Malé, velké tajemství 5. kapitola

1 0 0
                                    

POHLED CLAUDIE (Theova sestra)

Tento letní den nebyl zrovna jeden z těch nejteplejších a nejhezčích. V Amsterdamu sice přestalo pršet, ale zato se vrátil (ani nikdy neodešel) pravý Holandský studený vítr. Claudia se rozhodla, že ten den stráví v posteli koukáním na seriály. Nemohla se dočkat! Šla se převléct do pyžama když v tom jí zazvonil telefon. Ray volal. Claudia se rychle podívala ke dveřím. Rodiče  se ještě nevrátili z nákupu, Nathaniel šel někam ven a Theo byl u Isaaca, takže vzduch čistý. Zvedla telefon.
"Víš, že máš zakázáno mi volat když jsem doma," mluvila potichu i když byla sama. Na druhém konci slyšela smích. Smích, který jí vždy zrychlil tep.
"Já vím, promiň, jen jsem tě chtěl prostě slyšet a taky vytáhnout ven," bránil se Ray. Raymond Spreed chodil s jejím bratrem Theem do třídy. Jo, bylo mu skoro 20. Claudii 13 a půl.
"Kam chceš jít?"
"Šel bych se projít třeba na náměstí, dnes už začínají trhy." Tradiční trhy v Amsterdamu byly vždy super podívanou. Prodávaly se tam krásné, barevné tulipány, nepřeberné množství sýrů, pravé holandské dřeváky a taky spousta druhů marihuany.
"Jo tak půjdem, můžeš jít hned?" nemohla se dočkat (samozřejmě Raye ne marihuany).
"Za dvacet minut jsem u tebe," řekl a zavěsil. Claudia se usmála a šla se trochu upravit. S Rayem tajně chodila už 3 měsíce. Nejdřív to bylo mezi nimi hodně divné, ale vzájemně se hrozně přitahovali a na jedné párty spolu protancovali celou noc a povídali si u toho. Byl to výjimečný večer. Věděla, že Theo nemá rád Raye, protože to byl nejlepší kamarád Williama. Nesmí se to dozvědět, pomyslela si odhodlaně když si na sebe brala hnědou koženou bundu.

Čekal dole před domem. Opíral se o své auto a zářivě se na ní usmíval, jako vždycky když byli spolu. Věděl, že jí před domem nemůže políbit, protože Claudiina sousedka byla sice hodná, ale největší drbna jakou Amsterdam kdy zažil! Usmála se na něj a sedla si k němu do auta. Tam jí krátce a něžně políbil.
"Strašně ti to sluší," řekl jí zcela vážně. Tohle na něm měla ráda, sice se občas choval bláznivě na svůj věk, ale s ní byl úplně jiný. Claudia sama byla vyspělejší než jiné kamarádky. Nikdo by jí nehádal na třináct let.
"Děkuju, tobě taky. Ta mikina ti jde k očím," pochválila ho. Ray se na sebe rychle podíval aby zjistil co má za mikinu a pak se na ní opět usmál.
"Pořád ti rodiče žerou, že chodíš s tím Jayem?" zeptal se pobaveně, ale Claudia v jeho tónu slyšela náznak žárlivosti.
"Jojo, snad ještě chvíli budou. Ale doufám, že Jay to se mnou ještě nějakou dobu bude hrát, že spolu chodíme. Jeho holka Amanda je na mě pěkně naštvaná a já se jí nedivím," schválně zmínila, že má Jay holku aby se Ray trošku uklidnil. Fungovalo to, aspoň trošku se uvolnil.

Ve městě bylo spoustu lidí. Místní i turisté. Mladí i staří. Proplétali se velkým množstvím lidí a drželi se za ruce aby se neztratili. Claudia měla ráda vodění za ruce s Rayem, měl štíhlé dlouhé prsty a jeho ruce byly vždycky trošku teplejší než Claudiiny takže jí zahříval. Aspoň byla otužilejší než její dva bratři. Nate a Theo žili v Californii dlouhou dobu a nezvykli si na chladnější holandské počasí. Claudii byli tři když se přestěhovali takže si Californii moc nepamatovala a Amsterdam pro ní byl domov. Milovala každý kamínek, každou ulici a každý kanál v Amsterdamu. Nathanovi a Theovi je doteď pořád zima.
"Dáš si něco dobrýho k jídlu?" zeptal se Ray s úsměvem. Když na něj koukala takhle zblízka měl ďolíčky ve tvářích a vrásku mezi očima, ale ne moc hlubokou.
"Dala bych si vafle," odpověděla. Ray přikývl a šel je koupit. Najednou kousek od nich spatřila Nathana v nějakou holkou, kterou držel kolem pasu. Šli jejich směrem. Sakra nesmí nás spolu vidět. Rychle běžela pro Raye do fronty a řekla mu, že bratr je tady.
" Fajn, buď tady se mnou ve frontě. Tak si tě nevšimne," řekl Ray. Viděla, že ho mrzelo to neustálé skrývání, ale chápal ji. Nathan už byl malinký kousek od nich a rozhlížel se po nějakém jídle. Najednou jeho oči zabloudili ke stánu s vaflemi. Na malinký okamžik měla Claudia strach, že jí uvidí, ale naštěstí se otočil a s tou jeho "kamarádkou" šli k veganskému stánku. Claudia se ušklíbla, chudák brácha, ale vlastně dobře mu tak, pomyslela si škodolibě. Objednali si vafle a povídali si snad o všem.

Ray jí odvezl skoro domů, to aby rodiče neviděli auto, políbil jí na rozloučenou a odjel do tmy. Claudia byla za celý den unavená, ale šťastná jako blecha. Za to, že byla šťastná mohl samozřejmě Ray. Otevřela dveře a tam už na ní čekal Nate. Hned měla knedlík v krku a začaly se jí třást ruce. Nathan si toho naštěstí nevšiml.
"To v tý frontě byl Jay jo? Vypadá docela staře na to, že je mu 15. Jsi mě mohla představit ne? Nebo se stydíš?" utahoval si z ní. Claudii se ulevilo. Nathan naštěstí Raymonda neznal.
"Jo to byl Jay. Vypadá dobře na rozdíl od tebe. Já myslela, že tvoje holka by se s námi nechtěla seznámit," popíchla ho zpátky. Bratr se na ní zakřenil a pocuchal jí vlasy jak malému dítěti.
"No to máš asi pravdu, měla se mnou jiný plány," mrkl na ní s úsměvem a odešel k sobě do pokoje. Claudia se ušklíbla. Nathana měla ráda, protože když se převedla řeč jinam už se ke starému tématu většinou nevracel, což bylo pohodlné. Napustila si horkou vanu a přemýšlela, že za celý den si nepustila ani jeden díl seriálu Teen wolf, ale teď byla tolik unavená, že po koupeli šla hned spát.

It was usual rainy day in Amsterdam.Kde žijí příběhy. Začni objevovat