-Ruský experiment-

2.3K 169 51
                                    

Hi, i'm back. 

Dúfam, že sa vám dnešná časť bude páčiť a určite si prečítajte koniec časti (outro).

Užite si časť. :)


Pred niekoľkými rokmi sa internetom začala šíriť správa o monštruóznom experimente zo štyridsiatych rokov 20. storočia, ktorého sa malo údajne zúčastniť 5 ľudí. 

V rámci neho mali vedci na účastníkoch experimentu testovať, aký dopad na nich bude mať spánková deprivácia (nedostatok spánku). V bdelom stave ich mali udržiavať špeciálne vyvinutým plynom, vpúšťaným do malej, presklenej miestnosti, v ktorej sa nachádzali. Vedci pritom mali účastníkov cez sklenené steny niekoľko dní pozorovať. 

Napriek tomu, že po niekoľkých rokoch bolo to, že sa tento experiment uskutočnil, vyvrátené, dodnes sa nájdu ľudia, ktorí mu veria. Nakoľko však išlo o naozaj zvrátený príbeh, ktorí ľudí stále fascinuje, prinášame vám popis toho, ako daný experiment údajne prebehol.  

  

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.


Prvý až štvrtý deň

-Všetko prebiehalo celkom bez problémov. Väzni naozaj nespali, diskutovali spolu väčšinou o traumatizujúcich zážitkoch z ich minulosti. 

Ich myšlienky boli však čoraz temnejšie a negatívnejšie.


Piaty deň

-Nálada zajatcov sa zhoršovala. Začali protestovať proti väzneniu, vadili im podmienky, v ktorých boli držaní a sťažovali sa na vedľajšie účinky plynu – napríklad na paranoju.

Prestali komunikovať spoločne, no postupne po jednom začali do mikrofónov v miestnosti šepkať a donášať na ostatných väzňov, s cieľom získať si priazeň vedcov

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Prestali komunikovať spoločne, no postupne po jednom začali do mikrofónov v miestnosti šepkať a donášať na ostatných väzňov, s cieľom získať si priazeň vedcov. Postupne sa však ich vety menili na nezmysli.

Deviaty deň

-Bez akýchkoľvek príčin začal jeden z väzňov náhle kričať. Nepretržite behal dookola po miestnosti a vrieskal z plných pľúc. Tento jeho stav trval až neuveriteľné 3 hodiny, po ktorých jeho unavené hlasivky vydávali už len škrekľavý zvuk.

Vystraš saWhere stories live. Discover now