7.

120 6 2
                                    

Strompelend en checkend of ze nog heel waren, stonden Rosa, Ronnie, Loek, Lot en St. Nicolaas op. 'Pfoe, gelukkig leven we allemaal nog!' hijgde Ronnie. Iedereen was blij dat ze nog leefden, maar de Sint was teleurgesteld in Lot.

'Dat had je niet moeten doen hè Lot. Kijk wat een ravage het is!' zei hij. Lot keek droevig. 'Dat wordt dus geen cadeau op 5 december!' vertelde hij. Rosa en Ronnie stonden met hun mond vol tanden. Zei hij dat nou echt? 'Vieren jullie serieus pakjesavond na sluitingstijd? Het moet niet gekker worden. Waar laat u alle cadeaus dan?' vroeg Rosa. De Sint knipoogde en zei: 'Je hebt zelf gezegd dat alles hier een wonder is, Rosa. Dus dat is voor jou een vraag en voor mij een weet, '. Ze mompelde iets snauwerigs terug.

De overstekende elfjes waren zo geschrokken dat ze weg gedoken waren in de bosjes. 'Ga ze maar gauw helpen! Ik ga naar het Carrouselpaleis om met mijn paardje te rijden,' zei de Sint en hij liep weg.

De elfjes keken hen bangig aan en eentje vroeg aarzelend: 'Wie zijn jullie?'. Rosa glimlachte en stelde ze gerust. Ronnie stelde hen voor: 'Wij zijn Rosa en Ronnie. Wij komen het park redden. Sorry dat we jullie bijna aanreden, maar we moesten vlug naar meester Lavi om te weten te komen wat ons te doen staat,'. Zo lief en met zo'n hoog stemmetje had Rosa haar neef nog nooit gezien.

'Meester Lavi heb ik net nog gezien!' hoorden ze in de verte. 'Ja inderdaad, bij Hugo thuis!' riep een mannenstem. Het waren koningin Titania en koning Oberon! 'Amyra, Aloë en hun zusjes moeten snel terug komen! Maar Lavi kun je in ieder geval in Villa Volta vinden!' riepen ze hen na. De elfjes vlogen met hun ouders mee terug, tussen de 2 grote tulpen door, terug naar huis, Lot en Loek gingen terug naar hun dorpje... En Rosa en Ronnie vertrokken naar de witte villa!

Efteling na sluitingstijdWhere stories live. Discover now