Magical ~ hoofdstuk 2

101 8 0
                                    

'Ha! River! Hier zo!' Ik kijk om me heen, naar degene die roept. Aan het eind van de gang zie ik Eliza staan, m'n beste vriendin op school. Ik loop naar haar toe, en verschuil me achter m'n haren. Helaas, Lily en haar comité hebben het opgemerkt. Faye, de beste vriendin en ergste meeloper van Lily, gaat dreigend voor me staan, samen met Suzan, de andere beste vriendin van Lily. Bij ons op school heb je 3 verschillende rangen. Je hebt de 'populaire' groepjes. Op nummer 1 staat Lily, samen met haar boyfriend Kevin. Daaronder staan Faye en Suzan, de beste vriendinnen van Lily. Faye heeft het laatst uitgemaakt met een van de spelers van het plaatstelijke voetbalteam. Suzan heeft met iemand van de 'badboys' op school. Ze staat ook niet echt als 'goodgirl' als status op school. Daar kom ik later nog op terug.

'Hey, waar denk jij heen te gaan, sneeuwwitje,' zegt Suzan, en glimlacht gemeen naar me. Ik zie Lily even verderop staan, en adem diep in om mezelf te kalmeren. Ik knijp in m'n dienblad van het vieze kantine eten fijn en recht m'n hoofd. Het begint te regenen buiten.

'Was Lily soms te bang om mij in hoogst eigen persoon te spreken?' vraag ik uitdagend. Ik laat ze niet over me heen lopen.

'Nee, zij is veel te goed voor jou,' zegt Faye dan, en zwiept haar kastanjebruine krulhaar over haar schouder heen, en kijkt me vanonder haar perfecte donkerbruine ogen aan, die vol zitten met zwarte make-up. Ze zou zo uit een reclame voor oog make-up gestapt kunnen zijn.

'Oh, jullie niet dan?'

'Nee, dit doen wij omdat we haar vriendinnen zijn.'

'Nou, weet je, jullie te-'. Maar ik word al meegesleurd door Eliza. Ik strompel mee, maar gebruik m'n vechtkunsten om er onderuit te komen. Ik drop m'n dienblad neer op de dichtsbijzijnde tafel en stuif op Lily af. Vandaag is het echt kláár. Even blijf ik staan om weer op adem te komen van m'n woede, en doe m'n ogen dicht. Ik zie voor me hoe ik op een rustig, caribisch, wit strand lig en hoor het kabbelende water. Dan word de rust verstoord door iemand die op m'n schouder tikt. Meteen ben ik weer razend.

Dan begint de grond te schudden, en iemand z'n chocomel valt om. Een paar leraren komen met spoed aanrennen om te kijken wat er aan de hand is. Paniek slaat toe in m'n lichaam. Er klinkt gedonder en een bliksemschicht schiet over het schoolplein heen. Een paar leerlingen rennen met paniekvertrokken gezichten door de kantine, en de grond begint nog heviger te schudden. Langzaam begin ik weer bij positieven te komen, en de zwarte vlekken verdwijnen voor m'n ogen. Ik probeer te strompelen naar de uitgang, maar heb geen idee waar ik naartoe ga. Ik struikel over een omgevallen stoel, en blijf liggen. Even sluit ik m'n ogen, en bedenk hoe ik weer op het strand lig. Ik moet het stoppen, ik moet het stoppen. Het moet het moet het moet het moet het moet...

*Goed, ik zal het uitleggen. Ik ben namelijk geen normaal meisje. Nee, ik ben een Heks. Een doodnormale Heks. Mijn ouders zijn ook Heksen, en mijn broertje is een Huich. Dat is het mannelijke woord voor heks. Heks of Huich zijn houd in dat je tot verschillende dingen in staat bent. Van dingen laten zweven tot en met de natuur beïnvloeden. Van mensen dingen laten doen tot en met dingen te voorschijn laten komen, en teleporteren. Wat wel handig is, we hebben niet zo'n toverstaf ofzo waarmee we het doen. We doen het gewoon met onze handen. Getrainde Heksen (meervoudsvorm van Heks en Huich) kunnen het ook met hun ogen, maar dat is zeer zeldzaam. Mijn familie is enig in hun soort. Wij hebben namelijk lang geleden een oorlog gehad tussen de Heksen, en de enige die het overleefd hebben zijn mijn ouders. Nog zoiets, we zijn onsterfelijk. We groeien gewoon op als normale mensen, maar als we volgroeid zijn, blijven we ook zo. Er bestaan wel magische planten die je weer kunnen laten doorgroeien, maar die moet je drie keer per dag eten. Mijn ouders hebben dat gedaan, dus ze lijken nu 40 jaar oud, allebei. Niet iets waar ze trots op zijn. Oja, bijna vergeten, ieder van ons krijgt een speciaal kleur ogen als je er eenmaal klaar voor bent. Naarmate je ouder word, begint je magie te ontwikkelen. Ik ben al bijna 18, dus ik vraag me af welke kleur ik zal krijgen. Iedere Heks of Huich krijgt zijn speciale kleur om te laten zien hoe goed ze zijn in het benutten van hun magie, en hoe krachtig ze zijn. Kinderen hebben altijd grijze ogen. Ik zal de kleuren opnoemen:

MagicalTahanan ng mga kuwento. Tumuklas ngayon