глава първа: Последен ден

473 58 3
                                    

Хери, момиче на 28 години. Безработна от няколко месеца. А работата, която може да работи беше повече от неприятна за нея. Семейство – всички мъртви, беше съвсем сама на този свят от две години. Връзка – необвързана, все още плаче за последното си гадже, което изобщо не му пукаше за нея. Приятели .. нямаше. Живота й беше повече от ужасен.

Днешният ден отново мина в губене на време в търсене на работа, а след това седна да пие преди да се прибере. Отключвайки вратата я посрещна единствено една тъмна и самотна стая, миришеща на цигари. Момичето се преобличаше, като звук от телефона й привлече вниманието.

- Хм.-  тъжна усмивка й се появи на лицето. След няколко минути щеше да е рожденичка. До сега винаги празнуваше рождените си дни с гаджето си. Това щеше да е първият й рожден ден сама.
Момичето захвърли телефона на леглото си, като отиде до едно кухненско шкафче и тръгна да търси нещо. След секунда намери една малка свещичка. Постави свещта на масата, която се намираше точно до прозорецът. Като седеше там, можеше да вижда луната и звездите. Интересно, днес имаше пълнолуние. Тя запали свещта, възползвайки се от огъня запали и последната си цигара от кутията, която беше купила днес.

Докато гледаше огънят от свещичката, започна да се замисля защо и как живота й се промени до такава тъжна степен. Може би, защото слушаше всички други и  угаждаше на всички? Най- вероятно, защото не следеше мечтите си. Всички й казваха, че е глупаво .. 

- Добре, Хери, преди да духнеш свещичката си пожелай нещо. – сама си говореше, гледайки като хипнотизирана огъня от свещта. Лека усмивка отново се появи на лицето й, този път беше, заради глупавото й желание.

- Три .. две .. едно .. пфуу.. – и тя духна свещичката, точно в полунощ, а пушекът от изгасналият огън започна да танцува пред момичето.

Имаше легенди, че като си пожелаеш нещо, по време на падаща звезда се сбъдва. Но истинската магия е, когато го пожелаеш точно в полунощ, на рождения си ден, когато е пълнолуние и има падаща звезда.

☄☄☄

10 години по- младаOù les histoires vivent. Découvrez maintenant