11.

103 2 6
                                    

Ronnie stond op het punt om Het Kwaad te bestormen. 'Niet doen!' riep Rosa, 'Je bent ongewapend. En het lukt je nooit in je eentje,'. Een bulderende en duivelse lach galmde over het plein. 'Op naar de elfjes, de kikkers, heks en ganzen. Want zij zullen niet lang meer zingen en dansen...'

Boos schreeuwend renden de sprookjesfiguren naar binnen. 'Blijf van onze vrienden af!' 'Sprookjes horen goed af te lopen!' 'Het Kwaad overwint nooit!'
Rosa klom op de rand van de vijver en begon te schreeuwen. 'Niet doen, iedereen! Blijf hier! Dat is veel veiliger!' 'En waarom zouden we naar jou luisteren?' zei Ezel koppig. 'Ja! Zien jullie die 5 gekleurde lichten daar niet? Zoiets bijzonders moet je volgen!' zei Grietje. Een paars, rood, blauw, geel en groen licht dansten en zweefden langs hen af en tussen hen door. Ze leidden de rest naar het gebouw. 'Niks gezegd,' giechelde Rosa ongemakkelijk en ze sprong van de rand af. 'Kom!' riep Ronnie vastberaden. Hij greep zijn nichtje bij de hand en rende achter de menigte aan.
'Wat betekenen die 5 zwevende lichtjes?' vroeg Ronnie tussen alle herrie door. 'Je weet dat elk rijk een eigen kleur heeft toch?' zei Hans. 'Ja!' 'Nou, elke lichtje symboliseert een Efteling rijk,'. Ze liepen de grot binnen. 'Die lichtjes zijn De 5 Wonderlijke Wijzen,' vulde Repelsteeltje hem aan, 'Ze zijn zelfs zo slim dat ze weten hoe ik heet,'.
'En om te weten wat mijn favoriete verstopplekje is,' blaatte geitje Benjamin.
'En om te weten dat ik moeder Geit niet ben,' gniffelde Wolf.
'En ze weten zelfs tot op de centimeter nauwkeurig hoe lang mijn vlecht is,' giechelde Raponsje.
'Maar wie zijn dat dan?' vroeg Rosa. 'Voor Fantasierijk is Almar de wijze,' legde een heraut uit. 'Ja, en voor Anderrijk hebben ze Meester Lämpel gekozen,' ging de herbergier verder. 'In ons rijk, Marerijk dus, is meester Lavi de wijsgeer,' vertelde Geppetto. 'In het rijk met de rode kleur, Ruigrijk dus, is dat kapitein Willem van der Decken. Rood vind ik erg mooi, zoals je kan zien, maar het rijk met die kleur is me te spannend!' giechelde Roodkapje. Op de dansende, rode schoentjes van Karin trippelde ze met de groep mee. Eenmaal binnen, was het heel erg druk. Rosa en Ronnie stoeiden zich door de groep heen om bij de lelies te komen. 'Oh nee!' riep Rosa. Het Kwaad had de arme elfjes omsingeld. Met de bladeren van de lelies als schild om zich heen keken ze bang naar de groene mist die zich om hen heen verspreidde. 'Stop!' riepen Rosa en Ronnie boos in koor.

'Oh ja en de wijsgeer van Reizenrijk is...' 'Jokie?!' vroeg Rosa verbaasd. De 5 lichtjes waren veranderd in De 5 Wonderlijke Wijzen. 'Jazeker,' lachte Jokie.
'Er staan 5 missies op jullie te wachten. In elk rijk één,' legde Almar uit. 'Kom eerst met mij mee naar Reizenrijk!' riep Jokie, 'Dan vertel ik jullie wat je moet doen,'.
'Daar komt niks van in!' Het Kwaad achtervolgde Rosa, Ronnie en Jokie. 'Dat hadden jullie gedacht! Het is voor eens en voor altijd gedaan met dit stomme park...en met jullie!'

Efteling na sluitingstijdWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu