-Enfield Poltergeist-

6.3K 317 65
                                    

Enfield Poltergeist, je jedným z najznámejších príbehov, týkajúcich sa nadprirodzena. Tento príbeh bol aj sfilmovaný a film si kľudne môžte nájsť na internete. Volá sa Conjuring 2 alebo V zajatí démonov 2. Jednotka je iný príbeh, na ktorý sa ešte dostaneme. Pri tomto príbehu tiež zasahovali Ed a Loraine Warrenocvi. Ale nie tak veľmi. Boli tam, ale príbehu "nemali veľké slovo". Tak úvod už máme za sebou. Môžeme začať?


Všetko sa to začalo v roku 1977, v štáte Anglicko, v meste Enfield. Stalo sa to rodine Hodgsonových. Týkalo sa to hlavne dvoch dcér, Janet a Margaret Hodgsnových. Tie mali ešte dvoch bratov a vychovávala ich slobodná mama Peggy Hodgson.

Janet mala jedenásť rokov a Margaret údajne trinásť. Tieto dve sestry bývali aj s rodinou v rodinnom dome a mali spoločnú izbu. 

Jednu noc povedala Janet mame, že v izbe jej dvoch bratov sa niečo dialo. Ich postele sa ževraj triasli. Jej mama to nebrala nejako na vedomie, ale na druhý večer tiež počula divné zvuky prichádzajúce z detskej izby. Mali poschodový dom a všetky izby boli na poschodí. Dole bola obývacia izba, kuchyňa atď.

Pani Hodgsonová vyšla po schodoch hore a vstúpila do izby. Skrinky a údajne triasli a ona sa snažila, aby prestali. Zrazu sa, ževraj jedna z ťažkýchpoličiek pohla až k dverám tak, že ich nebolo možné otvoriť. Ako keby ich tam niekto chcel zavrieť.

V dome bolo často počuť divné zvuky ako napríklaď ťukanie na steny. Opisovali to ako keby kvapky dažďa narážali na steny a voľakedy sa im ževraj zdalo, ako keby pršalo zvnútra. Pri takýchto príležitostiach ževraj spali všetci spoločne v jedne posteli. Vic Nottingham, ich sused, ich chodil kontrolovať a aj on tento zvuk môže potvrdiť. Občas ževraj počul aj klopkanie na steny a aj na strope.

Neskôr sa stali divnejšie veci. Janet... levitovala. Sú aj očitý svedkovia, ktorý to videli z ulice. Stáli na chodníku a pozerali sa do okna, kde bola Janet. 

„Jedna pani ma dokonca videla, ako som narazila do okna. Myslela som si, že ho rozbijem," hovorí Janet. „Najhoršie na tom bolo, že ste nevedeli, kde pristanete," vysvetlovala.

 „Najhoršie na tom bolo, že ste nevedeli, kde pristanete," vysvetlovala

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.


Všetky tieto veci mal údajne robiť duch sterého pána, Billa Wilkinsa, ktorý zomrel práve v ich dome. Ževraj zaspal v kresle a už sa nezobudil. Zatiaľ, čo film tento fakt pojal inak (zle), skutočnosť bola mätúca. Vo filme bol vlastne Will (duch) ovládaný nejakým démonom, ale niečo takéto sa nikdy nepotrvdilo. 

Teraz vám sem dám krátke päťminútové video, ktore prezentuje zostrih posadnutia Janet. Údajne cez jej telo rozpráva práve Bill.

„Cítila som sa zneužitá silou, ktorej nikto nerozumel," hovorí Janet. „Vážne o tom nechcem moc premýšľať. Neviem, či bol ten duch naozaj zlý. Voľakedy som mala pociť, že len chcel byť súčasťou rodiny. Nechcel nám ublížiť. A jediný spôsob, ako s nami vedel komunikovať, bol cezo mňa a sestru, Margaret," povedala pri jednom z rozhovorov.

Je taká teória, že všetko sa to začalo diať, keď sa sestry rozhodli zahrať si jednu hru. Táto hra sa hrá cez tabuľku, ktorú nazývame ouija. Alebo proste spiritistická tabuľka. Sú na nej všetky písmená od A po Z a čísla od jedna po desať. Pridané sú aj slová áno, nie a dovidenia. Cez túto tebuľku sa dá komunikovať so svetom mŕtvych.

 Cez túto tebuľku sa dá komunikovať so svetom mŕtvych

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.


A ako sa to vlastne celé skončilo? No... ono to ani neskončilo. Iba sa to ukľudnilo. 

Raz si do domu zavolali jedného kňaza a všetko sa vrátilo celkom do normálu. Nič hrozné sa tam už nedialo, ale stále bolo počuť divné zvuky a ťukanie.

Tak čo? Veríte tomu alebo nie?

Pretože doteraz sa nevie, či je to skutočné alebo nepravé (hoax).




So helou! :3 

Ako sa vám dnešná kapča páčila? Mne moc nie, lebo som z toho celého znova pos*áach.. Ja vám sem totižto nedávam všetko. :D Nechcela som to tu zaspamovať videami a tak. Ale keby ste si chceli pozrieť nejaké dokumenty alebo niečo podobné, ľahko to nájdete na Googli alebo Youtube. Stačí do vyhľadávača napísať Enfield Poltergeist. A ak sa chcete vážne, ale že VÁŽNE pokakať, tak si pozrite film, ktorý je predsalen od tohto príbehu trochu inakší a hlavne strašidelnejší. :D 

Dúfam, že sa vám to páčilo a vážne ďakujem za štvrté miesto v horror. ♥♥♥

Gudbáj! ☺

Ps: Ak by ste chceli, nabudúce vám sem môže dať aj voľaké fotky tej rodiny a rozdiely medzi filmom a realitou. :D :P

Vystraš saWhere stories live. Discover now