Hoofdstuk 6

980 32 2
                                    

Mijn wekker gaat om vijf uur en het eerste waar ik aan denk is dat ik vandaag de studiereis naar Ierland ga maken en uiteraard Abby. De afgelopen drie dagen waren geweldig! Abby en ik zijn alleen maar samen geweest. Ik loop naar beneden en ga aan tafel zitten. Ik maak zonder ook maar iets te zeggen een groot ontbijt klaar. "Goedzo meisje, goed ontbijten anders heb je in Ierland geen energie meer!", zegt mijn moeder. Het vliegtuig vertrekt om drie uur. Ik moet om zeven uur op school zijn , we moeten nog met de bus naar het vliegveld.

Zodra ik de auto uitstap geef ik mijn vader en moeder een kus en kijk ik tot ze weggereden zijn. Het is nog donker en de rest van de groep is er nog niet, het is ook nog maar kwart over zes. Mijn moeder wil altijd eerder zijn omdat ze om een of andere reden liever drie kwartier kou vat naast de school dan dat ze ook maar wat later komt. Ik pak mijn telefoon erbij en scroll wat door mijn Instagram feed heen, ik bibber van de kou. Dan hoor ik opeens mijn naam. "Abby!", zeg ik meteen. Maar het is Abby niet. Het is haar oudere zus Sophia. "Oh, sorry Sophia, ik zag niet dat jij het was." Ik ken Sophia we vroeger samen op zwemles gezeten hebben. Sophia is dan wel drie jaar ouder, maar een hele langzame leerling. "Oh haha, is niet erg hoor," zegt Sophia, "wat ben je vroeg trouwens, zelfs Abby is er nog niet." Sophia en ik praten nog voor een kwartier. "Hey Dara!", roept Abby die opeens aan komt lopen. Ze begroet Sophia ook even. Met z'n drieën kletsen we tot we merken dat de zon opkomt. "Oke ik weet dat het gek klinkt maar laten we het dak op klimmen, dan kunnen we de zonsopgang bekijken.", zegt Abby. "Is dat niet een beetje riskant?", zegt Sophia. "De school gaat toch pas open om zeven uur.", zegt Abby weer. Voor Sophia of ik ook maar kan antwoorden rent Abby al naar de ladder aan de wand van de school. Ik zucht en ik klim ook naar boven. Sophia haar beste vriendin komt net aangelopen. "Stik erin, ik ga naar Janna.", zegt ze. "Jezus ik dacht dag ze ons nooit alleen zou laten.", zei ik met een glimlach tegen Abby. Abby lacht terug en kijkt me in mijn ogen. Ik leun naar voren en wil Abby een kus geven maar ze draait haar hoofd weg. "Nog even wachten lekkerding.", zegt ze. Abby pakt me bij mijn arm en sleept me achter de schoorsteen zodat Sophia ons niet ziet. Abby zoent me en pakt me bij mijn billen vast. Mijn telefoon gaat af. Ik kijk op mijn telefoon. Het is zeven uur. "Snel Abby, we moeten van het dak af, straks worden we betrapt.", fluister ik.

We kijken naar beneden hoe de leraren naar buiten gaan om te verzamelen voor de busreis naar het vliegveld. Ondertussen zijn ook de andere leerlingen die meegaan aangekomen. Zodra we aan de grond staan oakken we onze koffers en rollen naar de ingang. "Iedereen instappen voor de bus naar Schiphol!", roept meneer Visser. Abby en ik gaan naast elkaar in de bus zitten. "Waar zit Sophia?", fluistert Abby. Ik kijk naar achteren. Sophia zit helemaal achterin, ver genoeg om Abby en mij niet te zien. "Abby, alsnog kunnen we niks doen, de hele bus zit vol met mensen die we kennen" "Ugh, schat ik kan niet wachten tot we in Ierland zijn, dan kunnen we samen over straat en niemand weet wie we zijn.." "Ja, daar kijk ik ook naar uit." Ik kijk even om me heen zodat niemand ons ziet en dan geef ik haar subtiel kusje in haar haar. Het is een anderhalf uur lange busrit. Er hangt een gekke spanning. Een spannende spanning. Abby leest een boek en ik staar haar aan. "Lieffie, wat kijk je?", vraagt ze met een lach. Ik word rood een draai me weg. De bus parkeert bij het vliegveld. Zodra we bij de douane komen gaan Abby en ik in de rij staan voor het fouilleren van de dames. Er staat een vrouw te wachten om ons te fouilleren. Zodra Abby is geweest word ik gefouilleerd. "What the fuck! Waar heb jij het over teringhoer?", roept Abby tegen een blond arrogant meisje. Ik denk dat ze ook met de studiereis meegaat. "Ik kan er niks aan doen dat jij een vieze pot bent!", zegt ze bitchy. Ik laat me fouilleren terwijl ik kijk hoe de ruzie verloopt. "Ik ben helemaal niet lesbisch!", zegt Abby met tranen in haar ogen. Het blonde meisje begint te lachen. De douanier stopt met me te fouilleren en gebaart dat ik mag gaan. Ik loop naar Abby en ik sla een arm om haar heen. "Haha, zie je! Sowieso lesbisch!", zegt de blondine. De andere vriendinnen van Abby komen aan. "Rachel wees eens even niet zo homofoob.", zegt Tessa, een van de vriendinnen van Abby. "Vinden jullie het dan niet raar dat Abby bij de vrouwelijke douanier gaat staan, terwijl ze DUIDELIJK lesbisch is?", zegt Rachel. Rachel fluistert: "Ze gaat daar alleen maar staan omdat ze graag wil dat haar borsten aan worden geraakt door een vrouw." Abby's tranende ogen schieten vuur en ze geeft een klap op Rachel haar wang. Meneer Visser ziet het en grijpt in. "Kom allebei maar even mee!", zegt hij boos. Hij neemt Rachel en Abby mee naar de wc's, waarschijnlijk omdat het daar wat rustiger is. Gaat Abby nog wel mee?

Oehhh cliffhanger! ;) 

Lieve lezertjes ik vraag me af: Willen jullie meer drama of meer romantiek? Ik wil mijn content zoveel mogelijk aanpassen aan jullie persoonlijke satisfaction! Xx

Over the rainbow // DUTCHWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu