A konyha

274 18 11
                                    

- Jó napot kívánok! - mosolyogtam rá a vendégeimre, kiosztva nekik az étlapot. - Choi Minrin vagyok, a mai nap én leszek az Önök felszolgálója. Milyen italt hozhatok? - kérdeztem a férfi felé fordulva, aki az asztalfőnél ült.

- Nem is tudom. - morfondírozott, majd rám emelte tekintetét.

- Ilyen hideg időben a meleg teát tudom ajánlani. - mosolyogtam tovább.

A család tagjai össze néztek, majd egyöntetűen rá bólintottak az ajánlatomra.

- A karácsonyi teáink isteni finomak, sok vendégtől kaptunk visszajelzést, hogy a szilva teánk a legjobb, de annak elég intenzív az íze is. Gyerekeknek tudok hozni narancs, illetve citrom teát is.

- Esetleg narancs-fahéj ízesítésű nincs? - kérdezte félénken a tinédzser kislány, így rá néztem.

- Természetesen meg tudjuk oldani, ha olyat szeretne inni. - biccentettem egy aprót, mire a lány szemei felragyogtak.

Hosszas gondolkozás után az egész család leadta a rendelését, így egy szép hosszú listával tértem vissza a konyhába.

- Egy kancsó szilva tea, két kancsó narancs-fahéj tea, egy csésze citrom tea és három pohár forralt borom lesz, úgyhogy valaki segítsen, mert nem fogom tudni egyszerre megcsinálni és kivinni! - kiáltottam el magam, majd a pulthoz is léptem, hogy elkészítsem a rendelést, minél gyorsabban.

- Állok szolgálatodra! - lépett mellém Taehyung, elővéve három kancsót, amikbe már szórta is bele a tealeveleket.

- Köszi! - mosolyogtam rá. - Akkor ezeket rád bízom. A narancsos teába keverj egy kis fahéjat, én addig elkészítem a forralt borokat.

Taehyung bólintott, így nyugodt szívvel hagytam ott.
Az órámra néztem. Van öt percem kiadni az italokat, utána a hármas asztalnál várnak két lazacot, egy halászlevet és egy kis adag csirkemellet rizzsel.

Átsiettem az alkoholos pulthoz, ahol egy nagy gőzölgő lábosban állt a forralt bor. Kiöntöttem belőle három pohárnyi adagot, majd a leguggoltam, hogy a kis hűtőből kivegyek narancs karikákat, de láthatólag elfogyott.

- A franc egye meg! - dobbantottam egyet, majd a konyhába siettem. - Gyermekeim, ha elfogy a narancs, akkor pótoljátok! Ha megtalálom a tettest, ő mosogat este! - fenyegettem meg mindenkit.

Persze, senki sem vett komolyan, hangosan nevettek, amire a csak a szememet forgattam. Tiszteletlenek.

- Babe, nyugi. - mosolygott rám Jin, mikor mellé értem, és megsimította a vállam. Szőke frufruját hátra kötötte kis copfba, fehér inge és sötétkék köténye tisztán és elegánsan állt rajta.  - Karácsony van.

- Oké. - válaszoltam, elvéve tőle a kést. Gyorsan elmostam, majd két narancsot kezdtem el felvágni. - Én nyugodt vagyok.

- Látom, de azért az ujjaidat ne szolgáld fel. - kuncogott mellettem, lassan kivéve a kezemből a kést.

- Inkább adj egy puszit, mert sietek. Attól megnyugszom. - pipiskedtem fel hozzá. Jin gyorsan lehajolt, és egy csókot nyomott az ajkaimra. - Köfi. - kuncogtam fel, majd a felkarikázott narancsaimmal visszasiettem a borokhoz.

~^°^~

- Három éve jártok, és még nem tudják a szüleid. Most már tényleg ideje lenne. - kapott be egy falatot Heehee, miközben engem vizslatott, kék kontaktlencséivel - Ezh máh így ish kellemetlen lesh.

- Előbb nyeld le, ami a szádban van, Bestiem. - nevettem fel, összekötve a hajam, hogy ne lógjon bele az ebédembe.

Heehee erre csak megrázta a fejét, majd tovább rágcsált.
- Tudod, hogy igazam van. - mutatott rám pálcikáival.

Mamboo's *Jin FF* [BEFEJEZETT] Where stories live. Discover now