Adsız Bölüm 24

319 9 0
                                    

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Güvercin:

— Ben her gün gördüğüm dağın zirvesine ulaşmamın kolay olacağını düşünüyordum. Çünkü havada bir engelle karşılaşmayacağımı umuyordum. Ancak bir dağ kartalının yaşam alanına girince o da beni avlamaya kalktı. Ben de önlem olarak yüksekten değil; alçaktan, ağaçların arasından uçtum. Alçakgönüllü olup alçaktan uçarak hedefime ulaştım.

Hepsi çekirgenin merak ettiği konuda söyleyeceklerini söylemişti. Yolda karşılaştıkları engelleri nasıl aştıklarını anlatmışlardı.

Çekirge gülümseyerek sözlerine devam etti:

— Arkadaşlar demek ki biz bu macera sonunda boş bir hava almadık. Sizlerin de söylediği gibi kendi engellerimizi aşmayı öğrendik. Bizler zaaflarımızı yenmeyi, enerjimizi akıllı kullanmayı, başkalarını rakip olarak görmeyip kendimizi aşmayı, gerekirse zevklerimizden fedakarlık yapmayı, küçük de olsa her seferinde daha iyi adımlar atmayı, sabırlı olmayı ve son olarak alçakgönüllü olmayı öğrendik.

Güvercin:

— Hepimiz farklı maceralar yaşayarak öğrenmemiz gerekeni öğrendik. Yaşam da bundan ibaret değil mi? Yetenek ve tercihlerimize göre farklı yollardan geçiyoruz; en sonunda hepimiz aynı yere ulaşıyoruz. Önemli olan da budur, varış noktasına ulaşmaktır. Gidilen yol, harcanan zaman ve enerji, sahip olduğumuz beceri farklı olabilir. Sonuçta hepimiz buradayız. Hedeflediğimiz zirvedeyiz. Kim önce kim sonra gelmiş; bunun da önemi yok. Hiçbirimiz yolda kalmadı ya da yoldan geri dönmedi. Verdiğimiz sözü tuttuk. Bu durumda hepimiz birinciyiz ve hepimiz başarılıyız.

Karınca:

— Başarılı olduğumuz konusunda hemfikirim; ancak şunu da söylemeden edemeyeceğim. Her inişin bir çıkışı oluğu gibi her çıkışın da bir inişi vardır. Geç olmadan inişe geçsek iyi olur bence.

Maymun oturduğu yerden kalktı:

— İnişimiz çıkışımıza göre daha kolay olacaktır, diye umuyorum.

Güvercin gülümsedi:

— Öyle hemen peşin hüküm verme. Ben de buraya kolay ulaşacağımı sanıyordum; ama başıma neler geldiğini anlattım.

Yılan:

— Bir an önce dönüş yoluna girsek iyi olur. Ben tam olarak susuzluğumu gideremedim; üstelik acıktım da.

Kurbağa:

— Ben de sakin akan deremizde yüzmeyi özledim.

Maymun:

— Benim de incinen kolumu sarmam gerekiyor.

Kelebek:

— Burada hiç çiçek de yok. Çiçekten çiçeğe konmazsam mutlu olamayacağım sanırım.

ZİRVEYE TIRMANIŞWhere stories live. Discover now