5.Bölüm

865 73 10
                                    

"Anneni araştırmaya başladım için rahat olsun en kısa zamanda bulup bitiricez bu oyunu" dediğinde genç kız önce içten gülümsedi bu annesi içindi sonra yerini buruk bir gülümseme alıp derin bir nefes aldı "bencede en kısa zamanda bitmeli oyun" 

Hazan gözüne değen güneş ışığıyla yavaşça gözlerini araladı.Yatakta kollarını yukarı kaldırıp arkaya doğru  gerdikten  sonra yatakta doğruldu. Bu gün nasıl bir gün olucak diye düşünmeden edemeden. Her gün Yağız içinde bir şeyleri kırarken aynı zamanda  tarifsiz şeyler hissettiriyordu  saçlarını kaşıdıktan sonra ayaklarını yataktan sallandırıp  boş gözlerle etrafa baktıktan sonra ayağa kalktı.

"Hazan" diyen sesle kapıya doğru baktığında Ece şaşkınca ona bakıyordu.Anlamayan gözlerle Ece'ye  baktı.

"Sen niye burda yatıyorsun?" diyen Ece'ye  göz devirip alayla güldü.

"Bura benim odam"

"Yenge bak yenge diyorum" dedi Ece göz kırparak. Hazan Ece'ye  yaklaşıp çenesini hafifçe sıktıktan sonra gülümsedi.

"Sen bu oyunu  biliyorsun Ece" dediğinde Ece gözlerini devirdi bıkkınca konuştu "Ama abim bildiğimi bilmiyor lütfen Hazan saklı kalsın" dedi dudaklarına büzerek. Hazan sessizce kafasını sallayıp bıkkınca konuştu.

"Yani Ece ne istiyorsun?" dediğinde Ece muzipçe güldü.

"Aynı odada kalmanızı"

"Saçmaladın ama ya !" dedi Hazan sesi biraz yüksek çıksada aldırış etmemişti. Zaten Ece her şeyi biliyordu bir şekilde Yağız 'in öğrenmesine engel elbet olabilirlerdi. Ece ağzini açıp laf edecekken içeri Yağız girdi.

"Günaydın " dediginde gözleri Hazan'ı süzdü. Hazan gözlerini etrafta gezdirip "Gunaydin" dedi.Dün yaşananlardan sonra Yağız üstü kapalı yerini belirtmişti ona o yüzden sessiz kalmak ve bu oyun bitene kadar kurallara uymak zorundaydı.

"Ben de tam neden aynı odada kalmadiginizi soruyordum Hazan'a abi " dediğinde Hazan bakışlarını aniden Ece'ye  çevirdi. Ece'nin bu yaptıklarına anlam veremiyordu. Zor durumda kaldığını hissetmişti. Yağız bakışlarını Hazan'dan  cekip kardeşine baktı.

"Ece" dedi uyarıcı bir sesle Ece teslim olmuşçasına ellerini kaldırıp odadan çıktı. Hazan'da arkasından odadan çıkacakken Yağız genç kızın kolundan tuttu. Hazan bakışlarını Yağız'a çevirirken hızlıca kolunu ondan çekip bir adım geri çekildi.Yağız 'ın yüzüne gülümseme yayılırken Hazan kaşlarını çattı.

"Bu kadar komik olan ne ?"

"Sensin" dediğinde genç kız alayla güldü.

"Nedenmiş ?"

"öyle işte" dediğinde Hazan  sinirle ofladı. Eliyle alnını ovarken konustu.

"Bir şey mi diceksin Yağız?"

"Bu gece benim odama gel" dediğinde Hazan şaşkın ve biraz korkakça Yağız'a baktı. Yağız dediğinin ne kadar sert ve yanlış anlaşılmaya müsait olduğunu düşünüp kafasını iki yana sallayıp konustu.

"Y-yani  artık aynı odada kalmamız  gerekiyor Hazan görüyorsun işte Ece didiklemeden edemiyor" dediğinde Hazan'ın gözlerinde korku silinirken konuştu.

"Olmaz " dediginde Yağız kafasını yukarı kaldırıp nefes verdi.

"Hazan zaten akşamdan akşama yatak gayet büyük deli gibi yatmıyorsan sorun yok nasil yatıyorsak öyle kalkariz" dediğinde Hazan bakışlarını yere indirip kafasını iki yana sallıyordu. Yağız genç kızın basından tutup bakışlarını ona çevirdi.

Hayat-ı OlmazımWhere stories live. Discover now