnou."
,,Kam musím?"
,,Do knihovny."

**

Ross popadla drahocennou knihu obvázanou kůží s kovovými rohy, položila ji na starý dřevěný stůl přeplněný papíry a zadívala se na poslední stranu.

,,Tohle ne, tohle taky.... Aha, tady to je." Mlčky jsem si založila ruce a zdvihla obočí. Zalistovala na stranu 362 a při pohledu na název nové kapitoly Ross vítězoslavně poklepala prstem na danou stránku, na které stálo : 

SÍDLO DRAKŮ ZA DOB MINULÝCH, ANEB TAJEMSTVÍ DRUHÉHO DRAKA

,,Co to má jako být?" zeptala jsem se jí netrpělivě.
,,Tohle je řešení na tvůj problém."
,,Jaký problém?"

,,Víš co tam stojí? Tajemství druhého draka. Když o něj někdo přijde, nesmí mít druhého. Ale díky tomuhle," poklepala prstem na název kapitoly ,,druhého draka můžeš mít."
,,Bože...." protočila jsem očima ,,už mě s tím neotravuj. Víš že o nic takového nestojím,"
,,Uvědomuješ si vůbec kdo jsi? To ty jsi ta která řídí bitvy za království, jsi ta nejznámější z dračích jezdců a jsi to ty která dává mladým lidem naději na to aby byli jednou jako jsi ty - ty prostě nemůžeš být bez draka. Nemůžeš.

,,Ovšem že mohu. Jsem člověk jako každý jiný, jen s jinou minulostí. Narodila jsem se jako oni, vyrůstala jsem jako oni - jen moje činy mě udělaly jinou. Ale to se změní, protože já už nikdy nebudu taková jako jsem byla dřív. A teď mě s tím přestaň otravovat, mám mnohem důležitější věci na práci." otočila jsem se a namířila si to přímo do Akademie odevzdat svůj titul Královského dračího jezdce.



Nejrůznější jednodílovkyWhere stories live. Discover now