N I N E T E E N

3.8K 136 77
                                    

'Tobias, schiet op, we komen nog te laat!' Ik pak mijn haarband met konijnenoren van tafel en zet hem op mijn hoofd. De deurbel gaat.

Ik loop naar de deur en doe hem open. Daar staan Daniël en Mark. De Mark. De Mark van de muziekwinkel. De creap. Dit gaat nog een lange, zware avond worden.

'Hé.' Er worden twee handen op m'n schouders gelegd. Ik kijk achterom recht in de ogen van Tobias. 'Gaaf kostuum,' zegt hij tegen Daniël. 'maar kom binnen hier is het warmer dan buiten.' Daniël en Mark stappen naar binnen. Ik maak express geen oogcontact met Mark, tot ik snel even een hand op m'n schouder voel. Geschrokken kijk ik om.

Wat moet die creap?

Weet Daniël hier van?

Hij is overduidelijk aan het flirten. Tenminste dat deed hij wel in de muziek winkel.

Hij is echt wel eng met z'n lange, sluike blonde haar en grote zwarte piercings.

'Brandon, hallo wat gebeurt er in dat hoofd?' vraagt Tobias. 'Uh sorry, ik moest even ergens aan denken, sorry.' mompel ik. Tobias schenkt me een warme glimlach en zet de konijnenoren op m'n hoofd recht. Ik trek zijn strikje recht. 'You look handsome babe.' zeg ik met een glimlach op m'n gezicht. 'Jij ook.' Tobias druk snel een kus op mijn wang en trekt me de gang uit.

'Willen jullie wat drinken?' Vraag ik dan maar. 'Doe maar een cola.' Antwoord Daniël. 'Heb je een biertje?' Komt Mark erachteraan. 'Geen idee, moet ik even aan Tobias vragen.' Ik loop naar de keuken en trek de deur achter me dicht.

'Tobias,' sis ik. 'Dat is freaking Mark. Mark de creap. Mark die met me aan het flirten was in de muziekwinkel.' 'Ik weet wie Mark is Bran. Maar wat, hij heeft met je geflirt? Vertellen we zulke dingen niet meer aan elkaar?' Zonder op Tobias zijn vraag antwoord te geven ga ik verder. 'En nu wilt hij bier. Bier in blik of course. Dus we kunnen hem geen nul punt nul voeren. Ik wil hem niet dronken hebben To. Hij is al eng genoeg wanneer hij gewoon honderd procent bij is. Daniël verdient beter, zo'n persoon als jij, dat verdient hij. Maar niet jou, want jij bent van mij.' Ik neem een hap adem en ga op het aanrechtblad zitten. 'Dat klonk als een hele foute liefdesfilm,' lacht Tobias. 'Maar we kunnen nul punt nul in een glas gieten. Zodra we bij de club zijn gaan we hem niet van de drank af kunnen houden hoor.' Ik trek een bedenkelijk gezicht. 'Klinkt als een bijna oké plan.'

'Wie is die enge gast met dat witte haar?' Sander komt de keuken in lopen. 'Hij zit niet bij ons op school toch?' Hij trekt de koelkast open en schenk een glas sinas in. 'Ik heb hem nooit gezien, dus denk het niet. Wil je ook voor mij inschenken?' Ik druk mijn glas tegen die van Sander aan.

Zodra het glas vol is, loop ik met de drie andere glazen de kamer weer in. 'Hier.' Ik druk het glas met bier in de handen van Mark. 'Drink op dan kunnen we gaan.' Mompel ik er achteraan.

*

'Waar gaan we heen To?' We staan met z'n vieren, verkleed, op de tram te wachten. Ik sta tegen Tobias aan gedrukt, want ik verga van de kou. 'Naar de meest epische club ooit. Ik ging er altijd heen met een stel vrienden,' zegt hij. 'Tot ze er achter kwamen dat het een gay club was.' Fluistert hij tegen mij. Ik schiet in de lach en trek me nog dichter tegen hem aan.

Ik kijk over de schouder van Tobias naar Mark en Daniël, die wat ongemakkelijk naast elkaar staan. Daniël doet een poging om Mark zijn hand vast te houden maar hij trekt hem weg.

Eigenlijk zou ik het aan Daniël moeten vertellen, maar eigenlijk valt er niks te vertellen want hij heeft niet duidelijk met me geflirt of zo. Dilemma.

Tobias wurmt zich van me los en ik kijk met een opgetrokken wenkbrauw naar hem. 'De tram is er.'

We stappen de aardig volle tram in en gaan achterin staan.  Ik sta tussen Daniël en Mark in, Tobias staat tegenover ons. 'Ik ben nog nooit eerder in een gay club geweest,' Begint Daniël te praten. 'Is het anders dan een normale club?' 'Nee, behalve dan dat het er vijf keer gezelliger is.' Antwoord Tobias. 'O oké.' En er ontstaat een stilte.

Het ijs OpWhere stories live. Discover now