14. Opet Sam Tu

200 12 2
                                    

Nekoliko smo trenutaka sjedili tako zagrljeni,a onda je netko uletio u sobu kao da nikad nije čuo za kucanje. Odmaknula sam se od Lukas-a, a pokraj kreveta je stajala moja mama. Jasno se mogla vidjeti zabrinutost na njenom licu. Približila se Lukas-u, nitko se tome nije nadao, ali opalila mu je šamar. Ustao je i u trenutku sam pomislila kako će joj uzvratiti jer jedna od stvari koje sam naučila od kad sam bila zatvorena u onoj kući je ta da svašta možeš očekivati od njega, jednostavno je spreman na sve pa čak i da udari ženu. Jednom riječju nije normalan. I ti nastupa moja draga majka.

« Čuj ti kretenu jedan, jesi ti normalan? Gle šta si napravio, idiote da joj se nešto dogodilo ubila bih te jel ti to jasno. » nisam to očekivala od nje, nikad nije bila takva i mogla bih reći da ovo ni nije moja majka nego neki vanzemaljac. Trenutno joj se ne bi htjela zamjeriti, ali eto takva je kada brani svoju obitelj iako mi se čini da ona ni ne zna cijelu priču, ni onaj dio da Lukas nije kriv očito nije čula. Eh da i zaboravila sam spomenuti da nas je tata napustio kada sam ja još bila mala pa ga se ni ne sjećam.

« Mama pa jesi ti normalna, zašto ga udaraš. Pa nije ništa napravio. »

« Kako misliš nije ništa napravio, pa skoro te silovanje. »

« Pa nije me on skoro silovao, zar ne vidiš da sam ga zagrlila a onaj lik je tak i tak mrtav već »

« Ajme oprosti, krivo sam mislila izgleda. A tko si ti onda? » zacrvenila se, postala joj je ne ugodno.

« ja sam Lukas, njen dečko » na te sam ga riječi samo mrko pogledala jer svi znamo kako on sere. Nisam svojom voljom ovdje.

« Aha ja sam Maja, drago mi je. I oprosti za ono od maloprije. A što se tebe tiče mlada damo danas ideš sa mnom doma. » primijetila sam kako je Lukas čudnom gleda. Željela sam nešto reći ali me Lukas prekinuo

« Žao mi hej gospođo, ali ona ne ide nigdje. »

« Ma od kuda tebi pravo da govoriš umjesto nje i da se miješaš u ovo » pogledala ga takvim pogledom da sam mislila da će se Lukas samo pretvoriti u neki kamen i da će tako ostati zauvijek, a ona će mene za ruku voditi doma.

Nisam željela da se prepirka nastavi, ali nisam imala ništa za reći kako bih je prekinula. Nastavili su se ubijati pogledima, a onda je ona rekla nešto što nitko nije očekivalo a Lukas-a je to izgleda najviše i pogodilo.

« Znaš tražio te Kristijan i pitao je kada bi se mogli opet naći na nekoj večeri. Niste izašli već dugo i to samo zato što si ti iznenada odlučila otići novom dečku, a ne razumijem zašto... Kristijan je savršen. » počela je odmjeravati Lukas-a što mi se nije svidjelo, a mislim kako ni njemu nije bilo svejedno.

« Vrijeme je da odete. »

« A tko će mi reći? »

« Ja » odgovorio je poprilično iznervirano što se njoj svidjelo jer je baš to i željela. Nije joj se baš dobro zamjeriti.

« Aslinn doći ću za pola sata po tebe i nije me briga što kažu doktori ili ovaj tu. Ako treba liječiti ću te sama kod kuće » izašla je van zalupivši vratima. Okreuo se i pogledao u mene, uzet je mobitel i izašao van... Nakon 5 minuta vratio se unutra nosivši neku torbu u koju je strpao moje stvari. Protiv moje volje uzeo me u svoje naručje i odnio me do taxia i koji je čekao ispred.

« Neće mi te nitko uzeti » strpao me u taxi 😂 i krenuli smo. Pokušavala sam zapamtiti put, ali su mi se misli neprestano vraćale na majku koja me sigurno traži. Na kraju sam i zaspala i opet ne znam kojim putem ići, opet sam na početku. U sobi me dočekao malo iznenađenje.... Na prozor su vraćene stare rešetke. Došao je odmah za mnom noseći mi stvari. Uočio je moje nezadovoljstvo.

« To je za tvoje dobro malena. » osmjehnuo se te je otišao van zaključavši vrata za sobom... I stvarno opet smo na početku kao da se ništa nije ni promijenilo. Doktor često dolazi u kontrolu, a prošla su već tri dana. Zadnje tri noći dolazi u moju sobu pokušavajući razgovarati sa mnom, ali sam ja navodno još ljuta zbog onog incidenta.

« Jedom ćeš se morati prestati ljutiti, a uostalom došao sam ti pokazati nešto. » izvadio je mobitel iz džepa pokazujući mi jučerašnje vijesti u kojim su jasno naglasili moj nestanak iz bolnice. I navodno se vodi potraga za mnom što je uznemirilo Lukas-a.

« Iako smo dobro skriveni mislim kako ćemo morati otići odavde. » isključio je svoj telefon jer su njegovi roditelji sigurno vidjeti vijesti iako mu je bilo žao nije im se smio javiti. Htio je zaplakati jer kao što sam rekla previše je vezan za njih, a i polako gubi živce. Kako sam doznala od spremačice nije išao psihijatru već skoro godinu dana što nije bio baš znak za dobro. Mentalno se počeo raspadati i mislim kako to baš i nije dobra znak za mene.....

Bilo je već oko podneva kada je ušao u sobu zaključavši vrata za sobom. Pijan je...

« Aslinn idemo se malo zabaviti hehe hajde zašto bježiš od meni » i na te je riječi počeo skidati odjeću.

(Ne) postoji ljubav Where stories live. Discover now