Už devatenáct? 2. kapitola

2 0 0
                                    

Počasí v Amsterdamu toho dne nebylo ničím jiné než-li normálně. Ve městě bylo spousta turistů prohánějících se na barevných kolech a panovala zde veselá nálada. Toho dnes měl Theo devatenácté narozeniny a slavil je s rodinou v kavárně Pancakes Amsterdam, což bylo jeho oblíbené místo! Všichni byli ve skvělé náladě, žádné hádky, žádný stres.
 "Devatenáct...jak je to možný?" zaskuhrala dojatě už po sté jeho mamka. Theo protočil oči (což dělal hrozně často) a s úsměvem pokrčil rameny. Pod stolem nenápadně sledoval hodinky. Po rodinné sešlosti měl v plánu jít oslavit své narozeniny s Isaacem a Danielem a už se nemohl dočkat. Měl rád svou rodinu, ale přiznejme si, že rodinné oslavy bývají občas příliš dlouhé. Když se konečně začali zvedat k odchodu bylo 9 večer. Ale právě večer je v Amsterdamu nejzábavnější část celého dne. V dálce poznal své přátelé a s úsměvem se k nim rozběhl.

"Tak teda všechno nejlepší Theodore!" popřál mu Isaac vesele. Isaac mu nikdy neříkal jinak než Theodore. S Isaacem se znali od doby co se s rodinou přestěhovali a od té doby jsou kamarádi. Potom se po nějaké době seznámili s Danielem, trošku introvertním podivínem, a od té doby jsou pořád spolu. Isaac byl ten typ člověka co si pořád ze všeho utahuje a být vážný je pro něj sakra těžký! Theovi hodně připomínal bratra.
"Fijne verjaardag," popřál mu holandsky Daniel. Kluci se dali do pohybu a probírali školu, sport a taky holky ze školy.
"Ta nová zahraniční studentka se mnou určitě půjde na rande. Teď když jsem začal posilovat se na mě dá i pěkně koukat," filozofoval sám se sebou Isaac. Theo a Daniel si vyměnili pohledy. Isaac posiloval možná 2 dny a na jeho postavě se rozhodně neodehrál svalový růst. Spíš naopak. Isaac byl na kost hubený a hodně vysoký kluk se špatnou pletí a holky po něm zrovna dvakrát nepálily. Ale to ani po Danielovi nebo po Theovi.
"S kým půjdete na ten Vánoční ples lidi?" ptal se Isaac.
"Asi tam nepůjdu," zamumlal Daniel.
"Šel bych, ale nemám s kým jít," konstatoval Theo a upřímně mu to ani nevadilo, že tam nepůjde. To Isaaca naštvalo.
"Děláte si srandu? Musíte jít se mnou! Co tam jako budu asi sám dělat? Taky zatím nemám s kým jít, ale dneska se chystám pozvat Saru Lamovou!" řekl odhodlaně. Theo se začal smát. Sara Lamová byla Kayleena nejlepší kamarádka a bývalá "přítelkyně" Nathana. Byla stejně krásná jako Kaylee a k Isaacově smůle taky stejně nedosažitelná.
"Myslíš, že půjde?" smál se Daniel.
"Proč by nešla? Každá holka chce jít na Vánočák! Theodore zkus se zeptat bráchy na to jak jí sbalil! A když už za ní půjdu můžeš ty jít za Kaylee a pozvat jí taky." Theo nebyl naivní jako Isaac a dobře věděl, že nepůjde ani Kaylee a ani Sara. Kaylee půjde určitě s Williamem, pomyslel si zlostně.
"Každá holka chce jít na Vánočák, to je pravda. Ale připrav se Isaacu na to, že žádná nebude chtít jít s náma," prohodil Theo.
"Sara půjde, je na svalovce když chodila s Nathanem takže je to ruka v rukávu," stál si pořád za svým Isaac. Daniel zavrtěl na Thea hlavou, že to nemá cenu. Procházeli se kolem kanálů, nádraží a malebných domků když spatřili kousek před sebou Williama s jeho přisluhovači.
"Ty nejdeš s Kaylee, Wille?" ptal se někdo z nich. William si znechuceně odfrkl.
"Asi těžko, dneska mi dala kopačky. A to jsem zrovna šel točit reklamu na spreje do nosu, takže jsem to musel zrušit a jít si pro nějaký věci k ní domu," řekl naštvaně.
"Proč ti dala kopačky, ty jo?" ptal se nejvyšší z nich - Marcus.
"Já jsem se jí ptal a ona mi řekla, že se zajímám jen o sebe a svojí reklamu. Chápete to? Spíš si myslim, že si našla někoho jinýho, kráva."
"Ouu a s kým půjdeš teda?" ptali se všichni. Theo vzrušeně poslouchal.
"Asi vezmu Evu," odvětil William. Eva Bruggink byla holka, se kterou chodil snad každej kluk (i jeden učitel se našel) ze školy. Nosila kratičkou koženou minisukni, tílka krátká tak moc, že spíš připomínala podprsenku a vysoké podpatky. Byla hezká, to ano, ale v žádném případě se nedala srovnávat s Kaylee, protože Kaylee byla krásná přirozeně a Eva jen díky krátkému oblečení a tuně makeupu. Daniel s Isaacem kopli do Thea aby šli dál. Theo byl radostí bez sebe. Kaylee mu dala Williamovi kopačky, to je něco! Williama nikdy neměl rád, protože byl strašný egoista a ještě ke všemu rozhodně nebyl nejchytřejší. Propadl třikrát z angličtiny!
"Máme šanci!" radoval se Isaac nadšeně. Theo přikývl a smál se.
"Zítra je pozveme," souhlasil konečně Theo. Isaac radostně vykřikl a skočil Theovi na záda.
"Zejtra je Theodore náš den D!" prohlásil nečekaně vážným hlasem.

It was usual rainy day in Amsterdam.Where stories live. Discover now