3. Bölüm

5.5K 357 101
                                    

Asya

"Berk" dedim revirden çıkıp arkasından koşarken. "Ne var Asya" dedi trip atarcasına. "Trip mi atacaksın bana. Ne yapsaydım hapşırığımı tutsa mıydım?" dediğimde Berk bana yandan bir bakış attı. 

"Asya beni deli edeceksin yakında. Sana hapşırığını tutma demedim en azından ağzını kapatsaydın da her yerim tükürük olmasaydı" 

"Biz toplum içinde tükürüğe salya diyoruz Berk Bey." dedim çok bilmiş bir ifade takınarak. "Neyse ben gideyim de bir Yiğit'e bakayım." dedim ve adımlarımı Berk'in tersi yönünde yönlendirdiğimde Berk kolumu tuttu. 

"Siktirtme bana Yiğit'i." dediğinde ağzımı açarak ona baktım. "Bakma bana öyle salak salak şeyler söyleyip beni sinir ediyorsun yürü sınıfa." 

"Hayır yani bir kıza söylenecek söz mü bu? Ayıp ayıp beni Efe ile karıştırdın galiba." dedim ve saçımı savurarak sınıfa doğru yürümeye başladım. Sınıfa girdiğimde Elif bana meraklı gözlerle bakmaya başladı. 

"Asya al çantanı gidiyoruz." diyerek yanımdan geçip giden Berk'e soran gözlerle baktım. "Ne bakıyorsun öyle al çantanı hadi." 

"İlk günden mi?" dedim Berk'in vazgeçmesini umarak. Berk bana tip tip baktı ve sıramdan çantamı alıp yüzüme fırlattı. "Yürü Asya." dediğinde oflayarak arkasından yürümeye başladım. 

"Berk nereye gidiyoruz?" dediğimde Berk bir şey demedi ve cool cool yürümeye devam etti. Göz devirip Berk gibi yürümeye çalıştığımda ayağımı burkmamla kendimi yerde yatarken buldum. Berk hemen yanıma geldi. 

"Asya iyi misin?" 

"Salaksın sen salak. Neden bu kadar cool yürüyorsun ki? Senin yüzünden oldu işte." dediğimde Berk güldü ve beni yerden kaldırdı. 

"Acıyor mu ayağın?" dediğinde kafamı olumsuz anlamda salladım. "Güzel. Ben açım bir yerlere gidelim."

"Okulda kantin var bilmiyorsan. Acıktığın için kaçmamıza gerek yok." dediğimde Berk bana attığı o meşhur bakışından attı ve arabayı açtı. Bir şey demeden bindim ve Berk'in arabayı çalıştırıp okuldan uzaklaşmasını izledim. 

"Berk nereye gideceğiz? Cevap ver artık" dediğimde Berk derin bir nefes aldı. "Asya sana açım diyorum. İnsanlar acıkınca nereye gidiyorlar" 

"Bilmiyorum bazıları pizzacıya gidiyor, bazıları hamburgerciye, bazıları pideciye, bazıları lahmacun..." 

"Asya buraya en yakın AVM'ye gideceğiz. Orada her şey var. Hiç mi AVM'ye gitmedin?"

"Yoo gittim." dediğimde Berk bir şey demedi ve arabayı sürmeye devam etti. Yaklaşık 10 dakika sonra AVM'ye geldik. Arabadan inip Berk'i bekledim ama Berk beni takmadan yanımdan geçip gitti. Tamam elimi tutmasını beklemiyordum ama en azından kibarlık olarak yanımdan yürüyebilirdi. 

"Asya neyi bekliyorsun?" 

"Sonunda burada olduğum aklına geldi." dedim ve Berk'e omuz atarak yanından geçtim. Berk yanıma gelerek bana yandan bir bakış attı ama onu takmadan yürümeye devam ettim. 

Giriş kapısına geldiğimde cool bir şekilde yürümeye çalışırken karşımda ki cam kapıyı çarptıktan sonra fark ettim. İnleyerek başımı tutarken Berk kahkaha atıyordu.

"Berk gülme!" dedim ve kapıya tekme attım. İçeride ki güvenlik bana dik dik bakınca bir şey olmamış gibi içeri girdim ve her şeyi unutmaya çalışarak yürümeye başladım. Berk gülerek yanıma gelince karnına dirseğimi geçirdim ama hala daha gülünce bir şey demedim ve ellerini iki yana açmış heykellerin ellerine vurdum ama biranda heykellerin devrilmesiyle neye uğradığımı şaşırdım ve Berk'in yanına koştum. Berk ne olduğunu anlamaya çalışırken onu girdiğimiz kapıya doğru sürüklemeye başladım.

Öptüm Say Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin